Siden slutten av august har Byas-redaksjonen vært på jakt etter pinlige øyeblikk som du både kan le og lære av.

Dette har blitt til en podkast som du kan høre allerede på søndag, 1. november. Da publiseres de to første episodene.

«Smellen» kan du abonnere på i iTunes eller på Spotify.

– «Smellen» er en podkast for de yngste i målgruppa vår - altså dem mellom 18 og 25. Men jeg tror også at folk som er eldre enn dette vil like den også, sier Byas-redaktør, Tone Pedersen og fortsetter:

– Kort fortalt tror vi at målgruppen trenger å senke skuldrene litt og få litt pause fra prestasjonsjaget. Alle kan jo kjenne seg igjen i det å føle at man har tabbet seg skikkelig ut. Og det er godt å vite at man ikke er alene.

Dette er Byas-redaksjonen. Fra venstre: Sindre Reinholt, Håvard Tanche-Larsen Knutsen, Tone Pedersen og Ebba Schjølberg Eiring. FOTO: Kristian Jacobsen

Eksperter og folk ute på by’n

Etter at vi har fått høre den mer eller mindre pinlige historien, diskuterer programleder i «Smellen», Sindre Reinholt, temaet i studio sammen med eksperter. I slutten av hver episode ringer vi opp igjen personen som tabbet seg ut, for å høre hvordan det gikk med han eller henne i ettertid.

I forkant av innspillingen har har vi også vært en tur på byen. Her løses det verdensproblemer hver eneste helg, og «ekspertene» utenfor Burger King rundt midnatt kommer med sine synspunkter på saken.

Daglig leder ved Rolfsen, Lise Bjørnsen, og avdelingsleder i PSS Securitas i Rogaland, Kristoffer Daldorff, er med som eksperter i en framtidig episode av «Smellen». FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Det er helt sykt gøy å prate med folk som er litt gode i gassen.  Blant annet var det en som fortalte at om man prøver seg på en venninna har et godt øye til, må man kjøpe kebabpizza som plaster på såret, sier Reinholt og ler.

– Det handler om å være der målgruppen er. I tillegg er dette noe som gjør at podcasten skiller seg ut fra andre. Da vi sendte ut de første episodene til testlytting, var også dette noe vi fikk mest positive tilbakemeldinger på, sier Pedersen.

Det er et ordtak som sier at man får sannheten av små barn og fulle folk, men det å ha med ting som er blitt sagt av sistnevnte i en podkast fører også med seg noen etiske problemstillinger.

– Vi kan understreke at vi ringer opp alle vi har snakket med etterkant, og får godkjenning til å bruke det de har sagt, sier Pedersen.

Podkasten «Smellen» lanseres 1. november. FOTO: Illustrasjon: Kristine Lie Øverland

Aldri for kleint

Nye episoder av «Smellen» kommer ut hver søndag helt fram til jul. Reinholt, som de siste to månedene har snakket med folk som har gått på alle slags smeller, synes ikke en historie er for klein til å deles.

– Det er viktig at ting skal være litt kleint. Til og med de kleineste tingene blir gode historier om man bare eier det, sier Reinholt.

– Hva er din verste smell?

– Jeg har gått på utrolig mange smeller. Min all time low var kanskje da jeg låste meg fast i bagasjerommet på en bil i Nord-Sverige, og jeg tror den kunne glidd rett inn i denne podkasten, sier han og ler.

«Smellen» kan du allerede nå abonnere på i iTunes eller på Spotify. Hør teaseren her:

«Smellen»: Her hører du to første episodene av Byas sin nye podcast

– Det kjekkeste med å jobbe med «Smellen» har vært å møte folk som tør å le av smellene sine, sier programleder Sindre Reinholt.

Oppdatert:
 • Tone Pedersen
  Tone Pedersen

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Psykologens 7 tips for et godt førsteinntrykk
  26 DAGER SIDEN
 2. AKTUELT
  Nettopp fått din første jobb? Dette må du huske på!
  29 DAGER SIDEN
 3. AKTUELT
  Kan dørvakten nekte deg inngang for noe du har på deg?
  19 DAGER SIDEN
 4. LIVSSTIL
  To venner er forelska i den samme personen. Hvordan løser man det?
  15 DAGER SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Dette er ekspertens beste tips mot bakrus
  5 DAGER SIDEN
 6. KULTUR
  «Smellen»: Richard skulle ut og feste med idolene sine - og slapp ikke inn på utestedet
  22 DAGER SIDEN