188.000 har sett UiA-studentens sang til Erna

«Hei Erna, vi ødelegger jorda!»

Mesteparten av videoen er laget med greenscreen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Forrige onsdag ga Jon Olav Sandal ut musikkvideoen til sin første hit, «Hei Erna». I sangen kommer han med flere stikk til Norges statsminister og regjeringens klimapolitikk, og timingen til årets valgkamp er ikke tilfeldig.

– Jeg laget refrenget i fjor sommer, og bygget videre på det etter hvert. Valget skulle jo være året etter, og jeg tenkte at det ville være et godt tidspunkt å gi den ut på, sier Jon Olav til KRSby.

Les også

– Jeg ville kjenne hvordan det føltes på kroppen å selge sex

Les også

Frida fra Kristiansand blir Victoria’s Secret-«engel»

Spilt inn på Lund

22-åringen har en bachelor i rytmisk musikk fra Universitetet i Agder, og studerer nå psykologi i Oslo samtidig som han jobber med musikken.

– Regjeringa takler dårlig de problemene vi står ovenfor, og jeg føler det hele blir tatt useriøst. Jeg hadde lyst til å se om det gikk an å lage ei låt som kunne være fengende og strekke seg lengre enn alle sangene som handler om festing og overfladisk kjærlighet. At det skulle gå så bra som det har gått, kom som et sjokk , sier sunnmøringen.

Låta ble spilt inn i et studio på Lund, og musikkvideoen ble laget av UiA-student Martin Bremnes.

Les også

Vanvittig stor pågang på klamydiatesting i Kristiansand

Les også

Dette bør du ikke snakke om på første date...

– Ballen har begynt å rulle

– Vi snakket sammen om å gjøre mye på greenscreen, og så kom Martin med alle de kule bakgrunnene. Tanken var å gjøre den viral-vennlig, men vi hadde ikke trodd at det ville slå så bra an, sier Jon Olav.

Suksessen til låta har åpnet noen dører for 22-åringen, uten at han vil røpe for mye om hva som kommer.

– Ballen har begynt å rulle nå, så nå skal vi litt rundt og spille de neste ukene. Jeg kan ikke si altofr mye, men det komemr til å bli annonsert noen kule greiet etter hvert. Vi skal gi ut en del musikk fremover, sier Jon Olav.

Publisert: