Måtte stenge søsterrestaurant, men håpet lever fortsatt
I forrige uke ble daglig leder i Garcia, Kristian Sevland nødt til å stenge ned Garcia-restauranten på Hinna. Nå satser han alt på det siste kortet han har på hånd.
– Hva er det som gir deg håp?
– Noen av de som bor i naboblokka har vært innom tre dager på rad. Dette og mye annet gir meg motivasjon til å fortsette, forteller daglig leder av Garcia.
Satser i Østre-bydel
Han er lei de negative overskriftene, men de er vanskelige å komme utenom. Særlig for en bransje som lever av besøk, i en tid hvor alle oppfordres til å holde seg hjemme.
Det fikk han selv merke på kroppen. For ett år siden åpnet han Cerveceria by Garcia i Stadionparken på Hinna.
Denne gjengen blåser nytt liv i byens eldste restaurant
Doughnut Worry: Nytt bakeri-konsept åpner snart dørene
Lokalet var omringet av mange kontorbygg, og baserte seg i stor grad på bedriftene. Sevland opplyser at det har vært særdeles lite aktivitet siden så mange er på hjemmekontor.
– Det sto mellom om å legge ned begge stedene, eller satse på ett, og da ble de østre bydel, sier Sevland med et sukk.
Omstilling
På fire dager avviklet Sevland og gjengen i Hinna park, og utvidet åpningstidene i østre bydel.
Selvand forteller at de venter på en ny krisepakke for restaurantbransjen i januar, men at de først og fremst må fokusere på å overleve per dag.
– Nå åpner dørene klokka ti på dagen, og en enkel lunsjmeny blir servert fra klokka elleve, sier han.
–Jeg drevet restaurant i snart 20 år. Synd om Covid-19 er det som skal gjøre slutt på det hele. Nå må vi brette opp ermet og stå ut den siste distansen. Vi kan ikke la et virus vinne, kan vi det?
Sager seg inn i nabolokalet for å starte ny bar
Garcia-sjefen har en drøm om å rekke julebordsesongen.
Relaterte artikler
- AKTUELTSlik gikk det med restaurantene i østre bydel: Nyetableringen doblet omsetningen3 ÅR SIDEN
- AKTUELT– Jeg har vært diplomatisk gjennom hele pandemien, men nå begynner jeg å bli skikkelig sur2 ÅR SIDEN
- AKTUELTMarkedet er brennhett: Snart vil du se flere av disse i Stavanger - og én i Sandnes2 ÅR SIDEN
- AKTUELTSer for seg 1000 kvadratmeter med mat og drikke på hjørnet av Pedersgata2 ÅR SIDEN
- AKTUELTEtter halvannet år stenger Tako dørene3 ÅR SIDEN
- AKTUELTIndisk «spøkelseskjøkken» har åpnet innerst i Dokkgata2 ÅR SIDEN