Åpnet «nye» Vrimlehallen: - Fett med ny kantine!

Moderne design, ny kafé og romslige sitteplasser, lokket studentene til den nye, oppgraderte Vrimlehallen. – Maten her er godkjent, sier en fornøyd student.

Publisert:
UiA-studentene Margrethe (t.v.) og Elena (t.h) feiret den nye kantina med en god lunsj sammen.

Mandag formiddag var det åpning av den nye Vrimlehallen ved UiA. Det ble feiret med gratis sushi i den nye kafeen og sunget vakre toner fra musikkstudentene i den nyoppussede loungen.

To som spesielt har savnet rolige og romslige sitteplasser under studietida, er lærerstudentene Elena Lislevand og Margrethe Haaland

– Det er veldig koselig at det er flere sitteplasser. Det blir ofte veldig fullt i kantina og da er det bedre å ha et tilbud andre steder som er litt mer rolig, forteller en smilende Lislevand til KRSby. Venninnen nikker seg enig.

UiA-studentene Elena Lislevand (t.h) og Margrethe Haaland (t.h) rakk ikke gratis sushi, men hygget seg likevel under åpningsdagen av Vilhelm Krags Hall.

– Fett med ny kantine

Venninnene rakk dessverre ikke å få med seg gratis sushi fra den nyåpnede kantina, men kommer likevel til å ta i bruk det nye området for å lese i fred og drikke kaffe med studiekameratene.

Musikkstudentene åpnet loungouen innerst i Vrimlehallen med vakker musikk og sang.
Slik ser Vrimlehallen ut når man entrer hovedinngangen.

– Man får sitte litt mer privat og i fred om man ønsker å lese. Eller når man ønsker flere venner på et bord. Det er rolig og behagelig her, samtidig som det er veldig fint. Og veggene blokkerer heldigvis støy, for noen steder i kantina kan det være litt bråkete når man skal lese, forklarer Margrethe.

Markedsføringsstudentene Anders Nestad og Jonas Birkedal mener det var et stort problem med manglende sitteplasser, og er svært for nøyd med at universitet løste problemet kreativt med lounge, planteliv og ny kantine.

Anders Nestad (t.h) og Jonas Birkedal gir tommel opp for den nye kantina og de romslige sitteplassene i nye Vilhelm Krags Hall.

– Før var det vanskelig å finne et sted å sitte, men nå er det heldigvis ikke noe problem, sier Nestad fornøyd.

– Det er fett med ny kantine, for jeg er lei av køen i den andre kantina. Jeg fikk en smakebit av paninien i den nye kantina og den var digg, men vi var dessverre for sen for sushien. Men maten her er godkjent! Også ser det veldig fint ut her, det er jo så livlig med planter, forteller Birkedal smilende.

Skaper sosialt studiemiljø

Viserektor ved UiA, Astrid Birgitte Eggen, forteller at universitetet ønsket å oppgradere Vrimlehallen for å skape et bedre studiemiljø for studentene.

Astrid Birgitte Eggen, viserektor, åpnet den nye Vrimlehallen med tale og blomster sammen med Benedicte Nordli, fagpolitisk ansvarlig ved UiA.

– Vrimlehallen var et stort lokale som ikke egnet seg særlig for å sitte å jobbe for studentene. Vi valgte å oppgradere den slik at vi fikk hyggelige møbler og planter for et mer innbydende sted å være og lære, forklarer hun til KRSby.

– Men er denne oppgraderingen nødvendig? Kunne ikke pengene gått til noe viktigere?

– Det kan det jo alltid, men jeg tenker at det er viktig at vi som universitet har gode læringsarenaer. Og det får vi ved å skape den type areal, avslutter Eggen.

Publisert:

2017 oppsummert: Disse sakene ble mest lest i november

En piercring, butikkåpninger og en «sirkusplass» på UiS var blant sakene som ble mest lest denne måneden.

Publisert: