Tidligere Zouq-gründer starter ny pakistansk take away
Imtanan Malik har lett etter et nytt restaurantlokale siden han solgte seg ut av Zouq for to år siden.
– Alt ligger i Pedersgata, jeg ville ha noe utenfor, sier Imtanan Malik.
Nå legges siste hånd på verket i det gamle lokalet til Stavanger Fetevare, med adresse Østervågkaien 15.
Her skal Malik starte opp Desi Deli, en ny pakistansk restaurant og take away. At han har havnet litt utenfor take away-kjernen, har han ingen problemer med.
– Mange folk går forbi her. Du har flere barer og utesteder like i nærheten, det skal gå fint, tror Malik.
– Skilte lag som venner
Selv om restauranten er ny, er restaurantbransjen langtfra ukjent. Malik var nemlig en av tre gründere som startet opp den pakistanske restauranten Zouq tilbake i 2012. Fire år senere, i 2016, valgte Malik å selge seg ut.
– Vi var uenige om veien videre for restauranten, men vi skilte lag som venner, sier han.
LES OGSÅ:
- Kan være slutt på kenguru- og krokodillekjøtt i Pedersgata
- Fire kamerater går sammen og åpner ny take away-restaurant
De siste to årene har han livnært seg ved å drive et flyttebyrå og et renholdsselskap, men han har hele tiden vært på jakt etter et nytt lokale.
– Jeg er ikke kokk, men jeg er en matelsker. Mat er hobbyen min, sier Malik.
Mange om kundene
At en gammel kollega vender tilbake og velger å starte for seg selv, og dermed blir en ny konkurrent, har ikke daglig leder i Zouq Riswan Rafiq problemer med.
– Det er absolutt ikke noe vondt blod mellom oss. Alle nye aktører er velkomne til å prøve seg, vi konsentrerer oss mest om oss selv, sier Rafiq.
I fjor åpnet den pakistanske restauranten Shahi Kitchen vegg i vegg med Zouq i Pedersgata. At Desi Deli er rett rundt svingen, sier noe om det pakistanske kjøkkenet, mener Rafiq.
– Det har dukket opp en del restauranter etter oss. Nå vet jeg ikke om vi i Zouq skal ta æren for det, men det gjør meg stolt og synes egentlig det er veldig hyggelig, sier han.
Klassikere og vegetartilbud
Malik forteller at han bruker i overkant av millionen på den nye restauranten på Østervågkaien.
Mesteparten av pengene har gått i nytt kjøkkenutstyr. Nå holder kokkene på å teste ovner, komfyrer og ingredienser. På menyen står klassiske og velkjente pakistanske retter.
– Ja, vi skal ha butter chicken, men vi skal også ha et bredt vegetartilbud, sier Malik.
Gråpapiret dekker til vinduene i lokalet og et malingsspann står fortsatt i det ene hjørnet. Nå venter Malik på noen stoler og et kjøleskap. Men når kundene får sette seg ned og sette smake på maten, er foreløpig usikkert.
– Det kommer helt an på når jeg får varene jeg mangler. Åpningen kan skje allerede neste uke, eller uka etter. Dørene åpner i alle fall i løpet av november, betrygger Malik, som oppfordrer sultne nysgjerrige til å følge med på restaurantens Facebook-side.
MER FRA BYAS:
En av Japans beste sushi-kokker kommer til Sandnes
Team Ingebrigtsen får gjennomgå i ny parodi
Nå blir ungdomsbillettene enda billigere
Neste år blir Paradise Hotel helt annerledes
Her er de nominerte til #byasbeste takeaway!
Dere har nominert favorittene deres og nå er de 10. mest populære takeaway-stedene plukket ut. Stem på din favoritt i bunnen av saken!
Relaterte artikler
- AKTUELT14 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk4 ÅR SIDEN
- AKTUELTRestauranter uten alkoholservering fortviler over manglende støtte2 ÅR SIDEN
- AKTUELTZouq skal flytte inn i nytt restaurant- og take away-lokale i Pedersgata4 ÅR SIDEN
- AKTUELT– Nå har vi fått et fantastisk hovedkvarter her i Pedersgata3 ÅR SIDEN
- AKTUELTVant #byasbeste takeaway - igjen!4 ÅR SIDEN
- AKTUELTHvem har #byasbeste takeaway? Du bestemmer!5 ÅR SIDEN