Aktuelt

Denne gjengen fra The Shack, Øst og Lervig går sammen om nytt pub- og matkonsept i Stavanger sentrum

Tar over lokalene til restauranten Nero i Stavanger.

Oppdatert:
  • Ivar Vasstveit
MAT OG ØL: Gunnar Ellingsen (fra venstre), Helge Andre Hafstad og Mike Murphy åpner nytt konsept i de gamle Nero-lokalene.
LES MER:

I begynnelsen av september er det slutt for gourmetrestauranten Nero i Øvre Holmegate i Stavanger etter ni år i drift.

Selv om det betyr slutten for denne gang for daglig leder Cato Ødemark og resten av Nero-gjengen, vil ikke bygget stå tomt særlig lenge.

Dato kan vi ikke si, men det er snakk om åpning i år.

Et nytt pub og mat-konsept står nemlig klart til å ta over, og det med flere kjente Stavanger-navn som pådrivere:

Folk fra The Shack, ØST og Lervig.

– Dette er så blodferskt at vi ikke har alle svarene ennå, men tanken er et samarbeid hvor vi nyttegjør våre forskjellige kompetanser og kontakter innen drikkevare- og matverdenen for å lage noe unikt og trivelig som utfyller tilbudet i sentrum, sier Helge Andre Hafstad.

Følg Byas.no på Facebook!

Folkelig mat og håndtverksøl

Hafstad er vanligvis daglig leder hos ølbaren ØST, som åpnet dørene i fjor sommer like ved Tou Scene.

Nå har Hafstad altså gått sammen med Lervigs bryggmester Mike Murphy, The Shack-eier Gunnar Ellingsen og mangemillionær Kristian Fredrik Kleppa Stensrud om det nye og bar- og mat-konseptet i Nero-lokalene.

Det er altså ikke verken The Shack, Lervig eller Øst som starter denne baren, men folk fra disse tre stedene. På privat initiativ.

Alle involverte digger selvfølgelig begge deler, men ut over det vil dette ikke ha noen påvirkning fra ØST eller The Shack.

Så ferskt er prosjektet at heller ikke navn er fastsatt. Formatet blir, ikke overraskende kanskje, håndtverksøl og brennevin kombinert med folkelig mat.

– Når åpner dere dørene?

– Dato kan vi ikke si, men det er snakk om åpning i år, sier Hafstad.

– Snakker vi pub eller restaurant?

– Pub med mat i tillegg. Det heller mot gastropub, for å si det sånn.

Tette bånd

Samarbeidet mellom de fire er langt ifra tatt ut av det blå.

LES MER:

At The Shack-Ellingsen vil være med å ta over Nero-lokalene er ingen bombe. I lokalene like ved skal nemlig burgerkjeden åpne sin første restaurant i sentrumkjernen av Stavanger i nær framtid.

Hvem er det som står for ølet hos The Shack? Lervig.

Lervig er igjen tett knyttet til ØST, hvor blant andre Mike Murphy er inne på eiersiden. Likevel skal det være et tydelig skille mellom The Shack, ØST og det nye konseptet, ifølge Hafstad.

– Alle involverte digger selvfølgelig begge deler, men ut over det vil ikk dette ha noen påvirkning fra ØST eller The Shack, sier han.

LES MER:

* Utested i Stavanger med 26-årsgrense: – Vi ønsker ikke så mye tull og rølp

BURGERFOLKET: F.v Kenneth Pedersen, Rune Ludvigsen og Gunnar Ellingsen står bak The Shack.Sistnevnte er med i dette nye prosjektet

Stensrud er med

Siste navn på samarbeidslista er Kristian Fredrik Kleppa Stensrud. Selv om Stensrud-navnet er kjent, er nok faren og Skagenfondene-milliardær Kristoffer Stensrud, mer kjent enn sønnen Kristian Fredrik.

Likevel står sistnevnte oppført med en ligningsformue i hundremillionersklassen.

Vi trenger medlemmer til alle ledd i laget, fra bartendere til daglig leder.

Stensrudene er tett knyttet til Lervig, ettersom Kristoffer Stensrud eier omtrent 70 prosent av aksjene i bryggeriet.

Kristian Fredrik på sin side er et av styremedlemmene i Lervig, i tillegg til å være inne på eiersiden av ØST.

LES MER:

* Guide: Fire fantastiske restauranter i Stavanger og Sandnes med terningkast 6

INVOLVERT: Mike Murphy fra Lervig er med i det nye konseptet.

Søker folk til den daglige driften

Selv om firkløveret i disse dager finpusser konseptet, vil ingen av de fire selv være involvert i den daglige driften.

Det trenger de nye hender til.

– Vi står bak konseptet, ja, men vi trenger medlemmer til alle ledd i laget, fra bartendere til daglig leder, sier Hafstad.

– Hvor mange er det snakk om?

– Vi er på jakt etter folk, men eksakt hvor mange det er snakk om er vanskelig å si akkurat nå.

LES MER:

* Hvor mye bør vi tipse når vi spiser i Sandnes og Stavanger?

LES MER:

* Slik blir Storhaugfestivalen

Publisert:
Oppdatert:
  1. Stavanger
  2. Restaurant

Åpningsdato for det nye pub- og matkonseptet til denne gjengen er klar

«På kornet» åpner i Neros gamle lokaler i Øvre Holmegate rett over nyttår.

Oppdatert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    – Jeg tror ni av ti her i distriktet mente Lervig ville gå under for flere år siden
    4 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Bli med inn i Stavangers fire bryggerier
    2 ÅR SIDEN
  3. KULTUR
    Har du et av disse navnene?
    5 ÅR SIDEN
  4. KULTUR
    Sjekk statistikken: Har du et av disse navnene?
    3 ÅR SIDEN
  5. KULTUR
    Har du et av disse navnene?
    4 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Disse restaurantene er med på «Spis Ute Ugå» i Stavanger
    9 MÅNEDER SIDEN