Aktuelt

Stavanger-kokk klar for nytt TV2-program: - Målet er å bli en global merkevare

Fra Innovation Dock i østre bydel sikter kokk Daniel Rouge Madsen mot stjernene. Nå ser du han på TV-skjermen igjen.

Publisert:
  • Ivar Vasstveit
TV2: Denne høsten er Daniel Rouge Madsen å se på TV-skjermen igjen.

Innovation Dock i Stavanger Øst, like ved Tou Scene. Gründerkollektiv, drømmefabrikk, idéklekkeri,

konferanselokale, framtidig romstasjon (!) og ... restaurant?

Vel, nesten. Innovation Dock har i hvert fall fått seg sin egen huskokk, med ambisjonene i orden.

\- Målet er å bli en global merkevare, sier mesterkokk, gründer og Innovation Dock-medlem Daniel Rouge Madsen (39) fra Stavanger.

Selskapet hans? Det er de tre initialene hans i rekkefølge; DRM.

\- Jamie Oliver og Gordon Ramsay er fantastiske folk begge to. Men jeg mener det er plass i det markedet til meg også. Oliver er den folkelige, med sine pastasauser som selges i dagligvarebutikker, Ramsay er den i mellomsjiktet, mens jeg sikter meg inn på å bli en ekslusiv high end-merkevare. Jeg vil at produktene og tjenestene mine skal selges over hele verden.

- Og da er Innovation Dock plassen å være?

\- Ja, for meg er det det. Her er jeg omgitt av kreative og skapende folk, som alle har løsninger og ideer jeg drar nytte av i arbeidet.

LES OGSÅ:

LES MER:

Frank og Trine gjør det stilig uten stil

LES MER:

**Skjegg-Lasse (30) på Tjensvoll er blitt sexy Buzzfeed-viking**

BOYBAND: - «You don't look like a chef. You look like a fu¤&¤# boy band singer», sa Gordon Ramsay til meg, sier en lattermild Daniel Rouge Madsen.

Dukker opp i ny TV2-serie

Av alle Innovation Dock-kontorene ligger akkurat Rouge Madsens ytterst mot havet, så nære vannet at sjøskummet nesten skvulper oppi morgenkaffen, og med en utsikt fra skrivepulten som går rett ut i fjorden.

Herfra styrer 39-åringen sin gründervirksomhet med merkevaren DRM, som inkluderer blant annet olivenoljer, vin og - snart - egen balsamico, og oppdrag som TV-kokk.

INNOVASJON: Gründer- og innovasjonsuset Innovation Dock ruver i Siriskjeret, like ned i området fra Tou Scene.

Her er jeg omgitt av kreative og skapende folk.

Mandag dukker han opp i den nye TV2-serien Fingrene av fatet, sammen med fem andre kokker og til sammen 96 kjendiser.

I programserien, som går klokken 19.00 fire dager i uken, skal Rouge Madsen og de andre kokkene veilede kjendiser i kokekunster, uten at kokkene selv får lov til å røre maten.

I hvert program får to kokker ansvar for hver sin kjendis, og de kjemper så i duell mot hverandre.

Jeg har vært med på mye, for å si det sånn

Vinnerne tar med seg poeng til neste runde, og slik fortsetter det.

\- Det er jo TV, dette her. Så en får ofte med seg folk som ikke nødvendigvis er de flinkeste til å lage mat, sier Daniel og ler.

- Frustrerende?

\- Ja, men det er litt av showet også. Da gjelder det å være flink til å kommunisere. Men jeg har vært med på mye, for å si det sånn.

- Å?

\- Ja, det var folk som omtrent aldri hadde tatt i en kniv før, en på krykker - og så dukket det opp en som var synsk!

- Synsk?!

- Ja!

- Det blir ikke for mye sirkus?

\- Neida. Der er TV. Jeg er med for å hjelpe til med å spre matglede. Det er i bunn og grunn det vi gjør.

LES OGSÅ:

LES MER:

**- Det er i hvert fall bedre å hete Whitney Love enn Whitney Hate!**

LES MER:

Her er Pedersgatas skjulte skatter

Heldig med mellomnavnet

Fra før har Rouge Madsen flere andre tv-opptredener på CV-en, som norsk matambassadør med en rekke program på fransk tv (uten å kunne snakke et kvekk fransk), opptredener på frokost-tv i Tyrkia og som villmarkskokk i programmet Helt vilt på TV2, sammen med skuespiller Stig Henrik Hoff.

- Med verden som ambisjon er det greit å ha Rouge til mellomnavn?

\- Å, ja. Det skader ikke. Men faktisk er det faren min som er britisk. Det er der navnet kommer fra.

- Vanligvis tenker vi at kokker hører hjemme på restauranter. Hvordan passer du inn i et miljø som Innovation Dock?

\- Gründervirksomheten min er ikke ulik alle andre gründere, uansett bransje. Jeg har til syvende og sist et produkt og en merkevare jeg vil selge, og fra her kan jeg drive min business.

Daniel kokkelerer på fransk tv - uten å kunne fransk.

Sang Backstreet Boys for Ramsay

I tillegg til kontorer har Innovation Dock et eget kjøkken, og det hjelper når du er gourmetkokk med store planer.

Herfra lager Daniel maten han tar med seg ut i verden, og det er her han serverer både bedrifter og privatpersoner som kommer innom.

I forbindelse med Den spiselige byfest gjorde han og resten av Innovation Dock-gjengen kjøkkenet om til pop up-restaurant tre dager på rad.

Slikt kan det bli mer av i framtiden.

KONTOR: Helt innerst i hjørnet til høyre ligger Daniel Rouge Madsens kontor. Fra der har han full utsikt ut over Ryfylke.

\- Egentlig laget vi dette kjøkkenet fordi vi trengte en kantine, men at Daniel vil gjøre sin greie her er jo bare helt fantastisk. Daniel er skikkelig dyktig på det han gjør. Når vi har besøk av bedrifter her, kan han stå for maten og imponere skikkelig, i stedet for at vi bestiller noen sandwicher, sier Innovation Dock-medgrunnlegger Magnus Meisal.

«You don't look like a chef. You look like a fu¤&¤# boy band singer», sa han.

\- I tillegg er han en fin fyr som alltid er fjåge. Vi kommer garantert til å gjøre flere lignende pop up-kvelder ved senere anledninger, fortsetter Meisal, og drar fram et klipp på mobilen av huskokken som laget mat - og synger Backstreet Boys-sanger.

\- Den fikk du trampeklapp for! Ha, ha!

- Backstreet Boys, Daniel?

\- He, he. Ja. Det var noe Gordon Ramsey fikk meg til å gjøre under Gladmat et år. «You don't look like a chef. You look like a fu¤&¤# boy band singer», sa han. Jeg forstod ikke stort, men sang. Det var helt grusomt, men det måtte jo gjøres.

- Og apropros tv. Vi har jo en annen kokk fra området som er mye på tv-skjermen. Hvem er størst? Daniel eller Kjartan?

\- Kjartan er en fin fyr, men.. vel, vi er på to forskjellige kanaler i hvert fall!

**LES OGSÅ:

LES MER:

Masterchef-Kjartan tar Michelin med en klype salt

Instagram post by DRMofNorway • Jul 25, 2015 at 8:46pm UTC
Publisert:
  1. Stavanger

Åpner ny bruktbutikk i Pedersgata

- Det er vår plikt å hjelpe andre, sier Brigitte Dehonnon stor står bak Stop By Africa.

Publisert:
  • AV: Janne Håland