Sandnes-mann mistenkt for Palmesus-svindel

En 23 år gammel mann fra Sandnes skal ha nettsvindlet flere titalls mennesker som ville til Palmesus i Kristiansand i helgen. Sandnes-mannen er mistenkt for å ha solgt festivalbilletter han aldri hadde til ungdommer over hele landet.

Oppdatert:
Slik så meldingene fra svindleren ut.

Mandag kveld opprettet Samir Ostawar i Oslo en Facebook-chat der han lurte på om det var flere enn han som hadde blitt lurt av en mann i Sandnes i forbindelse med Palmesus-billetter.

I løpet av det neste døgnet hadde mer enn 60 mennesker fra hele Norge meldt seg på i chatten. Alle fortalte at de var bedratt eller forsøkt bedratt av den navngitte 23-åringen i Rogaland.

– Facebook-meldingen min utløste en bombe. Det er så iskaldt gjort. Han har krevd rundt 2000 kroner for hver billett, så det er snakk om mye penger til sammen, sier Samir.

Følg Byas på YouTube!

Samir Ostawar fra Oslo er en av mange som mener seg rundlurt av en 23-åring fra Sandnes.

Aftenbladet var både tirsdag og onsdag i kontakt med Sandnes-mannen som blir beskyldt for Palmesus-svindel. Etter først å ha sagt at han ville svare på spørsmål, trakk han seg fra intervjuet.

Flere anmeldelser

Politiadvokat Unni Malmin i Sør-Vest politidistrikt bekrefter at politiet har mottatt flere anmeldelser på en navngitt person for bedragerier i forbindelse med salg av festivalbilletter.

– Han har status som mistenkt i etterforskningen, sier Malmin.

Så sent som i april i år stod den samme 23-åringen tiltalt for billettsvindel i Jæren tingrett. Foran dommeren la Sandnes-mannen alle kort på bordet. Han innrømmet at han hadde solgt seks billetter til Palmesus-festivalen i Kristiansand som han bare lot som han var i besittelse av.

Palmesus arrangeres i år for tiende gang.

Fortsatte etter dom

Som følge av tilståelsen slapp den flere ganger bedrageri- og tyveridømte dømte 23-åringen unna med 27 dagers fengsel. Men selv om mannen erkjente å ha rundlurt ungdommer han hadde møtt på nettet, har han tilsynelatende valgt å fortsette virksomheten sin.

Aftenbladet har vært i kontakt med flere har betalt mannen penger for Palmesus-billetter etter at dommen falt i Jæren tingrett. Ingen av dem har mottatt billettene.

– Han kontaktet meg i mai. Det skjedde etter at jeg fortalte at jeg trengte helgepass på en Facebook-side for kjøp og salg av Palmesus-billetter. Jeg betalte ham 2 200 kroner for et pass, sier Samir Ostawar.

Populær festival

Den store musikkfestivalen på Bystranda i Kristiansand er i en unik posisjon i Norge. Mer enn ett år før arrangementet finner sted, var allerede de drøyt 35 000 billettene utsolgt.

At artister som den amerikanske rapgruppen Migos og den nederlandske DJ’en Martin Garrix senere er blitt bekreftet til Palmesus, har ikke dempet interessen i målgruppen.

Den nederlandske DJ’en Martin Garrix er en av hovedattraksjonene på årets Palmesus-festival.

Festivalsjef Leif Fosselie bekrefter at festivalens gigantsuksess har ført til at det flere ganger har dukket opp svindlere som lurer unge mennesker som ønsker å delta på festen.

– Vi forsøker å gjøre det vi kan for å begrense svindelvirksomheten, men det er noen faktorer vi ikke rår over. Vi oppfordrer alle som er lurt til å politianmelde øyeblikkelig. Vi anmelder også selv tilfellene vi blir kjent med, sier Fosselie til Aftenbladet.

Oppsøkt på nettet

Ungdommene som har forsøkt å kjøpe billetter er hjemmehørende i hele Norge. De forteller den samme historien.

23-åringen har tatt kontakt med dem etter at de har bekjentgjort at de trenger billetter til Palmesus. Han har operert under sitt eget navn, og virket som en seriøs selger.

Samir Ostawar forteller at Sandnes-mannen også ville sende kopi av førerkortet sitt for å vise at han ikke ville bløffe ham med Palmesus-billettene.

Etter å ha fått betaling på Vipps, skulle 23-åringen sende billettene i posten. Men billettene kom aldri.

Unngikk møte

Gabriel Merkesdal fra Bjerkreim ble også kontaktet av Sandnes-mannen.

– Jeg studerer i Bergen, og på Facebook står jeg oppført med bostedsadresse der. Han ville gjerne at jeg skulle vippse ham penger, så han kunne sende billettene til Bergen. Men jeg var hjemme i Rogaland på ferie, så jeg foreslo at vi heller kunne møtes slik at jeg fikk billettene i hånden. Han hadde alltid en unnskyldning for å avlyse avtalene våre. Derfor kjøpte jeg aldri billettene. Det er jeg glad for nå, sier Merkesdal.

Samir Ostawar klarte til slutt å ordne seg billetter fra annet hold, og skal til Palmesus i helgen.

– Det var noen som fikk med seg at jeg hadde blitt lurt, og som hjalp meg å skaffe. Så nå reiser jeg til Kristiansand. Men jeg kommer til å levere anmeldelse på han fra Sandnes. Han har sagt at jeg skal få pengene igjen, men det har jeg liten tro på, sier Samir.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Facebook-stunt sikret Utopia artisten bak årets sommerhit

LES MER:

To nye artister er klare for Utopia!

LES MER:

Slik blir Gladmat-festivalen

Publisert:
Oppdatert:

23-åring mistenkt for massiv Palmesus-svindel

En 23 år gammel mann fra Sandnes skal ha nettsvindlet flere titalls mennesker som ville til Palmesus i Kristiansand i helgen. Sandnes-mannen er mistenkt for å ha solgt festivalbilletter han aldri hadde til ungdommer over hele landet.

Publisert: