Kommunen snur og lar BAR Social Eating beholde skjenkebevillingen

Nå takker utestedet Stavanger kommune for å vise skjønn i saken.

Oppdatert:
Kommunen sletter to prikker som nattklubben til BAR Social Eating fikk i november 2017. Dermed får utestedet også beholde skjenkebevillingen.

– Dette er utfallet vi ønsket. Vi er veldig happy akkurat nå, sier driftssjef Erik Jönsson i Strav Uteliv AS, selskapet som eier BAR-konseptet.

I november fikk utestedet i Kongsgårdbakken en e-post fra kommunen der det sto at skjenkebevillingen ville bli inndratt i en uke. Årsaken var at nattklubben hadde pådratt seg for mange prikker.

Ga beskjed, men fikk prikker

Stav Uteliv mente derimot at nattklubben til BAR Social Eating var urettmessig tildelt to prikker tilbake i november 2017.

På dette tidspunktet hadde utestedet nettopp fått en ny daglig leder. Denne personen var meldt opp til å ta etablererprøven, et obligatorisk kurs dersom man skal drive et skjenkested.

Dette fikk kommunen beskjed om i en e-post fra utestedet.

Men da kontrollørene kort tid etter kom på besøk og fant ut at den daglige lederen ikke hadde gjennomført kursingen som kreves, fikk nattklubben to prikker.

Etter klagen fra Strav Uteliv kommer det nå fram i et brev fra kommunen at det ikke var grunnlag for å gi utestedet prikker likevel.

«Tidligere e-postkorrespondanse i saken viser at dere har gitt tilstrekkelig varsel om endring i styrerforholdene etter alkoholloven § 1 - 7c, og det er ikke grunnlag for tildeling av prikker for dette konkrete forholdet», heter det i brevet fra juridisk avdeling i Stavanger kommune.

Takker kommunen

Dette betyr at nattklubben nå har 10 prikker i stedet for 12, dermed er det heller ikke grunnlag for å inndra skjenkebevillingen.

– Vi må hylle kommunen for å vise skjønn i dette tilfellet. Skulle man fulgt loven slavisk, så skulle vi fått prikker, men vi hadde ingen skjulte intensjoner. Vi ga tidlig beskjed om at vår nye daglig leder var meldt opp til etablererprøven, sier Jönsson.

– Hvorfor klagde dere ikke på prikktildelingen tidligere?

– God spørsmål. Her har vi nok vært litt sløve og saken gikk fort i glemmeboka. Nå er vi bare lykkelige for at vi ikke trenger å stenge og at de ansatte får jobbe de timene de skal, sier Jönsson.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Nå har festivalen i havgapet lansert sin første headliner

LES MER:

Fløyel takker for seg: – Vi kan ikke fortsette å drive på denne måten

LES MER:

Kloster legger ned butikken i Søregata i Stavanger

LES MER:

Få oversikten: Disse nye restaurantene kommer til Stavanger

Publisert:
Oppdatert:

Vil inndra skjenkebevillingen til BAR Social Eating

Risikerer å miste bevillingen i en uke. Utestedet prøver å redde seg inn med å få omgjort to prikker som ble tildelt for ett år siden.

Publisert: