Kjekke ting du kan gjøre i helga!

Dette blir ei super helg for alle musikkinteresserte i regionen!

Publisert:
Musikkfest byr igjen på en haug med gratiskonserter rundt om i hele byen denne helga!

Denne guiden gjelder fra torsdag 30. mai til søndag 2. juni 2019.

Skate and Destroy Cancer @Hanekam

Hva: Veldedighetskonsert Hvor: Hanekam, Fargegata Når: Fredag kl. 17

Fra klokka 17 spiller Hanekam skatefilmer , og fra klokka 21 spiller The Path of Erection til inntekt for barnekreftavdelingen ved SUS. Fri aldersgrense fram til 21, da blir det 20 års-aldersgrense.

Standup @StavangerSportscafé

Hva: Komedie Hvor: Stavanger Sportscafé, Vågen Når: Fredag kl. 20, dørene åpner kl.19

Kveldens headliner er Jon Hægland fra Os utenfor Bergen. Jon er en ringrev i Standup-miljøet i Bergen, og det er helt gull at han kommer til Stavanger for å gi dere latterkuler på rekke og rad, melder arrangøren. Kveldens konferansier er Karsten Blomvik. Ellers kommer Marlene Stavrum, Marius Thorkildsen og Jan Gausel.

Fadder kick-off

Hva: Grillings og kos Hvor: Tappetårnet, UiS Ullandhaug Når: Fredag kl. 20

Fadderstyret inviterer alle faddere til kick-off på Tappetårnet. Husk egen grillmat etter mat og ønske - og å registrere deg som fadder på fadderstavanger.no.

Bruktmarked @Nytorget

Hva: Gjør et bruktkupp Hvor: Nytorget, Stavanger sentrum Når: Lørdag, kl. 10

Hver lørdag fra midten av april til slutten av september arrangeres det tradisjonsrike bruktmarkedet på Nytorget i Stavanger sentrum. Ved å selge eller kjøpe brukt er du med på å redusere avfallsmengden og du sparer miljøet! minner arrangøren om. Vinn, vinn, der!

CL-finale

Hva: Champions Leage-finale Hvor: Overalt! Når: Lørdag kl. 21

Enten du er interessert i fotball eller ei, du kommer garantert til å kjenne stemningen på flere lokale utesteder denne lørdagen. Tottenham møter Liverpool kl. 21, og sjansen er stor for at ditt favorittvannhull har ryddet skjermen for CL-finalen. Eventuelt funker nok sofaen hjemme også!

Tonic Breed + Bad Uforia

Hva: Heavy/thrash-konsert Hvor: Tribute, Sandnes Når: Lørdag kl. 22.30, dørene åpner kl. 20

Tonic Breed fra Sarpsborg ble i 2014 kåret til et av Norges mest lovende band av Asbjørn Slettemark i P3 Pyro. Siden den gang har bandet gitt ut to studioalbum og signert kontrakt med Live Wire Booking. Lørdag kommer de til Sandnes. Support er Bad Uforia.

Musikkfest Stavanger

Hva: Musikkfest 2019! Hvor: Stavanger sentrum Når: Lørdag

1. juni 2019 er det igjen klart for Musikkfest - en hel dag fylt med konserter og musikk. Hva det koster? Nei, alt er gratis!

Sjekk hele programmet her!

LES MER:

Disse artistene spiller på Musikkfest

OBOS-konsert

Hva: Utekonsert Hvor: Uteamfiet, Stavanger Konserthus Når: Søndag kl. 16 - 23

OBOS fyller 90 år og feirer det hele med flere jubileumskonserter i sommer. 2. juni braker det løs utenfor Konserthuset. Portene åpner kl.16, og på plakaten står The September When, The Cardigans, Eva Weel Skram, Hilde Selvikvåg og TØFL. Tore Renberg er konferansier. Pris: 125 kroner + billettavgift, maks fire billetter per person. Billettinntektene går uavkortet til gode formål for barn og unge i Stavanger-regionen, ifølge arrangøren. Aldersgrense er 18 år (unge under 18 er tillatt i følge med voksen over 23 år).

Sommermarked i Gamle Stavanger

Hva: Marked Hvor: Gamle Stavanger Når: Søndag, kl. 11 - 16

Verneforeningen Gamle Stavanger inviterer tradisjonen tro til sommermarked. Kunstnere og håndverkere åpner sine atelierer og verksteder for besøkende, og kaféer og museer er åpne. Fullt program får du her.

Loppemarked

Hva: Loppiser! Hvor: Herlige Dale (Gamle Dale Psykiatriske sykehus), Sandnes Når: Søndag, kl. 13

Det blir hele to etasjer med lopper pluss en egen eksklusiv avdeling. Inntektene går til den humanitære stiftelsen New Chance. Opplegget er som sådan: Betal 100 kroner og ta hva du vil. Minus den eksklusive avdelingen med ekstra «fancy» lopper - de må betales for.

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver uke presenterer vi et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

Publisert:

Over 60 artister til Stavanger

HELGÅ: Stavanger by vil flyte av artister. I tillegg varsles det også storinnrykk fra hovedstaden og et utypisk sted å se Champions League-finalen i helgen.

Publisert: