Sur & Bitter har snart solgt en tredjedel av billettene til neste års ølfestival

– Vi ble litt tatt på senga med billettsalget, vi hadde ikke tenkt å begynne å markedsføre festivalen ennå.

Publisert:
Ølfestivalen Sur & Bitter har snart solgt en tredjedel av billettene, og ser for seg at de blir utsolgt en stund før festivalen i mars.

Følg Byas.no på Facebook!

Festivalarrangørene la ut billettene til ølfestivalen Sur & Bitter 2017 for en stund siden, uten å gjøre noen stor sak ut av det. For ennå er det lenge til festivalen arrangeres.

Nå er helgepassene utsolgt, og de selger 10-20 dagsbilletter hver dag.

– Fortsetter det slik blir vi snart helt utsolgt, sier festivalsjef Stian Bru.

Følg Byas.no på Facebook!

200 flere billetter

Sur & Bitter-gjengen har lagt ut totalt 1000 billetter for salg, noe som er 200 flere enn ved årets festival.

Stian Bru (til høyre) er festivalsjef for Sur & Bitter. Anders Netland er med på laget.

Til nå har de solgt 275 billetter, og tror nok en del kjøper billetter i julegave.

– Har dere for få billetter?

– Det er plass til flere i lokalet, men vi ønsker ikke å ha flere inn, slik at de som er der får det romslig og behagelig, sier Bru, og legger til at en ikke skal stå som sild i tønne.

Mer mat

LES MER:

– Det er absolutt på tide at Sandnes får sin egen ølfestival, såpass må det være. Vi er jo Norges sjuende største by, sa Stian Bru før årets festival.

Og interessen var til stedes. Derfor ble det straks satt ny dato for den andre festivalen. Det som blir nytt i festivalen som arrangeres på KinoKino i Sandnes i mars, er blant annet bedre mattilbud.

Matserveringen i år ble litt for bortgjemt, og flere ga tilbakemeldinger på at de savnet et bedre tilbud. Det skal arrangørene ta på alvor.

Under årets ølfestival var det 800 øl-elskere, til neste år er det lagt ut 1000 biletter.

– Vi kommer til å sette søkelyset mer på kombinasjonen øl og mat denne gangen. Både gjennom foredrag, utvidet matkonsept inne på festivalen, og så vil vi utfordre restauranter i byen på å tenke surt og bittert hele uken slik at en kan gå ut i byen og få en matbit med øl til der også, sier Bru.

LES MER:

Her er 10 ting du må vite om øl

Øl-konge kommer

Andre nyheter til årets ølfestival er at en av verdens mest kjente hjemmebryggere kommer på besøk, nemlig Jamil Zainasheff.

– Øl er laget på stilarter, eller retningslinjer for stilarter. Han har brygget alle de stilene, sier Bru.

Han tror Zainasheff blir godt tatt imot, og vet at han er kjent i brygge-miljøet. Han er en prisbelønt hjemmebrygger, øl-dommer, vert av "The Jamil Show" og "Brew Strong" og har skrevet to bøker om øl-brygging.

– Han har ikke vært på noen øl-festivaler i Norge som jeg vet om, men han var i Sverige for noen år siden. Det blir veldig spennende at han kommer, sier Bru.

Savner kvinnene

– Hvorfor kun surt og bittert, spurte vi arrangørene før årets festival.

– På den måten vet folk hva de går til når de kommer på festivalen. Samtidig håper vi at søkelyset på sure og bitre øl kan gjøre folk ekstra nysgjerrige, sa kunst- og kulturhussjef Anders Netland, som også er med på Sur & Bitter-laget.

– Selv om det er en gammel tradisjon som spesielt belgierne har drevet på med i hundrevis av år, er surøl noe som trender veldig om dagen. Det er en fascinerende retning, med mange nyanser. Noen er typiske fruktøl, med alt fra bringebær til kirsebær, mens andre er mørke og krevende. Noen er til og med så syrlige at det er slitsomt, sa Netland.

Under årets festival var det gjester i aldersgruppen 25 til 55 år, men de savnet kvinnene, som de håper melder seg på til festivalen i 2017.

– Festivalen passer for alle. Det er litt av målet vårt. Det skal være en festival der hjemmebryggere kan møte dem som brygger, samtidig som det er en festival for de som syns øl er spennende men ikke har prøvd så mye.

Disse ølbryggerne kommer

Når det gjelder utstillerne, publiserte festivalen halvparten av de påmeldte deltakerne i helga. Her er lista over noen som kommer til KinoKino i mars:

Bjarte Halvorsen har sammen med kona Tonje satset sparepengene på Salikatt Bryggeri AS, et nystartet bryggeri som kommer på Sur & Bitter neste år.

- Lervig Aktiebryggeri

- KINN Bryggeri

- Qvart Ølkompani

- Monkey Brew

- Berentsens Brygghus

- Amundsen Bryggeri

- Austmann Bryggeri

LES MER:

- Jåttå Gårdsbryggeri

- Sandnes Kjøkkenbryggeri

- EGO Brygghus

- Cervisiam Bryggeri

LES MER:

- Salikatt Bryggeri

- 7 Fjell Bryggeri

- Nøgne Ø

- Ægir

Mer fra Byas:

LES MER:

* Gjør du dette kan alt ditt fremtidige øl bli flatt

LES MER:

* Nam! Nå får du kjøpt hunde-øl med biffsmak i Stavanger

LES MER:

* Her brygger Lervig-gutta øl på penger og Grandiosa

Publisert:

Enok skal bryggja 300 liter festivaløl til Sur & Bitter

Jærbuen Enok Bore leverte ølflaska med det beste innhaldet til fjorårets festival. Derfor er det han som står for årets festivaløl, som det skal bryggjast 300 liter av.

Publisert:
  • Snorre Standish Norheim