Aktuelt

Måtte stenge søsterrestaurant, men håpet lever fortsatt

I forrige uke ble daglig leder i Garcia, Kristian Sevland nødt til å stenge ned Garcia-restauranten på Hinna. Nå satser han alt på det siste kortet han har på hånd.

Publisert:
  • Sindre Reinholt
    Sindre Reinholt

Kristian Sevland daglig leder i Garcia, håper restauranten overlever til januar. – Da har vi blitt lovet subsidier. FOTO: Sindre Reinholt

– Hva er det som gir deg håp?

– Noen av de som bor i naboblokka har vært innom tre dager på rad. Dette og mye annet gir meg motivasjon til å fortsette, forteller daglig leder av Garcia.

  • Følg byas.no på Facebook!

Satser i Østre-bydel

Han er lei de negative overskriftene, men de er vanskelige å komme utenom. Særlig for en bransje som lever av besøk, i en tid hvor alle oppfordres til å holde seg hjemme.

Det fikk han selv merke på kroppen. For ett år siden åpnet han Cerveceria by Garcia i Stadionparken på Hinna.

LES MER:

Denne gjengen blåser nytt liv i byens eldste restaurant

LES MER:

Doughnut Worry: Nytt bakeri-konsept åpner snart dørene

Lokalet var omringet av mange kontorbygg, og baserte seg i stor grad på bedriftene. Sevland opplyser at det har vært særdeles lite aktivitet siden så mange er på hjemmekontor.

– Det sto mellom om å legge ned begge stedene, eller satse på ett, og da ble de østre bydel, sier Sevland med et sukk.

Soufian Afallah jobbet tidligere på Garcia Cerveceria på Hinna. I stedet for å miste jobben da restauranten ble lagt ned, har han blitt satt til å lage en lunsjmeny i østre bydel. FOTO: Sindre Reinholt

Omstilling

På fire dager avviklet Sevland og gjengen i Hinna park, og utvidet åpningstidene i østre bydel.

Selvand forteller at de venter på en ny krisepakke for restaurantbransjen i januar, men at de først og fremst må fokusere på å overleve per dag.

– Nå åpner dørene klokka ti på dagen, og en enkel lunsjmeny blir servert fra klokka elleve, sier han.

F.v Soufian Afallah, Kenneth Jahnsen Collins og Kristian Sevland holder pizza-delen av kjøkkenet oppe til lunsj. - Menyen består av litt ulike pizzaer, panini og salater. FOTO: Sindre Reinholt

–Jeg drevet restaurant i snart 20 år. Synd om Covid-19 er det som skal gjøre slutt på det hele. Nå må vi brette opp ermet og stå ut den siste distansen. Vi kan ikke la et virus vinne, kan vi det?

Publisert:
  1. Mat og drikke
  2. Julemat
  3. Virus

Slik gikk det med restaurantene i østre bydel: Nyetableringen doblet omsetningen

Fra 2018 til 2019 økte Fortou AS omsetningen fra 6,4 til 12,2 millioner kroner.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Etter halvannet år stenger Tako dørene
    4 DAGER SIDEN
  2. AKTUELT
    Disse er nominert til #byasbeste takeaway 2020!
    20 DAGER SIDEN
  3. AKTUELT
    Sushikjede fra Bergen skal åpne fem restauranter i Stavanger og Sandnes
    2 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT
    Nytt bakeri-konsept åpner snart dørene
    14 DAGER SIDEN
  5. AKTUELT
    Burger-gründer og restauranteier starter ny pizzakjede
    2 MÅNEDER SIDEN
  6. AKTUELT
    Hvilken av disse er #byasbeste kafé?
    6 DAGER SIDEN