Dette er paret som forlovet seg på Trolltunga

Tilbakeblikk: – Hun ble veldig overrasket. Hun gråt litt, og så sa hun ja.

Publisert:
Hannes Vanderdonckt og Jolien Nachtergaele fra Belgia forlovet seg på Trolltunga i fjor sommer. Den franske fotografen klarte å komme i kontakt med paret etter en etterlysning på Facebook.

I «tilbakeblikk» får du et gjensyn med noen av byasene vi har vært så heldige å få møte i 2017. Vi gleder oss til å fortelle dere flere historier i året som kommer!

– Vi hadde vært sammen i åtte år, siden vi var 16. Hun var den eneste jenta i klassen min.

– Wow! Eneste jenta? Det må vel ha vært hard konkurranse da?

– Hehe. Ja, men det gikk heldigvis veien.

Følg Byas.no på Facebook!

Denne historien er litt for romantisk til at vi kunne la den gå hus forbi.

Den franske fotografen Florian Joseph-Agathe la ut et bilde på Facebook, i håp om å lete opp kjæresteparet som var midt i et frieri på selveste Trolltunga i fjor sommer.

Og etter litt, kom svaret: Han hadde foreviget Hannes Vanderdonckt og Jolien Nachtergaele fra Belgia.

På frierferd til Norge

– Du frir på Trolltunga! Hvem, hva, hvorfor?

– Vi drar på en fottur hver sommer som vi kombinerer med en del andre aktiviteter. Vi hadde planlagt norgesturen lenge. Eller. Ja... Madamen hadde planlagt lenge. Det er hun som er flinkest til sånt. Vi har alltid sagt, på spøk, at vi skal gifte oss i 2018, siden vi da har vært sammen i ti år. Jeg tenkte at hvis jeg frir sommeren 2017, kommer hun til å forvente det, siden vi allerede har kjøpt hus sammen og denslags, og jeg begynte å bli lei av at folk spurte "så når skal dere gifte dere?". Så da tenkte jeg at jeg skulle fri i 2016, når ingen ventet det.

– Så dere liker naturen og hverandre. Jeg merker jeg blir i det romantiske hjørnet allerede. Hvorfor falt valget på Trolltunga?

– Det var et enkelt valg, siden Jolien elsker fjell. Jeg forventet ikke at det skulle være så mye mennesker der oppe, men.

Jeg hadde forberedt en tekst med hva jeg skulle si, men jeg var supernervøs.

– Hva gikk gjennom hodet ditt i sekundene før du skulle ned på kne?

– Jeg hadde forberedt en tekst med hva jeg skulle si, men jeg var supernervøs. Jeg tenkte bare at jeg måtte bevege meg, for jeg holdt igjen køen, så jeg måtte hoppe over mesteparten av teksten. Det gjorde heldigvis ingenting, for hun hørte ikke etter. Hun tenkte bare: "hva er det han gjør? Er han seriøs?".

Kjæresteparet på fottur i Memurubu.

Og brura sa...?

– Så du hadde et skriftlig manus? Wow! Jeg er imponert! Og takk for leksjonen i romantikk!

– Haha! Ja, jeg hadde det. Det er egentlig rart at det har blitt så mye styr rundt det, siden jeg hadde ikke planer om å gjøre noe digert ut av det. Jeg ville bare fri til henne på et vakkert fjell, enkelt og greit.

Jeg hadde vondt i den ene foten på grunn av turen, men da han gikk ned på kne, forsvant all smerten med en gang.

– NÅ gleder jeg meg; Hvordan reagerte hun?

– Hun ble veldig overrasket. Hun gråt litt, og så sa hun ja.

– Takk, nå gjør jeg det også. Jolien, hvordan følte du deg da Hannes fridde?

– Åh... Veldig overrasket. Jeg hadde ikke sett for meg at han skulle gjøre noe slikt. Jeg hadde vondt i den ene foten på grunn av turen, men da han gikk ned på kne, forsvant all smerten med en gang. Jeg ble den lykkeligste i verden.

– Jeg føler meg mindre og mindre romantisk for hvert svar dere gir. Er datoen for bryllupet satt, og blir det på Grand Canyon?

– Ja, vi gifter oss 30. juni 2018 – til tiårs-jubileet vårt. Tror det blir for mye jobb å få alle vennene våre til USA, men vi skal ha et fint bryllup hjemme i landsbyen vi bor i.

Høytsvevende, sunn ungdom på kjærlighetstur.

Romantikk på stueveggen

– Florian, du har lovet paret et print av bildet du tok av dem på Trolltunga. Holder du ord, og hvor stort blir det?

– Absolutt, jeg gleder meg til å besøke Jolian og Hannes. Størrelsen på printet er hemmelig, men det kommer til å synes, for å si det sånn.

– Hannes og Jolien; havner bildet på veggen i stua?

– Garantert!

– Og til slutt; når ser vi dere i Norge neste gang? Snakker vi bryllupsreise til Preikestolen?

– Haha! God plan, men vi vil se så mye av verden som mulig. I år skal vi besøke Sverige og Nepal, og bryllupsreisen blir til Peru, Canada eller Costa Rica, tror vi. Men vi skal garantert til Norge igjen, vi elsket landet og setter fremdeles pris på turen dit hver eneste dag. Kanskje det blir en tur når vi får barn, så vi kan peke og si; "Se! Der fridde jeg til din mor!".

Publisert:

Her er surpompens greatest hits

Byas-O.G Fredrik Brimsø mønstrer av til nyttår – her er hans egne favoritt-artikler fra seks år med kjefting og mimring.

Publisert: