Söl har fylt ett år: - Det har gått over all forventning
De tre kokkene håper at flere unge vil åpne restaurant i Stavanger. – Det er ikke supervanskelig!
– Vi hadde ikke trodd at det skulle gå så bra så fort. det har egentlig gått mye bedre enn vi hadde turt å håpe på, sier Nayana Engh (28).
I februar feiret hun og de to andre Söl-eierne restaurantens ett-årsjubileum.
Da Byas snakket med dem i fjor, hadde de skrapt sammen det de hadde for å åpne Stavangers nye nordiske restaurant.
For å spare penger på møbler, har de laget spisebordene selv. De hentet røffe planker på Hommersåk, limte og skrudde, lakket og oljet. Bordbeina stod i restauranten fra før. Dermed kostet ikke bordene i lokalet mer enn rundt 5000 kroner til sammen.
Stolene har de funnet brukt, pynten er laget av ting de har funnet i havet, og kunsten har de fått låne av en stamgjest.
– Det handler om å begynne et sted, og heller forbedre etter hvert, eventuelt, sier Engh.
– Vi har heller investert tid enn penger. Tiden har vi, penger har vi ikke så mye av. Det er det som har gjort at vi allerede nå er gjeldsfri, sier Magnus Haugland Paaske (24).
Lange dager
Til gjengjeld jobber kokkene nærmest døgnet rundt.
– Vi er her fra klokken 11 til gjestene går, sier Paaske.
– Folk ringer både halv åtte om morgenen og halv to om natta, sier Engh.
Det er fullt hus omtrent hele tiden, ifølge kokkene.
– Vi har rundt 200 gjester i løpet av uken. Det har skjedd flere ganger at gjester som har spist her, etterpå har bestilt bord til dagen etter, sier Claes Helbak (28).
Traff et behov
Trioen tror de fyller et behov Stavanger hadde med sitt grønnsaksbaserte, nordiske konsept.
– Vi har klart å treffe et hull i markedet, og ordet har spredt seg fort. Konseptet går så bra, at vi ikke ser noen grunn til å forandre på det. Vi vil heller jobbe videre med og utvikle det vi har, sier Paaske.
De tre håper deres suksess kan inspirere andre unge kokker til å starte for seg selv.
– Det er mange bra restauranter i byen, men rom for å lage et enda bedre restaurantmiljø. Det er mange unge, flinke kokker der ute som skal vite at det ikke er så supervanskelig å starte egen restaurant. Det kan la seg gjøre, sier Helbak.
LES OGSÅ:
Nå skal Thomas (27) åpne kafé på VålandSå glad blir du når du kan åpne restauranten du har drømt om i to årNå skal denne gjengen levere take away hjem til degRestauranten ble startet på budsjett for to år siden, men har for lengst blitt lagt merke til
Stavanger-restauranten Söl blir nominert til priser sammen med kjente navn som Under og Credo.
Relaterte artikler
- AKTUELT– Hvis dette varer lenge og vi ikke får hjelp, klarer vi ikke holde liv i bedriften3 ÅR SIDEN
- AKTUELTDet smarteste hadde vært å stenge, permittere og vente. Men hvor kjedelig er ikke det?2 ÅR SIDEN
- AKTUELTDette skal erstatte Tako i Østre bydel2 ÅR SIDEN
- AKTUELTNytt Sabi Sushi-konsept åpner i Stavanger sentrum2 ÅR SIDEN
- AKTUELTSnart åpner en ny restaurant i Pedersgata6 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTNy restaurant i Pedersgata: – Vi er fullbooket til helga1 ÅR SIDEN