10 butikker du kun finner i Stavanger og Sandnes

Lei av alle-har-noe-derfra-kjeder? Disse finner du ingen andre steder.

Publisert:
Cecilie Rostrup Johnsen holder styr på butikken. Rostrup kaffi og litt te åpnet i nyoppussede lokaler i Sandnes, i januar i år.

Stavanger og Sandens sentrum bugner av kjekke butikker. Mange av dem er av typen vi ser på hvert hjørne i hver by, som H&M, Cubus og Lindex - såkalte kjedebutikker. Og der kan man jo selvsagt finne mye fint.

Men det finnes også mange unike perler, som du ikke finner noen andre steder enn nettopp i Stavanger og Sandnes.

Vi har listet opp 10 av dem - fem i Stavanger og fem i Sandnes.

Stavanger

Nola

Hva: Konseptbutikk. Mote og interiør.

Hvor: Kirkegata 25, Stavanger.

Nola er en konseptbutikk som ble etablert i Stavanger sentrum i 2007. De satser på skandinaviske merker, som Ganni, Samsøe Samsøe og Veronica B. Vallenes. En liten butikk på et lite hjørne i kirkegaten, med mye fint innhold. Hovedsakelig klær og sko, men også interiørartikler og et knippe skjønnhetsprodukter.

**NOLA:** Konseptbutikk i Stavanger. **

Faded

Hva: Ekslusiv vintagebutikk.

Hvor: Østervåg 45, Stavanger.

Rett og slett en vintage- og second hand-butikk kun med ekslusive merker - som Alexander Wang, Mulberry og Acne. Det koster altså litt. Designeren Sigrid Lovise Skulbru står bak butikken, som er one of a kind i vår region. Noen av tingene hun selger er helt ubrukte.

**GAMMELT OG NYTT:** Alt er ikke brukt. Disse Alexander Wang-skoene og Zanotti clutchen er helt nye. **

Made With Hart

Hva: Ekslusiv skjortebutikk.

Hvor: Kirkegata 3, Stavanger.

I 2009 etablerte de unge herremennene Mathias Made Wijk og Alexander Hart Røed Made With Hart AS, og i 2011 åpnet de den ekslusive skjortebutikken ved samme navn i Stavanger sentrum. Det finnes kun 36 eksemplarer av hver skjorte. Stoffet handles i Italia, og skjorter, slips og sløyfer blir sydd i Litauen. Det har vært snakk om å utvide i Bergen, men foreløpig finner du dem kun i Stavanger.

**SKJORTEFIN:** Designerduoen liker sterke farger og mye mønster. **

Syvende Himmel

Hva: Kjolebutikk. Mest nytt og noe gammelt.

Hvor: Øvre Holmegate 21, Stavanger.

LES MER:

som forresten feirer 10 år denne helgen!)** Og det skal selvfølelig **(article: 55fffdb37d0f9570008b4581|feires med fest og farger.

På Syvende Himmel finner du helt nye 50-tallsinspirerte kjoler, samt et lite vintage-hjørne med gamle klær Rodvelt selv plukker med seg fra sin mange reiser. Et fargerikt tilskudd i Fargegata.

**RETRO:** Inger-Johanne Egeland Rodvelt liker 50-tallet, noe både kjoler og butikkens interiør bærer preg av. **
LES MER:

liker du kanskje å lese om Bibbi Ur Kjørsvik (30), som er med og driver Hanekam, sammen med blant andre mannen bak hele Fargegata, Tom Ur Kjørsvik (39) (han er forsåvidt også mannen hennes).)** **(article: 55deeeb357479670008b4579|Hun takket nei til Prada, for å leve et familieliv i Stavanger.

Vakkert

Hva: Interiør- og designbutikk.

Hvor: Hospitalgata 6, Stavanger.

Vakkert er en interiør- og designbedrift, som selger kjente varemerker innen design og interiør - som Missoni, Tom Dixon og ByLassen. De tilbyr også konsultasjon innen innredning. Tidligere holdt butikken til i Salvågergate, rett bak Sølvberget, men har nå flyttet til Hospitalgata - rett under Ostehuset i sentrum.

**VAKKERT:** Detaljbilde av interiørartikler fra Vakkert. **

Sandnes

Villa Rosa

Hva: Livsstilsbutikk. Mote og interiør.

Hvor: Langgata 36, Sandnes.

Villa Rosa drives og eies av Kristin Hatlestad. Butikken åpnet dørene i 2004, og har siden vært en må-gå-innom-butikk i Sandnes. De selger klær fra ekslusive merker som by TiMo, Hunkydory, IIS of Norway og Designers Remix. Har også en del interiørartikler.

**VILLA ROSA:** Kristin Hatlestad eier og driver Villa Rosa i Sandnes. **

Skjult

Hva: Multibrandbutikk.

Hvor: Langgata 67, Sandnes.

Skjult er et ganske nytt tilskudd til handlegata i Sandnes. Butikken som holder - riktig nok ikke skjult - til i Langgata, åpnet dørene så nylig som mai i år, men har allerede etablert seg til å bli en kjær butikk i byen. Skjult holder merker som Iben, Last Conspiracy, Dagmar og Missoni.

**SKJULT:** Nytt, unikt tilskudd i Langgata.

Rostrup kaffi og litt te

Hva: Spesialforretning innen kaffe og te.

Hvor: Langgata 18, Sandnes.

Rostrup kaffi og litt te er spesialister på kaffe. Og litt te. De har også masse god sjokolade, oljer og hjemmelagde pestoer. Forretningen åpnet dørene i Sandnes i 2004, og er en videreføring av Oste-Johnsen i Stavanger. De har droppet osten, men tok med seg kaffekvernene fra 1936.

**NYTT:** Cecilie Rostrup Johnsen i de nye lokalene fra januar 2015. **

Smak

Hva: Gave- og interiørbutikk.

Hvor: Langgata 38, Sandnes.

SMAK gave og interiør er en butikk med nettopp det - gaver og interiør. De har også en egen barneavdeling i butikklokalet i Langgata, kalt SMÅ barneklær og interiør. Enormt mye fint til store og små.

**SMAK:** Interiørbutikk for store og små. **

Obsession

Hva: Klesbutikk.

Hvor: Langgata 2D, Sandnes.

Klær og sko fra kjente, eksklusive merker, vesker, sminke, hudpleieprodukter og interiør. Selv beskriver de seg som en litt annerledes butikk, for kvalitetsbevisste damer. Ligger helt sør i Langgata i Sandnes.

**OBSESSION:** Daglig leder Laila Tovslid bak disken på Obsession. **
LES MER:

det er flere grunner til at du bør sjekke merkelappen før du kjøper klær.

Publisert:

Stem frem #byasbeste klesbutikk: Her er de 10 nominerte

Én av disse 10 er #byasbeste klesbutikk, og det er DU som bestemmer hvilken.

Oppdatert: