Aktuelt

Vil du lage Oilers’ nye klubbsang?

Stavanger Oilers slet på isen i året som var. Nå vil de at du skal lage sangen som skal bidra til å få opp stemningen igjen.

Publisert:
 • Tore Kommedal Asheim
Kanskje denne gjengen kommer til å synge eller nynne på din sang? Nå har du sjansen!

– Det kan være reggae, det kan være punk, det kan egentlig være hva som helst. Det viktigste er at den har noe som appellerer til folk flest, og bidrar til å få opp stemningen, sier Kjetil Garvik, informasjons- og samfunnskontakt i Stavanger Oilers.

Klubben har lansert en kampanje på sin nettside, der supportere inviteres til å sende inn sine bidrag. Det beste bidraget vil få muligheten til å bli spilt inn i studio, men selv de som ikke blir valgt kan fremdeles få muligheten til å høres utover DNB Arena.

– Teknologien har gjort det slik at en kan gjøre mye bra hjemme. Om lydkvaliteten er bra kan sangen fort bli spilt i arenaen, fortsetter Garvik.

Den sangen som har kjennetegnet Oilers etter flyttingen til DNB Arena, er «Hjemmakamp». Det er ikke meningen at de nye sangene skal erstatte den.

– Det er først og fremst et ønske om å få noe nytt på plass. Vi har mange gode sanger fra tidligere av, men det har ikke blitt laget noe nytt på en stund. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Garvik.

Følg Byas.no på Facebook!

Ledd i større prosess

Det er ikke bare nye sanger som skal kjennetegne kampopplevelsen på DNB Arena det neste året.

– Vi ønsker å gjøre opplevelsen mer interaktiv for publikum. Et av punktene er å gi publikum større innflytelser på musikkvalget. De vil blant annet få muligheten til å foreslå spillelister, forklarer Garvik.

Oilers slet med både sviktende resultater og publikumssvikt i året som var. Nå ser de muligheten for å skape entusiasme blant sine supportere.

– Det med musikken er et folkeprosjekt. Vi har ikke kontaktet noen profesjonelle, vi ville få publikum med på dette. Da tror jeg vi kan få til noe skikkelig kult, sier Garvik.

Kjetil Garvik, informasjons- og samfunnskontakt i Stavanger Oilers, spiller opp til fest. Nå er klubben på jakt etter ny supportersang, og ber om hjelp fra publikum.

Kjenner du igjen disse?

Det er en smule varierende kvalitet på hockeysanger. I likhet med fotballsanger, det hjelper å være tilhenger av klubben og sporten for å tolerere dem. Byas har funnet frem et lite utvalg av dem. Noen mer kjente enn andre, og noen mer musikalsk forsvarlige enn andre.

Lenge før Stavanger-publikumet sang om at han var sur, var Espen «Shampo» Knutsen en fremadstormende stjerne på isen. Naturlig nok måtte han bidra til en sang om nettopp det. Resultatet taler for seg selv.

En klassiker fra 1989 er NRK-legenden Jon-Herwig Carlsen og landslaget med «Heia Norge». Stavangers egen Trygve Wiese laget senere en Viking-sang ut av den. Begge sanger var ekstremt populære hos NRK2s Sport Jukebox.

På den andre siden av Atlanterhavet har det selvsagt kommet flust med klassikere om hockey. En av disse har blitt spilt flere ganger på DNB Arena. Den canadiske legenden Stompin’ Tom Connors står bak sangen, som ganske enkelt forklarer hva idretten dreier seg om.

På samme måte som Mods er synonymt med Stavanger er Dropkick Murphys synonymt med Boston. Og på samme måte som Morten Abel laget Viking-sang har selvsagt punkerne laget en hockeysang for å hylle sitt kjære Boston Bruins.

LES MER:

Espen (31) fra Sandnes spilte inn reklamefilm for NFL-lag på Preikestolen

LES MER:

Rekorden til Kåre fra Stavanger får amerikanerne til å sperre opp øynene

LES MER:

Sander (20) raser nedover fjellsider og trafikkerte veier: – Det er som å gå i en transe

LES MER:

Bjørn (30) fra Våland bor på en øy i Arktis med tre mennesker, fem hunder, og titalls isbjørner

Publisert:
 1. Stavanger Oilers
 2. Ishockey
 3. Espen «Shampo» Knutsen

Ny Viking-låt herjer på Spotify

Tro det eller ei: Trygve Wieses og kid jokis remake av «Me e Viking» gjør det veldig bra på Spotify.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  200 unge fra 95 forskjellige land sendes til Aten hvert år. Ingrid fra Stavanger er en av dem!
  3 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Politiet: – Et av de beste russetreffene noensinne
  3 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Strålende fornøyd med Airbnb-utleie til russen
  3 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Lei av de klassiske datingappene? Her er noen andre du kan teste ut!
  3 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  – Flere russ datt oppå meg
  3 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  – Jeg tror ni av ti her i distriktet mente Lervig ville gå under for flere år siden
  3 ÅR SIDEN