Aktuelt

Musikkfest er større enn noensinne: På lørdag får du 150 konserter - helt gratis!

Lørdag inntar musikkfesten Stavanger. Det betyr at du den 3. juni har muligheten til å oppleve 150 konserter. Helt gratis!

Oppdatert:
 • Sindre Andersen

– I år blir det ekstra mye bra lokal musikk, sier festivalsjef Daniel Engen. FOTO: Sindre Andersen

Lørdag er niende året på rad at Musikkfest arrangeres i Stavanger, og i år blir det enda større enn noen gang.

Følg Byas.no på Facebook!

 • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

Større, mer variert, mer lokalt

– Vi fortsetter utviklingen og har utvidet festivalen til over 150 konserter i år. Samtidig har vi økt antall scener, blant annet på Skagenkaien og No.28 Pizza Pub. På kveldstid blir det i år også utendørskonserter i bakgården på Tou Scene, samtidig med tre innendørsscener, sier festivalsjef Daniel Engen til Byas.

I tillegg blir det scener på Arneageren, Hanekam, Bøker og Børst, No 28 Pizza Pub, Nytorget, Bypaviljongen, Tou Scene med flere.

– I år blir det også større variasjoner i musikken, blant annet har vi mye mer technomusikk enn før, sier Engen.

Den 3. juni kan du altså oppleve hele 150 konserter - helt gratis - over hele Stavanger! Engen er spesielt optimistisk for mulighetene Musikkfest gir de lokale artistene som skal opptre.

– I år blir det ekstra mye bra lokal musikk. Det gror helt utrolig bra i det lokale musikkmiljøet, og jeg håper folk benytter muligheten til å oppdage noe nytt, sier Engen.

Macchu Picchu i aksjon på Bypaviljongen under Musikkfest 2014. FOTO: Jon Ingemundsen

Spennende artister

Med så mye musikk på én dag kan det være vanskelig å velge. Etter ni år som festivalsjef kjenner Engen musikkmiljøet godt, og selv om festivalen ikke fronter noen spesifikk headliner, er det et par artister festivalsjefen personlig gleder seg litt ekstra til.

– Jeg tror det blir spennende å se prosjektet til Luli, eller Julie Enger Børresen, som tidligere spilte trommer i Frøken Fryd. Det blir også gøy å få med seg lokale artister som Sassy Kraimspri som nettopp vant årets Vestlandssatsing, sier Engen.

Musikkfest har blitt en viktig faktor for lokalmusikken, og festivalen har tidligere fungert som springbrett for flere kjente artister. Spesielt godt husker Engen det året Kvelertak slo gjennom.

– Vi hadde allerede mange artister påmeldt i sjangeren, så det var såvidt Kvelertak fikk plass. Vi hadde rett og slett ikke noe spesiell kjennskap til dem fra før, men da de begynte å spille, strømmet folk til scenen. Det var en veldig artig opplevelse, og ikke lenge etter var Kvelertak et velkjent navn - uten at Musikkfest skal stjele noe kred for det, sier Engen.

Det er flere ting som skjer denne helgen. Få flere tips her:

LES MER:

14 ting du kan gjøre denne helga!

Det var trangt på Nytorget under Musikkfest i fjor. FOTO: Jarle Aasland

Handler om spilleglede, ikke penger


Et av de lokale bandene som kanskje håper på sitt store gjennombrudd under lørdagens festival er Fruen & Maen, bestående av paret Christian (42) og Lene Brynie (36) fra Kvernevik. På lørdag spiller de festivalens åpningskonsert på Bøker & Børst.

– Vi var heldige og fikk spille under Musikkfest også i fjor. Det var en fantastisk opplevelse, og det gir mindre lokale artister som oss selv en mulighet til å få litt rutine og bygge nettverk. Derfor var det veldig gøy å få bli med igjen, sier Christian Brynie til Byas.

Som alle de andre artistene under Musikkfest, spiller også Fruen & Maen gratis på lørdag. Christian er klar på at det ikke er ikke penger og betaling som frister dem på scenen.

Musikkfest skal handle om musikken, både for artist og publikum. Det er spillegleden og muligheten til å få stå på en scene som legger grunnlaget for en slik festival, sier Christian.

Og det skal ikke mangle entusiasme og spilleglede når Fruen & Maen går på scenen, lover Christian.

Her kan du se gruppa opptre under fjorårets Musikkfest!


– Jeg har blitt fortalt at jeg er den første folk ser «headbange» til kassegitar, så det er alltid god stemning, sier Christian.

Musikkfesten begynner klokka 11.00 på lørdag. Hele programmet kan du finne her!

Publisert:
Oppdatert:
 1. Stavanger
 2. Musikk

– Mye her som folk burde oppdage

Musikkfest nummer ti arrangeres 2. juni. Målet er å skape herlige musikkopplevelser til alle, helt gratis. Ett band får også æren av å spille konsert nummer 1000 under årets festival.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  14 ting du kan gjøre denne helga!
  4 ÅR SIDEN
 2. KULTUR
  Stavangers lengstlevende rockefestival lar seg ikke stoppe
  2 DAGER SIDEN
 3. AKTUELT
  Disse artistene spiller når Musikkfest inviterer til 142 gratiskonserter
  2 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  16 ting du kan gjøre i helga
  3 ÅR SIDEN
 5. KULTUR
  Nå er Mablis-lineupen komplett: Slik er programmet!
  4 ÅR SIDEN
 6. KULTUR
  «Wow, så overraskende at DU, som jente, spiller sånn, skriker sånn, spiller gitar OG synger samtidig. WOW!»
  4 ÅR SIDEN