Håver inn penger på Fortnite til mobil

Spillselskapet Epic tjener fett på spillet Fortnite Battle Royals.

Publisert:
 Fortnite er blant de raskest inntjenede spillene på iOS-plattformen. 

Tall fra analyseselskapet Sensor Tower viser at Epic skal ha tjent inn hele 300 millioner dollar - nesten 2,5 milliarder kroner - på iOS-versjonen av spillet alene. Dette inkluderer altså bare penger tjent via Iphone- og Ipad-spillere, skriver Tek.no.

Fortnite er gratis å laste ned og å spille, men oppgraderinger og spillvaluta koster penger.

Ifølge nettstedet er en av Fortnite Battle Royales mange styrker at det er tilgjengelig på de fleste plattformer. I stedet for å fokusere utelukkende på pc- eller spillkonsoll-markedet, har Epic også sluppet spillet sitt på iOS og Android.

Følg Byas på YouTube!

Slår ikke Pokémon

I begynnelsen av april i år ble Fortnite sluppet på iOS. Spillet er blant de aller raskest inntjenende spillene på iOS-plattformen noen sinne, med 300 millioner dollar på 189 dager.

«I sin sjanger knuser den konkurrentene som Clash Royale og Honor of Kings, som henholdsvis fikk inn «bare» 228 millioner dollar og 121 millioner dollar de første 200 dagene», skriver Tek.no.

Men på tross av høye tall, klarer ikke Fortnite å slå Pokémon Go - som fikk inn 300 millioner dollar fra iOS-brukere på bare 113 dager - og knuste alle rekorder da det ble sluppet sommeren 2016.

LES OGSÅ:

Tilgjengelig for Samsung

Tidligere har Fortnite hatt begrenset tilgang for Android-brukere, og ble 9. august gjort tilgjengelig for eiere av Samsung-telefoner.

Ifølge nettstedet har spillet siden den gang håvet inn 60 millioner dollar på plattformen. Dette betyr altså at Epic har tjent omtrent 360 millioner dollar på mobilplattformen alene.

Publisert:

Fortnite-turneringer har gitt spillere 687 millioner kroner i premiepenger

På kort tid har Fortnite betalt ut nest mest premiepenger i historien.

Oppdatert: