Bakeri i Stavanger sentrum er konkurs

Meldte oppbud i Stavanger tingrett onsdag.

Oppdatert:
Midtøsten Bakeri åpnet i Pedersbakken juli 2018. Nå har bakeriet meldt oppbud.

Midtøsten Bakeri har holdt til i Pedersbakken siden juli 2018. Nå er det derimot slutt med søtsaker og bakervarer.

Onsdag meldte bakeriet oppbud i Stavanger tingrett og har dermed valgt å slå seg selv konkurs.

Skylder på korona

I retten kom det fram at bakeriet har en gjeld på 95.000 kroner og heller ikke har god nok økonomi til å holde driften i gang.

– Vi investerte en del i nye maskiner i fjor vår, samtidig økte konkurransen fra dagligvarebutikkene. Det gikk ganske dårlig en stund, og da koronaviruset brøt ut forsvant nesten alle kundene, forklarer daglig leder Rizan Ubdo.

Byas fikk først en uttalelse fra bostyrer Edvard Årstad i advokatfirmaet Bull Årstad. Han ga samme forklaring som Ubdo.

– Omsetningen har vært for liten. Ifølge daglig leder er koronaviruset årsaken, det kom for få kunder, sa advokaten til Byas torsdag formiddag.

Bakeriet åpnet først i Sandnes i 2010. Her går det under navnet Midtøsten Brød, men daglig leder Rizan Ubdo fortalte til Byas at flere kunder hadde etterlyst en Stavanger-etablering. Dermed valgte bedriften å prøve lykken i lokalene i Pedersbakken.

– Vi er populære i miljøet. De som kommer fra Midtøsten kjenner oss. Nå håper vi at nordmenn også vil oppdage oss, sa Ubdo da Byas besøkte bakeriet et par dager etter åpning.

Daglig leder Rizan Ubdo vurderte å legge ned i Sandnes også.

Vurderte å legge ned i Sandnes

Ifølge Proff.no hadde Midtøsten Bakeri en omsetning på 620.000 kroner i 2018. Dette ga bakeriet et underskudd på 42.000 kroner. Regnskapet for 2019 er ikke offentliggjort.

Lenge holdt den tradisjonsrike bedriften Radiocentralen til i Pedersbakken. I 2017 flyttet en t-skjortebutikk inn i lokalene, men denne forsvant etter et år.

En måned før oppbudet annonserte Midtøsten Bakeri på Facebook at filialen i Stavanger var til salgs. Tre uker senere, den 2. juni, la bakeriet ut en melding om at filialen var lagt ned.

– Jeg tenkte å legge ned Midtøsten Brød i Sandnes samtidig, men nå har vi forhandlet fram noen avtaler med spesifikke dagligvarekjeder, som Mega og Obs. Vi jobber også å få på plass en avtale med Rema 1000. Hvis vi ikke klarer å tjene penger, så frykter jeg at vi må stenge i Sandnes også, sier Ubdo.

Publisert:
Oppdatert:

– Det føltes som om hele livsverket skulle gå under

Det tradisjonsrike konditoriet har stablet seg opp på beina igjen, men det har kostet.

Oppdatert: