Her får du hjelp hvis uhellet er ute

Hva bør du gjøre og hva bør du unngå for å slippe dårlige opplevelser på Palmesus? Vi har spurt de som hjelper og de som håper de slipper hjelpen.

Publisert:
  • Oda Bjerkan
– Jeg håper folk vet hvor de finner oss, sier Frode Konnestad som er leder for Medic Sør. Teltet finner man til venstre, rett etter innslipp.

KRISTIANSAND: - Mange glemmer at både luften og festivalopplevelsen fort blir litt bedre om du trekker noen meter bak under konsertene.

Det sier Frode Konnestad, leder for Medic Sør, leverandøren av helseberedskap som Palmesus har leid inn for anledningen.

De har tilsammen 35 personer i arbeid på Bystranda i helgen, og en stor andel er autorisert ambulansepersonell, sykepleiere og leger.

Lange dager for trygghet

– Vi begynner på jobb før dere kommer, og går når dere er trygt ute etter midnatt, forsikrer han.

Det er likevel en ting han håper at folk ikke undervurderer:

Frode Konnestad håper alle tar vare på hverandre i varmen.

– Sola er sterkere enn mange tror. Men her har vi vann for dehydrerte, og alt vi trenger dersom du kutter deg, slår deg eller blir dårlig i formen, opplyser han.

KRSby har tidligere skrevet at det til nå er rapporert rundt 30 såkalte «hendelser», deriblant flere kuttskader.

Frode Konnestad anbefaler også at man orientere seg om alle nødutganger og at man passer på alkoholinntaket.

– Pass på å ikke drikk for mye, råder han.

– Hva skal dere gjøre for å unngå å havne i Medic-teltet?

(F.h.) Dag Anders Benestad (27) fra Kristiansand er på Palmesus for niende gang, mens Regine Viken Wåle (23) fra Notodden er her for andre gang.

KRSby har også spurt et knippe palmesusere om hva de gjør for å unngå å bli i dårlig form.

– Som sykepleier og aktiv frivillig i Røde Kors, hadde det vært litt pinlig å ikke ha triksene på lager, sier Dag Anders Benestad.

Han mener et glass vann per øl er et gratis og enkelt tips som de fleste kan ta seg tid til. Enkelt er også hans neste tips:

(F.v.) Marius Aas (23), Even Engeskaug Nielsen (24) og Sigurd Bølla (24) er alle fra Hamar. Det er fjerde året de er på festivalen.

– Når du står opp om morgenen for å sminke deg eller ta voks i håret, bør du også klare å smøre deg med solkrem - ingen vil se ut som tomater i morgen, fortsetter han.

– Og vis for all del hensyn og tålmodighet. Alle liker hyggelige og pratsomme mennesker bedre en hissigpropper.

Regine Viken Wåle jobber til daglig som vekter. Hun håper festivaldeltakerne velger å lytte til fagpersoner .

– Reglene her inne er til ditt eget beste, sier hun.

- En av oss havner der uansett

– En av oss havner der uansett. For å unngå å havne der, skal jeg prøve å spise og drikke jevnlig, forteller Marius Aas når vi spør hva de tenker om «hjelpeteltet» til Medi tec.

Even skal derimot danse seg gjennom helgen, ene alene for å frigjøre energi.

– Du ber nok om å svime av hvis du stiller deg på første rad under Hardwell. Jeg tror jeg klarer meg med rad tre i år, sier Sigurd Bølla.

Les også:

LES MER:

Følg Palmesus minutt for minutt

LES MER:

Palmesus-deltakere kan melde fra til politiet på Snapchat: – Responsen har vært veldig positiv

Holder seg unna alkohol og bading

– Jeg tror nok jeg klarer meg, siden jeg ikke drikker alkohol. Men store mengder med vann trenger nok jeg også sårt, forteller Emily.

Venninnene håper at det å ta vare på hverandre vil være nok.

– Jeg føler meg egentlig veldig trygg. Etter å ha vokst opp på landet er jeg livredd for havet, så å holde seg unna vannet minsker nok risikoen for skade.

(F.v.) Emily Berge (18) og Victoria Halsatt (18) er fra Evje, mens Isabella Albina Hauge Hansen (18) er fra Kristiansand. Det er første gang de er på festivalen.
Publisert:

Her er alt du bør vite om årets Palmesus

Det er flere endringer på Palmesus i år. Området er utvidet og det er lagt til flere øyer. Til helgen kan også politiet kontaktes direkte på Facebook, og Oddvar Sæther har gode råd knyttet til psykisk helse.

Publisert: