Aktuelt

Bare nesten fra Sacha Cohen

Mannen bak Ali G og Borat prøver seg på den vanskelige kombinasjonen av komedie og action, og resultatet blir helt midt på treet.

Oppdatert:
  • Studentradioen

Det blir en blanding av action og komedie i The Brothers Grimsby, men den når ikke helt opp.

Grade: 3 out of 5

Det blir alltid mye oppstyr når Sacha Baron Cohen kommer med ny figur i ny film. Etter å ha laget legendariske karakterer som Ali G og Borat er det kanskje ikke så rart, men siden har pilen pekt nedover.

Nå får vi servert historien om Norman «Nobby» Grimsby, som er en ekstrem utgave av en erkeekte engelskmann fra, ja, Grimsby. Han har bodd i den lille engelske byen sin hele livet, elsker selvfølgelig fotball over alt på jord, har huset fullt av unger og snylter på staten. Det gjør i grunn alle vi møter rundt han også.

Vi får med andre ord se det verste, eventuelt beste, fra England.

Ut på tur med lillebror

Men Nobby har en lillebror som han ble skilt fra i barndommen, og siden lett etter i 28 år. Tilfeldighetene fører de sammen, og det viser seg at broren Sebastian (Mark Strong) er hemmelig spesialagent. Missforståelser rundt ett attentat fører til at de to brødrene må flykte ut i verden sammen. Eller på ferie som Nobby sier.

Men er filmen morsom? Tja, til tider. Det er utrolig mye forskjellig humor puttet inn i filmen, og uansett hva slags humor du har så vil du nok trekke på smilebåndet i løpet av de ca. 80 minuttene.

Du finner den vulgære avførings-humoren, du har den humoren du ikke vet om det er lov å le av, men du får også servert noen kommentarer som bare er morsomme. Det er de to sistnevnte punktene som redder filmen for undertegnede.

Sacha Cohen stilte opp som "Noddy" i bare trusa på den røde løperen før premieren. Ved siden av står Mark Strong. (Getty Images) Sacha Cohen stilte opp som «Noddy» i bare trusa på den røde løperen før premieren. Ved siden av står Mark Strong. (Getty Images)

Scener gjør deg uvel

For det blir litt mye av det vulgære. Noen av scenene er bare kvalme. Spesielt en scene med noen elefanter får deg til å se en annen vei, og jeg blir uvel bare av å skrive om det. Men så har du de som synes slikt er hylende morsomt og da, humor er rett og slett veldig individuelt.

Actionscenene er tøffe, når vi følger lillebror Sebastian på spesialoppdrag i starten av filmen er det som å se en actionfilm. Historien og utviklingen av filmen er grei nok.

The Brothers Grimsby er en helt ok kinoopplevelse. Man blir litt sjarmert av Nobby sitt enkle syn på livet og hans kjærlighet for hjembyen, man ler ved noen anledninger, og man lukker øynene ved noen andre. Den når ikke helt opp, men er verdt å se.

Anmeldt av: Kristoffer Arnesen

Publisert:
Oppdatert:
  1. Filmanmeldelse

Jan Håvard tok fri fra jobb for å få med seg Star Wars-premieren

– Vil jo ikke risikere «spoilere» før vi har sett den!

Publisert: