Aktuelt

Ingrid og Karna tok medaljer i pole-NM: - Jeg hadde aldri forventet det

Ingrid Lillebjerka og Karna Wangberg tok sølv og bronse i hver sin klasse i norgesmesterskapet i polesport.

Publisert:
 • Magnus Nødland Skogedal
Her er Ingrid Lillebjerka under sin opptreden i NM.

- Det var helt sykt. Jeg har aldri hatt så heftige nerver før en konkurranse. Jeg følte meg verken klar eller forberedt, og det hjalp heller ikke at jeg tråkket over 10 minutter før jeg skulle på scenen. Det er typisk meg, jeg tror jeg blir ekstra klossete når jeg får nerver, sier Karna til KRSby.

Skadet fot

Hun tok bronse i professional-klassen, som hadde seks andre deltagere.

– Først klarte jeg ikke å gå på foten, og trodde at jeg måtte gi meg 10 minutter før NM. Men så prøvde jeg å ta en stift bak scenen, og klarte å lande på beina. Etter litt ispose på foten kjørte jeg på. Hadde det ikke vært for adrenalinet hadde det ikke gått, og etterpå sliter jeg med å stå på foten, sier Karna.

LES MER:

Karna (25) stiller i NM i polesport

Første konkurranse noensinne

Ingrid deltok i amatørklassen, som hadde hele 16 andre deltagere.

– Det var min første konkurranse i polesport, men også i idrett generelt. Siden vi var så mange i min klasse måtte vi først ha en kvalifiseringsrunde, der bare de 10 beste kom videre. Jeg ble trukket ut til å være nest sist. Det betydde at jeg hadde enda mer tid å grue meg på, og jeg fikk ikke sett showene til de andre, siden jeg var opptatt med å varme opp backstage, sier Ingrid.

Nervøsiteten førte til svetting, som er en polesportutøvers verste fiende. For å kunne holde fast skikkelig i stanga må utøverne ha et godt grep, noe som blir veldig mye vanskeligere med svette hender.

– Nervene roet seg heldigvis når musikken begynte. Etter at min rutine var ferdig, måtte vi ta på joggedresser, og vente på poengscoren foran en vegg. Jeg hadde ikke oversikt over hvor mye poeng de andre hadde fått, siden jeg var opptatt med oppvarmingen da. Men jeg hørte at jeg fikk en relativt høy score. Da kom noen venninner og familie løpende bort, og sa at jeg hadde gått videre, og foreløpig lå på en tredjeplass før finalerundene, sier Ingrid.

Adrenalinet steg

Karna hadde ikke store forhåpninger om å havne på pallen.

– Bortsett fra fotskaden, som førte til at jeg mistet balansen på et triks litt for tidlig, gikk det veldig bra. Plasseringen var derimot ikke forventet, jeg var ferdig og tenkte meg fornøyd med en sisteplass. Så ble poengsummene ropt opp, og mange hadde lavere poengsum enn meg. Da steg adrenalinet igjen, og det kom noen gledestårer, sier hun.

Etter finalerunden hadde heller ikke Ingrid høye forventninger.

– Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde da de leste opp poengene mine andre gang, for jeg hadde fått en enda høyere score enn på første runde, og folk sa at jeg kom på andreplass! Jeg kunne nesten ikke tro det selv. Jeg hadde aldri forventet det! Det eneste jeg hadde turt å håpe på var å komme videre fra kvalifiseringen, altså å komme blant topp ti, sier hun.

LES MER:

Nyter du dette? En stor treningskjede har fjernet tilbudet på sine sentre

Neste år?

Begge to har lyst til å stille igjen til neste år, muligens i andre klasser.

– Siden jeg kom på topp tre så har jeg ikke lov å stille i amatør-klassen neste år, men må rykke opp til professional. Nivået der er høyere, og triksene vanskeligere. Jeg har lyst, men jeg må i så fall trene mye, og kan ikke håpe på en like god plassering, sier Ingrid.

– Det er mulig jeg stiller til neste år igjen. Nå vet jeg hva som skal til, har skjønt reglene bedre og skal jobbe med å få mindre minuspoeng. Nå vil jeg jo selvfølgelig ha gull! Jeg fikk mye inspirasjon fra helgen, og mange flinke utøvere stilte opp. Det hadde vært gøy å stille sammen med Ingrid i doubles, sier Karna.

Publisert:
 1. Idrett
 2. NM

Karna (25) stiller i NM i polesport

– Jeg er dritnervøs, sier pole-instruktøren før sitt aller første norgesmesterskap i polesport.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Gunnar (22) ble norgesmester: – En dag skal jeg være med på verdens sterkeste mann
  5 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  De neste månedene skal Caroline (23) lage den samme retten om igjen og om igjen - og om igjen
  5 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Paradise-Marcus nekter å betale UiA for studieturer: – De har ikke rett på pengene mine
  5 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Storesøster talte for Marie (17): – Treningsmiljøet betydde veldig mye for henne
  5 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Dette må du få med deg i fadderuka
  5 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Kåre (23) fra Hinna er eneste nordmann på dette nivået
  5 ÅR SIDEN