Sørlandsblogger tok avstand fra dyretesting – har reklamert for «nei-merke»

Blogger Kristina Andersen har skrevet engasjert mot dyretesting av sminke. Likevel har hun og flere andre kjendisbloggere hatt sponsede innlegg fra merker dyrevernorganisasjoner advarer mot.

Oppdatert:
 Bloggeren Kristina Andersen har hatt sponsede innlegg fra merket Max Factor.

Flere store, norske bloggere har tatt avstand fra dyretesting på bloggen, for senere å reklamere for merket Max Factor, skriver VG torsdag formiddag.

Bloggere som Kristina Andersen, Sophie Elise Isachsen, Caroline Berg Eriksen og Sofie Kvelland blir nevnt i artikkelen, for å ha reklamert for kosmetikkmerket.

Max Factor er på flere dyrevernorganisasjoners lister over merker der produktene kan testes på dyr, blant annet Dyrevernalliansens liste.

LES MER:

LES OGSÅ: Skader du noen med shoppingen din? Nå kan du sjekke!

Påbudt å dyreteste i Kina

Det ble ulovlig å importere og selge dyretestet kosmetikk til EU og EØS i 2013. Max Factor-produktene selges i Kina, hvor dyretesting er påbudt. Derfor er kosmetikkjeden på dyrevernorganisasjonenes lister over merker som ikke holder seg unna dyretesting.

Produkter som skal selges i Kina er nemlig påbudt dyretesting. Av den grunn velger flere merker å ikke selge videre til landet.

Bekrefter at det skjer dyretesting, men ikke av firmaet selv

Representant for Max Factor Norge, Mette Vesterkjær, bekrefter til VG at det skjer dyretesting med Max Factor-produktene i Kina, men ikke av firmaet selv.

Hun har følgende svar på kritikken:

– Vi mener Max Factor er tydelige i sin motstand mot dyretesting gjennom sin mangeårige innsats for å avskaffe dette helt. Vi beklager at dyrevernorganisasjonene ikke anerkjenner arbeidet som nedlegges på dette feltet, sier hun til VG.

Vesterkjær uttaler videre at merket er sterkt imot dyretesting og «bruker store summer hvert år til forskning for å finne alternative testmetoder for markeder som Kina.»

LES MER:

LES MER:

Kjendisblogger hardt ut mot løvefrivillighet: – Løver avles opp i fangenskap og selges som jaktbytter

LES MER:

Kjendisblogger reagerer på svaneplaging: – Gjorde alt den kunne for å komme seg unna

Leder i NOAH, Siri Martinsen sier ingen sjekker hvorvidt firmaene dyretester eller ikke.

– Hittil har ikke Mattilsynet villet sjekke om regelverket for dyretesting følges

Leder og veterinær i NOAH, Siri Martinsen, sier at ingen sjekker hvorvidt firmaene dyretester, og mener det er problematisk.

– Vi har henvendt oss til Mattilsynet som har ansvar for at kosmetikkselgere eller produsenter følger regelverket, men hittil har ikke Mattilsynet villet sjekke om regelverket for dyretesting følges, kommenterer hun til VG.

Mattilsynet har ikke mulighet til å kommentere Martinsens utsagn grunnet ferieavvikling.

Kristina Andersen har etter henvendelser ikke kommentert saken til KRSby eller VG.

Publisert:
Oppdatert:

Kjendisblogger reagerer på svaneplaging: – Gjorde alt den kunne for å komme seg unna

Kristina Andersen reagerer kraftig på det hun beskriver som en guttegjeng som plaget en svane fra båt i Otra. Ifølge NOAH meldes det flere tilfeller av dyremishandling om sommeren.

Publisert: