Aktuelt

For ett år siden startet Rebekka (23), Valentina (25) og Johanne (25) sitt eget dansekompani. Nå skal de på turné

- Det var en drøm vi hadde lenge!

Publisert:
  • Ulrikke Valvik Mitchell
DANSEKOMPANI: Rebekka, Valentina og Johanne Margrethe er Movimentum Dance Company.

For ganske nøyaktig ett år siden startet danserne og venninnene Valentina Reyes (25), Johanne Margrethe Woie (25) og Rebekka Stumpf (23) opp et dansekompani sammen.

Movimentum Dance Company (MDC).

– Vi hadde jobbet sammen mange ganger før dette, og hadde lyst til å sette opp en forestilling sammen. Da fant vi ut at vi like så greit kunne starte et kompani, og sånn ble MDC til, sier Reyes.

Følg Byas.no på Facebook!

Sammen med ni andre dansere skal de tre ut på en liten turné neste uke, med forestillingen «Mysteriet på Stavangeren». Det var nemlig der det hele startet.

Allerede i februar i år opptrådte gjengen på Stavangeren, med samme forestilling de nå skal på turné med.

– Det var ur-premieren. Den fikk enorm respons og vi fikk så utrolig gode tilbakemeldinger på showet, at vi bestemte oss for at dette måtte vi bare gjøre igjen! Derfor tok vi initiativ til en miniturné, sier Reyes.

Mysteriet på turné. Trailer

Hentet inn dansere fra utlandet

Og sånn ble det! I oktober blir det turné med forestillinger i Kvinesdal kulturhus (onsdag 19. oktober), Sola kulturhus (torsdag 20. oktober), Festiviteten (fredag 21. oktober) og Egersund kulturhus (lørdag 22. oktober).

Med seg på laget har MDC dansere som er hentet inn fra blant annet England og Tyskland. «Kremen av kremen», ifølge jentene selv.

– Fortell litt om forestillingen - hva handler den om?

– Det er en dansekrim og en dansical i ett - to ord vi egentlig bare har funnet på selv. Haha! Dansical er at vi forteller en historie gjennom dans, i stedet for sang. Jeg kan røpe såpass at vi befinner oss på Hermansens Cabaret på 1920-tallet, hvor verten blir drept foran publikums øyne. Oooo, sier Woie, og legger til at dette ikke er for de helt minste barna.

– Det er først og fremst ment som underholdning. Jeg tror forestillingen passer bra for de som er fra ungdomskolealder og oppover, sier hun.

ØVING: Denne uken øver gjengen fra ni om morgenen til ti om kvelden.

Blander stilarter

Planen om en dansicalkrimforestilling var en idé Reyes hadde gått og ruget på lenge. Resultatet er en forestilling med alt fra akrobatikk, jazz-dans og eksplosiv hiphop.

– Det var en drøm som hadde ligget lenge i hodet mitt, sier Reyes.

– Det skjer ikke så mye av denne typen scene-forestillinger i Stavanger, så dette er utrolig kult å være en del av, sier Stumpf på engelsk. Tyskeren flyttet til Stavanger for tre år siden, kun for å danse sammen med blant andre Valentina. De to møttes i Los Angeles på en treningstur i 2013, og har holdt kontakten siden.

– Det er et veldig bra dansemiljø her. This is just the best! sier hun.

Øver fra 09 til 22

Forestillingen er skrevet, produsert og regissert av Rudi Bjørknes Gundersen i samarbeid med MDC. Bjørknes Gundersen vil under turneen fungere som en fortellerstemme som tar publikum gjennom mysteriet som danserne nøster opp i gjennom forestillingen.

Etter ett å med mye planlegging og forberedelser (og mange lange dager), gjenstår nå en intensiv uke med øving, øving, øving. Gjengen møtes og danser hver dag fra ni om morgenen til ti om kvelden.

– Heldigvis fungerer vi veldig bra sammen - det er ingen spisse albuer her. Alle vil det beste for alle. Vi er et godt team! sier Woie.

– Har MDC andre planer på gang til når dette er ferdig?

– En ting av gangen! Dette har vært altoppslukende - jeg har ikke hatt et sosialt liv de siste månedene, ler Reyes.

– Men du skal ikke se vekk fra at vi dukker opp med noe mer senere, nei.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Dette lokalet i Gamle Stavanger har stått tomt i ti år. Nå åpner snart en ny kafé dørene

LES MER:

* Utestedene i Stavanger kan holde uteserveringen åpen en time lengre. Det er det ikke alle som vil

LES MER:

* Bjørg har tatovert skjegge-Lasse på underarmen: – Han er jo ganske flott å se til!

Publisert:

Her har klokka akkurat passert 07:00, men 60 ungdommer er allerede på dansegulvet

Har du noen gang våknet tidlig om morgenen og tenkt at nå vil jeg danse? Ikke? Vel, det hadde 60 ungdommer på Spor 5 tirsdag morgen.

Publisert: