Tidligere Zouq-gründer starter ny pakistansk take away

Imtanan Malik har lett etter et nytt restaurantlokale siden han solgte seg ut av Zouq for to år siden.

Oppdatert:
Imtanan Malik har vært borte fra restaurantbransjen i to år. I november starter han opp en helt ny restaurant i Stavanger sentrum.

– Alt ligger i Pedersgata, jeg ville ha noe utenfor, sier Imtanan Malik.

Nå legges siste hånd på verket i det gamle lokalet til Stavanger Fetevare, med adresse Østervågkaien 15.

Her skal Malik starte opp Desi Deli, en ny pakistansk restaurant og take away. At han har havnet litt utenfor take away-kjernen, har han ingen problemer med.

– Mange folk går forbi her. Du har flere barer og utesteder like i nærheten, det skal gå fint, tror Malik.

Følg Byas.no på Instagram

Malik forteller ha han har investert over en million kroner i restauranten. Det meste av pengene har gått i nytt kjøkkenutstyr.

– Skilte lag som venner

Selv om restauranten er ny, er restaurantbransjen langtfra ukjent. Malik var nemlig en av tre gründere som startet opp den pakistanske restauranten Zouq tilbake i 2012. Fire år senere, i 2016, valgte Malik å selge seg ut.

– Vi var uenige om veien videre for restauranten, men vi skilte lag som venner, sier han.

LES OGSÅ:

De siste to årene har han livnært seg ved å drive et flyttebyrå og et renholdsselskap, men han har hele tiden vært på jakt etter et nytt lokale.

– Jeg er ikke kokk, men jeg er en matelsker. Mat er hobbyen min, sier Malik.

Rizwan Rafiq i Zouq ønsker sin gamle kollega velkommen.

Mange om kundene

At en gammel kollega vender tilbake og velger å starte for seg selv, og dermed blir en ny konkurrent, har ikke daglig leder i Zouq Riswan Rafiq problemer med.

– Det er absolutt ikke noe vondt blod mellom oss. Alle nye aktører er velkomne til å prøve seg, vi konsentrerer oss mest om oss selv, sier Rafiq.

I fjor åpnet den pakistanske restauranten Shahi Kitchen vegg i vegg med Zouq i Pedersgata. At Desi Deli er rett rundt svingen, sier noe om det pakistanske kjøkkenet, mener Rafiq.

– Det har dukket opp en del restauranter etter oss. Nå vet jeg ikke om vi i Zouq skal ta æren for det, men det gjør meg stolt og synes egentlig det er veldig hyggelig, sier han.

Desi Deli ligger på Østervågkaien, tvers over veien fra Geoparken.

Klassikere og vegetartilbud

Malik forteller at han bruker i overkant av millionen på den nye restauranten på Østervågkaien.

Mesteparten av pengene har gått i nytt kjøkkenutstyr. Nå holder kokkene på å teste ovner, komfyrer og ingredienser. På menyen står klassiske og velkjente pakistanske retter.

– Ja, vi skal ha butter chicken, men vi skal også ha et bredt vegetartilbud, sier Malik.

Gråpapiret dekker til vinduene i lokalet og et malingsspann står fortsatt i det ene hjørnet. Nå venter Malik på noen stoler og et kjøleskap. Men når kundene får sette seg ned og sette smake på maten, er foreløpig usikkert.

– Det kommer helt an på når jeg får varene jeg mangler. Åpningen kan skje allerede neste uke, eller uka etter. Dørene åpner i alle fall i løpet av november, betrygger Malik, som oppfordrer sultne nysgjerrige til å følge med på restaurantens Facebook-side.

MER FRA BYAS:

LES MER:

En av Japans beste sushi-kokker kommer til Sandnes

LES MER:

Team Ingebrigtsen får gjennomgå i ny parodi

LES MER:

Nå blir ungdomsbillettene enda billigere

LES MER:

Neste år blir Paradise Hotel helt annerledes

Publisert:
Oppdatert:

Her er de nominerte til #byasbeste takeaway!

Dere har nominert favorittene deres og nå er de 10. mest populære takeaway-stedene plukket ut. Stem på din favoritt i bunnen av saken!

Oppdatert: