Strålende fornøyd med Airbnb-utleie til russen

Det årlige Landstreffet er over for denne gang. 14 000 russ var på treffet, men hvor sov alle? Flere benyttet seg av tilbudet om å leie rom eller hele hus av lokalbefolkningen. Nå kan du lese hvordan det gikk hos Synnøve Selle.

Publisert:
 Fornøyde russegutter fikk leie rom gjennom Airbnb, kun ti minutters gange unna Kongeparken. Fra venstre Stian Auran, Christian Aras Shuany, Vemund Kråkmo og Patrick Valsø.

– Det er første gang jeg leier ut gjennom Airbnb og første gang jeg leier ut til russ, men jeg tror det kommer til å gå veldig fint, sa Synnøve Selle til Aftenbladet før helgens landstreff startet.

Kapasiteten har vært sprengt i Stavanger i helga. Flere tusen tilreisende russ trengte et sted å sove.

Den eneste overnattingsmuligheten Landstreffet hadde igjen å tilby, var en festivalcamp hvor deltakerne måtte ta med eget telt. Ellers var alt annet utsolgt.

Derfor har flere russ søkt til det private markedet, blant annet en guttegjeng fra Trondheim.

– Jeg hadde god kommunikasjon med guttene fra den dagen de bestilte rommene, og det gjorde at jeg følte meg trygg i forkant, sier Selle.

Tre ble til fire og senere til fem

Flere på Ålgård var villige til å åpne hjemmene sine for en billig penge til russen under Landstreffet i helgen. Selle var en av dem som leide ut et rom hele helgen.

De skulle leie rom hos henne hele helgen.

Avtalen mellom Synnøve Selle og russeguttene fra Trondheim var at det var tre som skulle leie rom for helgen under Landstreffet i Stavanger.

– Men så spurte de om det gikk greit med en til. Det gjorde det. Så jeg hentet fire gutter på flyplassen fredag morgen, sier Selle.

Siste natten ble det imidlertid med en femte russ, men dette synes Selle var helt greit. Og russen var storfornøyd med en så fleksibel vert.

– Synnøve var en fantastisk vert og vi ville absolutt gjort det igjen, sier Patrick Valsø.

Guttene fikk disponere stue og kjøkken i tillegg til rommene sine.

Tok ikke sjansen

Mona- Lisa Hovland, som også bor på Ålgård, var litt skeptisk til å leie ut til russ.

– Jeg har gjort det en gang og det gikk veldig bra, men jeg tok ikke sjansen denne gangen i og med at jeg ikke hadde muligheten til å være hjemme hele tiden, sier hun.

Som regel går Airbnb-utleien smertefritt, men det finnes historier som viser det motsatte.

Da Erik Styrvold Nordahl leide ut huset sitt i Kristiansand i november i fjor, ringte naboene og sa at over 80 ungdommer festet i huset hans.

Hovland på Ålgård mener man bør være hjemme det meste av helgen hvis man leier ut til russ, av hensyn til naboene.

– Vi vet at det er mye overstadig beruselse og mye støy som følger med russen, slik at det handler om respekt ovenfor naboene, sier Hovland.

Vil anbefale det

Valsø og de andre russeguttene synes Airbnb-ordningen er genial.

– Det var så enkelt og greit. Bare å ta kontakt og betale, så var det i boks. Dette er noe vi vil anbefale til andre russ også, sier Valsø.

Trondheimsguttene er takknemlige for at folk tar sjansen og leier ut til russ.

– Alternativet hadde vært dyre hotellsenger eller telt. Dette skaper dessuten trygge rammer for russen, som kan trenge det på et så stort arrangement langt hjemmefra, sier Patrick Valsø

 Fornøyde russegutter fikk leie rom gjennom Airbnb, kun ti minutters gange unna Kongeparken. Fra venstre Stian Auran, Christian Aras Shuany, Vemund Kråkmo og Patrick Valsø.

Positiv opplevelse

Det er bare skryt å gi russeguttene mener Selle.

– Det gikk veldig fint hele helgen. De ryddet etter seg og tok med søpla. Det var ingen problemer, sier hun.

Selle vil også anbefale andre å leie ut til russ.

– Det var bare en positiv opplevelse for min del og jeg vil anbefale andre å gjøre det samme. Jeg har selv en sønn som er russ nå og jeg ville satt stor pris på å vite at han har et trygt sted å komme til, sier Selle.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Politiet: – Et av de beste russetreffene noensinne

LES MER:

5 fine øyeblikk fra Landstreffet

LES MER:

– Flere russ datt oppå meg

LES MER:

Russetiden sto i fare etter hærverk: Nå er bussen tilbake på veien

Publisert:

Her er alt du trenger å vite før Landstreffet i Kongeparken

Hvem er det egentlig som kommer? Hvordan var nå disse skjenkereglene igjen?

Oppdatert: