Maria (21) fra Sola sang på japansk idol – i bunad!

20.000 deltakere meldte seg på programmet «Nodojiman the World». Maria Bue Kessel (21) fra Sola var én av 15 som fikk være med.

Publisert:
Maria Bue Kessel sang på den japanske utgaven av Idol og fikk 389 av 400 poeng.

I utgangspunktet hadde ikke Maria Bue Kessel (21) ikke tenkt til å melde seg på den internasjonale varianten av japansk idol.

Kessel er nemlig ikke så glad i å stikke seg fram.

– Jeg er født og oppvokst i Japan og snakker japansk, så det føltes litt feil å melde seg på en internasjonal konkurranse som en blond utlending, sier hun til Byas.

Etter litt overbevisning, meldte hun seg på likevel. Etter mange runder med opptaksprøver, ble hun en av de nøye utvalgte som skulle få synge på programmet, som direkte oversatt betyr «stolt hals».

– Det var veldig stas å bli valgt ut!

At hun var en av 20.000, visste hun derimot ikke før det var to dager til opptredenen.

Følg Byas.no på Facebook!

Maria Bue Kessel har bodd i Japan store deler av livet.

Japanere elsker «Frost»

Produksjonen ønsket gjerne at Bue Kessel skulle ha på seg bunad. Disney-filmen «Frost» er nemlig svær i Japan, og som mange kanskje vet, er filmen inspirert av Norge.

Nasjonaldrakten lå derimot hjemme i Norge, og det ble litt mas for å få den til Japan. Heldigvis kunne noen venner ta den med.

– Det er noen norske som har vært med på konkurransen tidligere, men ingen har hatt på seg bunad, så det var veldig populært, sier Bue Kessel.

I etterkant av sendingen har 21-åringen fått flere kommentarer på Twitter og Instagram.

– Det har tatt helt av. Flere har sagt at «å, nå fikk jeg lyst til å dra til Norge», eller «hun har sikkert lært seg å synge i de norske fjellene», sier hun og ler.

Bodd flere steder i Japan

Nå studerer Sola-jenta klassisk piano i Kawasaki i Japan, men det er ikke første gang hun bor i landet.

Bue Kessel er født i Osaka i Japan. Foreldrene er misjonærer, og familien bodde i landet frem hun var omtrent tre år gammel. Da hun var fem år, flyttet familien tilbake til Japan, og der ble de til hun fylte ti år.

– Jeg gikk i japansk barnehage og på japansk skole, så jeg føler at jeg har vokst opp i Japan, selv om at jeg også føler meg veldig norsk, sier hun.

Sangeren hadde altså et langt opphold i Norge, men hun savnet Japan. På videregående reiste hun på utveksling til Yokohama, en ny by, hvor hun fikk et stort nettverk.

– Det var der jeg møtte pianolæreren min, og det er samme lærer jeg går til nå på studiumet mitt, forteller hun.

Bue Kessel har blitt fortalt at hun kan bli invitert tilbake til programmet, men selve seieren er hun ikke så opptatt av.

– Det kjekkeste var å få være med!

MER FRA BYAS:

LES MER:

Fevang-brødrene skal kåre #Byasbarten17: Send inn dine bartebilder!

LES MER:

Ellisiv (23) kjøpte den billigste flybilletten hun fant og reiste avgårde - helt alene

LES MER:

Sander (22) kommer aldri til å vokse fra Lego

Publisert:

Så glad ble Vilde (20) fra Sandnes for Idol-billetten

Det var umulig å holde tårene tilbake.

Publisert: