Aktuelt

Kristopher Schau: – Jeg driter i hva jeg har gjort, jeg tenker alltid kun på nuet og fremtiden

Han har spist forhuden sin på tv, sjokkert Sørlandet på Quarten, og gitt ut kritikerroste skiver. I dag er Kristoffer Schau klar til å rocke Østsia!

Oppdatert:
 • Kristian Hole
Kristopher Schau & The Dogs er klar for å spille på Østsia i kveld! Foto: Kristian Hole

Kristopher Schau har vært aktiv i norsk showbusiness siden slutten av 1980-tallet. Han har sjokkert, provosert og underholdt nordmenn i flere tiår, og er kanskje mest kjent som radiovert, programleder i «Team Antonsen» og»De Syv Døddssyndene». I tillegg har han spilt i over 25 band. Lørdag kveld finner du 44-åringen svett på scena på Østsia.

– Jeg gleder meg som faen til Østsia! Jeg har hørt at det er mørkt, trangt og syk stemning der. Hvem kan si nei til en sånn spillejobb?Jeg håper studentene kommer fulle på konserten og lager liv. Det som er kjipt er at jeg bare sitter igjen med et par hundrelapper etter spillejobben, fordi det er mange som skal ha betalt. Men jeg har i alle fall hatt det sykt gøy da!

- LES OGSÅ: Klar for russetiden i disco-bobil

- LES OGSÅ: MAC åpner på Sørlandssenteret

- LES OGSÅ: Dette kan du gjøre i vinterferien!

Trenger ikke sjokkere Sørlandet igjen

KRSby møtte en meget laidback Kristoffer Schau før konserten i kveld. Foto: Kristian Hole _KRSby møtte en meget laidback Kristopher Schau før konserten i kveld. Foto: Kristian Hole_

Schau skapte mediehysteri da han fikk et par til å ha sex under konserten hans på Quartfestivalen i 2004. Denne gangen er ikke behovet for å sjokkere like sterkt.

– Jeg har vel allerede sjokkert Sørlandet ganske mye? I kveld skal vi bare gjøre vår ting, kose oss, og prøve å spille jævlig bra musikk for sørlendinger og studenter!

Han legger til at han synes at kristiandsandspublikumet er helt rått.

– Her på Sørlandet er det så mange punkheads- og hardcore-fans, at hver konsert blir sykt fet. Jeg vet ikke hvorfor det er så mange her nede som digger sjangeren, kanskje de hadde en altfor trygg og kjedelig oppvekst, og trenger å slippe ut litt helvete på konserter?

Men en ting er han skuffet over angående Østsia.

– Hæ, er det et gjerde foran scena? Jeg liker når publikum klikker i vinkel, og stormer scena jeg. Jo trangere, jo bedre! Jaja, det blir vel kult uansett.

Tommy Hol Ellingsen og Leona Johansson hadde sex for "Fuck For Forest" under Schaus konsert i 2004. _Tommy Hol Ellingsen og Leona Johansson hadde sex for «Fuck For Forest» under Schaus konsert i 2004. Foto: NTB Scanpix_

– Har glemt mesteparten av livet mitt

Kristoffer Schau ser på seg selv som dement. Foto: Kristian Hole _Kristopher Schau ser på seg selv som dement. Foto: Kristian Hole_

Schau er i dag fullt fokusert på bandet sitt «The Dogs», som han selv mener er litt mildere musikk enn hans forrige gruppe «The Cumshots».

– Låtene med «The Dogs» er en helt annen sjanger, det er jo ikke metall, men mer punkrock, med helt andre låtstrukturer. I tillegg synger jeg jo faktisk på disse låtene, og ikke bare vræler som jeg gjorde med «The Cumshots».

Selv om han har vært med på utallige prosjekter på tv, radio og i musikkindustrien, har han glemt det meste.

Mimrer aldri over «Team Antonsen»

– Vet du hva? Jeg driter i hva jeg har gjort, jeg tenker alltid kun på nuet og fremtiden. Jeg vet at jeg har spist forhuden min på «De Syv Dødssynder», men jeg tenker aldri over sånt. «Team Antonsen» var også dritgøy der og da, men jeg mimrer aldri over det. Folk må minne meg på min egen karriere! Nå er det fullt fokus på vår nye skive «Swamp Gospel Relevations», som kommer når vi får ræva i gir og kommer oss i studio!

Schau legger også til at han ikke husker at han har lagd låtene. Men tekstene glemmer han heldigvis ikke live.

– Det er det eneste jeg husker. Sånn seriøst.

Schau prøver å bli en pølse, under innspillingen av "De Syv Dødssyndene : Fråtseri". Foto: YouTube _Schau prøver å bli en pølse, under innspillingen av «De Syv Dødssyndene : Fråtseri». Foto: YouTube_
Husker du en gal "nederlending" fra Team Antonsen. Det var Schau det også! Foto: NTB Scanpix _Husker du en gal «nederlending» fra Team Antonsen? Det var Schau det også! Foto: NTB Scanpix_

– Digger å være her

Kristoffer Schau trives godt i Kristiansand. Foto: Kristian Hole _Kristopher Schau trives godt i Kristiansand. Foto: Kristian Hole_

Selv om Schau gleder seg til spillejobben i kveld, skulle han ønske han hadde mer tid til å nyte byen.

– Jeg har ikke fått tid til å nyte byen i dag, det er utrolig synd. Jeg tror jeg skal ta med meg gutta og spise på Food Asylum en gang i løpet av helga. Har hørt de har jævla god sushi!

Schau kommer til å legge seg tidlig etter konserten.

– Folk tror jeg fester hele natta, men jeg er den i gruppa som faktisk legger meg først. De andre gutta kommer hjem når jeg står opp, med allverdens fyllehistorier. Jeg er til tider veldig rolig faktisk. Etterpå skal jeg bare varme opp til konserten med spillet «Clash Of The Clans».

Folk tror jeg fester hele natta, men jeg er den i gruppa som faktisk legger meg først. De andre gutta kommer hjem når jeg står opp, med allverdens fyllehistorier

Fremover skal rebellen satse som manusforfatter.

– Jeg er kanskje litt lei av å være i søkelyset og frontfigur for programmer? Nå jobber jeg med «Dag» sesong 4 og rundt 20 andre prosjekter. Det er utrolig chill å være manusforfatter, en jobb jeg virkelig trives i. Jeg må jo tjene penger også, ikke bare sulle rundt.

- LES OGSÅ: Klar for russetiden i disco-bobil

- LES OGSÅ: MAC åpner på Sørlandssenteret

- LES OGSÅ: Dette kan du gjøre i vinterferien!

Denne gjengen kan du se på Østsia i kveld! Foto: Promo _Denne gjengen kan du se på Østsia i kveld! Foto: Promo_
Publisert:
Oppdatert:
 1. Østsia
 2. Quartfestivalen

KRSby-trynet: Johanne Moen Jensen

Hun elsker elefanter og Johnny Depp, og påstår at hun har et ekstra døgn i uken. Møt kulturildsjelen Johanne Moen Jensen!

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  KRSby-trynet: Sondre Tungodden Torkelsen
  6 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Stor programoversikt: Disse konsertene popper opp nær deg
  6 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  – At studenter fortsatt ler av meg, er et kompliment
  7 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Christer Torjussen: – Jeg har fått klamydia i Kristiansand
  7 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Solgte 2500 UGA-billetter
  7 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Her er torsdagsquiz-vinnerne på Østsia
  6 ÅR SIDEN