Ny restaurant åpner i Hall Tolls gamle lokaler

På menyen står «leken og folkelig asian fusion», med blant annet spiselig gull-maki.

Oppdatert:
Hall Tolls gamle lokaler fylles opp igjen – nå kommer det også en ny restaurant ved siden av Heidi’s Bier Bar.

– Lokalene til gamle tollboden er helt fantastisk, vi ble helt forelsket både i lokalene og i byen, sier en av Sumo Restaurants eiere, Simon Simonnæs.

I midten av juni skal han åpne Sumos åttende restaurant i Stavanger. Fra før av har kjeden fire restauranter i Bergen, to i Oslo og én i Jessheim.

– Stavanger er en helt naturlig fortsettelse etter Oslo og Bergen. Stavanger er jo en av Norges fremste mat-byer. Dere hadde en liten brems i markedet etter oljefallet, men nå er optimismen tilbake. Vi følgte nøye med på hvordan det gikk med Olivia da de kom til byen, og da vi så at de gjorde det bra ble vi enda sikrere på at vi også ville åpne her, forteller bergenseren.

Gull-sushi

Sumo kan friste med det de kaller «leken og folkelig asian fusion». I tillegg til klassiske asiatiske retter, serverer de også retter de har utviklet selv.

Eierne av Sumo, Finn Axel Rasmussen (til venstre) og Simon Simonnæs fremfor lokalene der den åttende restauranten i kjeden skal åpnes i midten av juni.

– Vi henter inspirasjon og blander mat fra hele verden. Vi har for eksempel asiatisk burger, coleslaw med kimchi og wasabi-majones. Den mest populære retten vår heter «dirty tempura», som er tempura maki toppet med chili-majones og søtpotet-fries, forteller Simonnæs.

– Vi er opptatt av å ha lav terskel, prøve ut nye ting og ha det gøy på jobben. Det tror jeg er noe av grunnen til at vi gjør det så bra, sier Simonnæs.

På menyen står også en maki med navnet «Golden gate».

– Den er toppet med ekte, spiselig gull, forklarer Simonnæs.

Er du som folk flest og aldri husker helt hva de forskjellige sushi-typene egentlig er? Sjekk faktaboksen under 👇

Interiør fra Malaysia

Den gamle tollboden på Strandkaien er eid av det danske selskapet Rekom. Det huser også den nye afterski-baren Heidi’s Bier bar.

Simonnæs vil ikke gi en eksakt åpningsdato av den nye restauranten, i tilfelle de ikke klarer å holde den.

– Toalettene er alltid de dyreste på alle Sumos restauranter, og i Stavanger bruker vi 1,2 millioner kroner bare på dametoalettene! Men så blir de noe utenom det vanlige også: Vi luktsetter rommet, har lydabsorberende tak, beroligende musikk, små rullehåndklær til alle å tørke seg med etter håndvask, sminkebord med krøll- og rettetenger, håndkrem, planter og spesialbelysning, forteller restauranteier Simon Simonnæs.

– Vi er avhengige av mange underleverandører og at varer bestilt fra utlandet skal komme. Noen lamper kommer for eksempel helt fra Malaysia. Etter planen skal vi åpne restauranten en helg midten av juni, sier han.

Han lover at åpningen vil bli vanskelig å ikke få med seg.

– Vi skal ha en åpningsfest over flere dager, slik at alle får sjansen til å få den med seg, beroliger han.

Publisert:
Oppdatert:

Sumo har åpnet i Tollboden: – Vi er klare for å vokse videre i Rogaland

Den bergensbaserte kjeden utelukker ikke flere Sumo-restauranter i Stavanger og Sandnes. Konkurrentene ønsker den velkommen.

Oppdatert: