Roskilde utsolgt for festivalpass – til en festival med tidenes yngste lineup

Alle festivalpassene til Roskilde er utsolgt, melder den danske festivalen mandag.

Den berømte oransje hovedscenen på Roskilde. Festivalpassene til 2020-versjonen har solgt ut på rekordtid! FOTO: ARENSBAK HELLE / POLFOTO (arkiv)

Det er snakk om 80.000 solgte slike pass, melder festivalen som sier at interessen for å være med på jubileumsutgaven har vært «overveldende».

– Vi har aldri solgt så mange billetter så raskt før, heter det på Roskildes hjemmeside , der det anslås at man solgte ut to måneder før fjoråret – som også solgte ut kjapt.

Ifølge TV2 Lorry så stammer Roskildefestivalens nå slåtte hurtigsalgsrekord fra 1996, da man var utsolgt 29. april. Fremdeles finnes det «et begrenset antall» endagsbilletter igjen, men også de ryker ut raskt nå.

Roskilde arrangeres for 50. gang i tiden 27. juni til 4. juli. Selv om festivalen har nådd en velvoksen alder, så har man også tidenes yngste hovedartister – med en gjennomsnittsalder på 37,2 år.

LES MER:

Utopia utvider festivalområdet og flytter opp i Bjergstedparken

Kendrick Lamar vender tilbake til Roskilde sitt 50-årsjubileum. Her var på hovedscenen i 2015. FOTO: SCANPIX DENMARK / X02352 (arkiv)

Og stornavn som Kendrick Lamar (32), Taylor Swift (30) og Tyler, the Creator (28) nærmer seg publikums gjennomsnittsalder på 24 år. Programsjef Anders Wahrén kaller det en «pil inn i fremtiden»:

– Vi har en historisk ung samling av kunstnere som hovednavn. Vi har fått tak i unge kunstnere, som har etablert seg, sier han.

Samtidig ble det før helgen kjent at Danmarks første koronasmittede bor nettopp i Roskilde, men virusfrykt har ikke lagt noen demper på forhåndssalget av billetter.

LES MER:

«Superbandet» The Needs kommer til Mablis

Publisert:

Flytter utsolgt konsert: – Det har vært en veldig vond avgjørelse å ta

Planen var å turnere med ny musikk, men Astrid S har ingen ny musikk å spille. Derfor utsetter hun norgesturneen.