Sting Nere gjenoppstår: – Skal bli den kuleste kjellerklubben i hele Skandinavia

Kjelleren på Sting har huset utallige arrangementer gjennom årenes løp. Nå blir det nytt konsept med velkjent navn.

Oppdatert:
Martin Lund Langlie har stor tro på det nye konseptet som skal inn i kjelleren på Sting.

Lokalet i kjelleren på Sting har blitt brukt mye til debatter gjennomført av Kåkå Kverulantkatedralen de senere år, men har også hatt annen type virksomhet.

Martin Lund Langlie har jobbet tolv år i utebransjen og ville ta med seg sine urbane ideer fra Sportscaféen til et nytt sted.

Urbane greier

Konseptet til nye Sting Nere blir mer i den urbane sfæren. Hip hop, R&B, reggae og ulike typer elektronika, for å nevne noe.

– Vi skal spille klubbmusikk. Gammelt og nytt. Det er ingen andre som gjør det i Stavanger utenom oss på Sportscafeen. Der har vi en mer poppa variant, mens på Sting Nere skal vi grave dypere, forklarer Lund Langlie.

En av byens mest anerkjente kjellere får snart en frisk start.

Kåkå skal fremdeles holde til i lokalene, men Sting Nere blir nattklubb torsdag, fredag og lørdag.

– Kanskje onsdagen også etter hvert, vi får se litt, forklarer Langlie.

Torsdager blir det 20-årsgrense, og fredag og lørdag 23-årsgrense.

– Det skal komme DJ’er fra Norge og England, ikke bare lokale fra Stavanger. Samtidig skal Sting Nere være noe helt eget.

Det er det danske utelivsselskapet Rekom som står bak etableringen. Selskapet kjøpte seg inn i flere av Stavangers populære utesteder tidligere i år.

Beliggenhet, nytenkning og gjenopplivning

Lund Langlie har stor tro på den urbane kulturen og musikken og at det er veien å gå for nye konsepter i Stavanger.

– Hva er suksessoppskriften?

– Hvis du ser på en toppliste på musikken om dagen så er det grime, trap, hip hop som dominerer 70 prosent av det, mens det er veldig vanlig å spille EDM på forskjellige klubber. Vi har spilt hip hop i fem-seks år på Sportscafeen, og det har vært veldig populært. Med et kulturhus som Sting, så kan vi ta det enda et nivå opp.

Huskunsten spiller på lag.

– Hvorfor har ikke andre prøvd seg?

– Ingen anelse. Kanskje fordi jeg har genuin interesse for denne musikken. Har hele tiden gjort ting jeg har lyst til å gjøre. Viss du liker det du holder på med så jobber du hardere med det, forklarer Langlie, som går inn i en rolle som daglig leder for Sting Nere, i tillegg til Sportscafeen.

– Men hvorfor navnet Sting Nere?

– Sting Nere var i sin tid kanskje en av de kuleste nattklubbene som har vært i Norge, vi skal la det gjenoppstå. Jeg har drevet i Vågen i årevis, og utviklingen er at det er roligere på strandkaien og i Vågen, mens Fargegata har eksplodert de senere år. Sting ligger midt mellom. Ett og et halvt minutt fra Hanekam til Sting. Selve cafeen Sting har masse historie… Det er en bra match.

Gamle ting om igjen?

Historien har vist at i Stavanger er vi glad i det vante. Peppes Pizza la ned, men kommer tilbake i høst. Nå er det Sting Nere som gjenoppstår. Tilfeldig, mener Lund Langlie.

– For min del er det en tilfeldighet. Sting Nere var en sykt kul plass… Myteomspunnet. Fint å holde på det lokale.

Her blir det svært så urbant fra november.

– Sting Nere har gått ned før… Hvorfor blir det annerledes nå?

– Jeg har drevet bar i Stavanger i mange år og har gått gjennom en prosess med om folk har troen på det. Jeg har med meg sykt flinke folk som er klare til å jobbe, og en god grunnstamme allerede ved første åpningsdag. Musikkprofilen er sterkt ønsket i Stavanger. Du får det i Oslo og Bergen, da synes jeg ikke vi skal være dårligere her. Det fins en god del folk som liker å gå med caps og som liker det litt chill, smiler Langlie.

– På nivå med de beste

DJ’er er booket inn og det nærmer seg åpning. Det blir urbant, og det blir, ifølge daglig leder, stor suksess.

– Målet er hårreisende ydmykt. Dette skal bli den kuleste kjellerklubben i hele Skandinavia. Neste mål etter det er å bli på nivå med de beste klubbene i Berlin.

– Når er det i gang?

– Begynnelsen av november. Eksakt dato kommer, avslutter Lund Langlie.

Publisert:
Oppdatert:

Checkpoint Charlie stenger dørene på ubestemt tid

Ti deltidsansatte blir permittert når nattklubben ser seg nødt til å stenge dørene.

Publisert: