Marius (24) vil bestige verdens høyeste fjell: - Jeg er på ingen måte et A4-menneske

De fleste tenker Syden eller festivallivet når de planlegger en ferie. Marius Fuglestad (24) drar heller ut i villmarken.

Publisert:
Marius Fuglestad drømmer om å leve av hobbyen sin.

Byas har møtt 24-åringen fra Sandnes som er lidenskapelig opptatt av det naturen og villmarken har å tilby.

Når han ikke er på jobb i helsevesenet i hjemkommunen er han som regel ute i naturen på jakt etter nye opplevelser og minner.

– Jeg er på ingen måte et A4-menneske. En god beskrivelse av meg selv er at jeg går mot strømmen. Mestringsfølelse, frihet og opplevelser er det som driver meg, sier han.

Følg Byas.no på Facebook!

Neste utfordring for Marius blir Norge på langs.

Norge på langs

Drømmene og planene er store for Marius. I en alder av 24 år har han allerede gått Norge på tvers (Stjørdal - Sylsjön, 134 kilometer) og besteget Afrikas høyeste punkt, Kilimanjaro.

I mai legger han ut på sin hittil største ekspedisjon.

Han skal tilbakelegge 3000 kilometer til fots fra Nordkapp i nord til Lindesnes i sør. Turen vil koste mellom 50.000 og 70.000 kroner, og vil ta omtrent fem måneder å gjennomføre.

Marius skal variere mellom å sove i telt og turisthytter, og familie og venner skal sende forsyninger underveis.

– Jeg har hatt stor interesse for friluftsliv fra jeg var to-tre år gammel. Familien har hytte i Bjerkreim kommune, så det ble mye turer i skog og mark allerede i barndommen. Opp igjennom årene har interessen vokst seg større og større. Jeg har store planer og drømmer for framtiden.

Vil ta Seven Summmits

Drømmene han snakker om er ikke hva som helst. Innen 10-15 år skal han følge fotsporene til blant andre Cecilie Skog og Arne Næss å gjennomføre "Seven Summits". Det vil si å bestige de høyeste fjelltoppene på de syv kontinentene i verden. Ettersom Kilimanjaro allerede er besteget, mangler han seks fjelltopper.

– Neste fjelltopp på planen er Elbrus i Russland. Deretter får jeg se hva som blir det neste. Hvis det er et fjell jeg frykter, så er det Mount McKinley i Alaska. Dette blir regnet som verdens kaldeste fjell, sier han.

Når jeg setter meg mål for framtiden, skal det mye til for å stoppe meg.

Det 6194 meter høye fjellet har målt temperaturer helt ned til -59 grader celsius. Turen opp tar som regler to til fire uker, og har flere krevende partier med isklatring.

Mange fjellklatrere bruker fjellet i opptreningen sin til å bestige verdens høyeste fjell, Mount Everest.

Minner for livet

Marius har mange minner fra turene i villmarken. Han har blant annet møtt "skogens konge" på nært hold flere ganger.

– På en av mine turer stod plutselig en svær elg 10-15 meter ifra meg. Vi ble stående å kikke på hverandre i noen sekunder, før den sprang avgårde. Det var en veldig kul opplevelse. Jeg har en visjon om oppleve mest mulig så lenge jeg er kapabel til det, slik at jeg ikke angrer på noe når jeg blir eldre, sier han.

Den store drømmen til Marius er å gjøre hobbyen til sitt levebrød.

– Jeg håper andre blir inspirert av meg til å følge drømmene sine. Norge på langs blir selve starten på drømmen om å gjøre hobbyen til mitt levebrød. Når jeg setter meg mål for framtiden, skal det mye til for å stoppe meg, sier han.

Marius' favoritter i Rogaland:

1. Fidjadalen (Frafjord)

2. Vinjakula, vinterbestigning (Bjerkreim)

3. Ryfylkeheiene (Ryfylke)

Vinjakula i Bjerkreim er en av Marius' lokale favoritter. Personen på bildet er for ordens skyld ikke Marius, men Kalle Simm.
Publisert:

Marius Fuglestad (27) skal reise på ekspedisjon uten snus og med en jente han knapt kjenner

Med bare en ukes planlegging setter Marius Fuglestad (27) kursen mot Island, sammen med Maren Ueland (27). Snusen legger de igjen hjemme.

Publisert: