Pjolter & Punsj er nominert til fire priser for andre år på rad: – En bekreftelse på at vi gjør noe riktig

– Jeg hadde ikke trodd det, sier barsjef Truls Thomsen.

Publisert:
André Kvilhaug og Truls Thomsen er glade for å bli nominert til Bartender’s Choice Awards. De drar mannsterke til utdelingen i desember.

I fjor var det en fornøyd gjeng som reiste hjem fra Bartender’s Choice Awards i Stockholm. De hadde blitt nominert til fire utmerkelser, og med seg i bagasjen hjem hadde de prisen for beste nyåpnede bar.

«Bartenders’ Choice Awards» omtaler seg selv som den nordiske bar-bransjens svar på filmindustriens Oscar.

I år er Pjolter & Punsj nominert i fire kategorier - beste cocktailbar, beste bartender (Truls Thomsen), beste cocktailmeny og peoples choice, altså folkets pris.

– Jeg hadde ikke trodd det, sier barsjef Truls Thomsen.

– Det er en bekreftelse på at vi gjør noe riktig, og at det ikke var beginners luck, sier daglig leder André Kvilhaug.

Slik gikk det da Byas-journalist Ingebjørg skulle briljere med sin egen variant av en gin tonic:

– Kjekt å være i samme kategori som de andre nominerte

Av alle prisene de er nominert til, trekker de frem årets cocktail-bar som den gjeveste å vinne. De forteller at barene de konkurrerer mot, har hatt helt andre økonomiske midler å rutte med, mens de i Pjolter og Punsj har bygget baren med «nevene».

– Det er kjekt å se at den menyen Truls har satt opp, ikke er dårligere enn de andre. Det er veldig gøy å være i samme kategori som dem, sier Kvilhaug.

Han synes at det er spesielt stas at Thomsen er nominert for beste bartender. Det synes han at kollegaen fortjener.

– Nå som han har skrevet bok, har han dinga det siste punktet, mener jeg. Han er helt sinnssykt flink, og jeg tror det er en reell mulighet at han går av med seieren.

Følg Byas på YouTube!

Amerikanske soldater ville bli med på moroa

Kvilhaug og en annen kollega satt på kontoret da årets kandidater til prisutdelingen ble annonsert. Da Pjolter & Punsj ble lest opp, jublet de og dunket i veggen.

– De fem amerikanske soldatene som satt i baren, lurte på hva cover chargen (inngangspengene, jour.anm) for å komme inn på kontoret var, de trodde det var en fight club eller noe, sier Kvilhaug og ler.

LES OGSÅ:

LES MER:

Når du går på date, har bartenderne orkesterplass

LES MER:

Gir seks prikker til Palmesus

Viktig å vinne

– Hvor viktig er det å vinne?

– Det er veldig viktig å vinne, men det er en tøff konkurranse med utrolig høyt nivå. Egentlig er det en seier å bli nominert, sier Thomsen.

– Vi forventer ikke å vinne, vi er fornøyde uansett. Vinner vi, er det en kjempebonus, men jeg tror ingen av oss blir skuffa dersom vi ikke gjør det, supplerer Kvilhaug.

– Hva skal du bli når du blir stor?

Både Kvilhaug og Thomsen føler at de har blitt godt mottatt etter at de åpnet baren for et og et halvt år siden. De var spente på om det var et marked for cocktail med norske råvarer. Det har de fått bekreftet at det er.

– Jo mer spesielle cocktails vi lager, og jo mer Truls får uttrykke seg, jo bedre blir det. Folk vil ha det som er drøyt og spesielt, sier Kvilhaug.

Thomsen setter pris på at Bartender’s Choice Awards bidrar til at flere og flere ikke lenger anser det å være bartender som en slags sidejobb, men som et ordentlig yrke. Kvilhaug sammenligner bartender med kokkeyrket.

– Vi får heldigvis ikke det spørsmålet «hva skal du blir når du blir stor» lenger, avslutter Thomsen.

Vinnerne kåres 16. desember i Stockholm. Nytt av året, er også at Bartender’s Choice Awards skal lage et kart over hvor de nominerte barene ligger - litt som Michelin-guiden for cocktailbarer.

Publisert:

Lokalt utested med storeslem under prisutdeling i Stockholm

Tar med seg fire av ni priser hjem til Stavanger.

Publisert: