Cathrine (23) endte opp i Stavanger ved en tilfeldighet. Nå er hun sjef for nærmere 12.000 studenter

23-åringen er ny leder av Studentorganisasjonen i Stavanger (StOr).

Publisert:
Cathrine Johanne Sønvisen skal lede Studentorganisasjonen i Stavanger det kommende året. I jobbet får hun ansvaret for 11.700 studenter.

– Jeg har alltid likt å ha mange baller i lufta, det er da jeg trives best, sier Cathrine Johanne Sønvisen.

Hun har lært seg kunsten å sjonglere tid. På det meste har hun passet på at arbeidsoppgavene i tre forskjellige organisasjoner, venner, studier, familie og fritid ikke har glippet mellom hendene på henne.

Det begynte med elevrådet allerede på barneskolen, da hun gikk på videregående ble hun russepresident ved en videregående skole i Drammen, hvor hun er født og oppvokst.

– Da ble det noen turer til Stavanger i forbindelse med Landstreffet. Jeg likte byen så godt at jeg bestemte meg for å komme tilbake, det var ganske tilfeldig, forteller 23-åringen.

Følg Byas.no på Facebook!

Engasjement

Stavanger ble hennes nye hjem i 2015. Nå er hun akkurat ferdig med en bachelor i økonomi og administrasjon.

Noen går rett på masteren, andre tar seg et friår for å jobbe eller reise. Sønvisen ville gå rett på et nytt verv, det største og mest omfattende så langt.

– Det er veldig gøy å se at man kan være med på å få ting til. Vi har alle en stemme som vi ikke må ta for gitt, det gjelder å bruke den, sier 23-åringen.

LES OGSÅ:

Hun tok over jobben som StOr-leder 1. juli. Organisasjonen skal jobbe for studentenes beste. Det kan innebære alt fra å få en ny linjeforening opp og gå, eller jobbe for at studentene får sensuren sin i tide.

Hun har selv erfart at det sosiale med studietiden er svært viktig. Derfor har hun en spesiell hjertesak.

– Jeg vil jobbe mye for at flere skal engasjere seg. Nå har jeg vært engasjert i tre år selv, og sitter igjen med mye kunnskap og kontakter. Det å ha mange engasjerte studenter er svært viktig for et godt studentmiljø, men er også svært givende for de studentene som engasjerer seg, sier Sønvisen.

23-åringen flyttet fra Drammen til Stavanger i 2015. I løpet av studietiden har hun flere verv og lederstillinger på samvittigheten. Det kommer godt i jobben som sjef for nærmere 12.000 studenter.

«Learning by doing»

– Men det følger med en del papirarbeid i stillingen din også?

– Ja, her blir det «learning by doing». Vi skal komme med høringsuttalelser, gå gjennom mange dokumenter, men heldigvis tør jeg å si at jeg tar ting ganske fort, betrygger 23-åringen.

Med seg på laget har hun også noen gode hjelpere. Joachim Børlie er nestleder for læringsmiljø og Una Ruzic er nestleder for utdanning. Treenigheten utgjør arbeidsutvalget i organisasjonen og er honorerte fulltidsverv.

– Vi er enige som lag og har god dynamikk. Jeg er veldig fornøyd med at jeg får jobbe med disse personene, sier hun.

– Givende og lærerrikt

Avtroppende leder Sara Sunniva Jalali tok over lederstillingen på kort varsel etter at Jørgen Sjøberg måtte gi seg av helsemessige årsaker.

I løpet av det siste året har hun fungert som både nestleder og leder av StOr. Jobber hun beskriver som krevende, men lærerrike.

– Du blir utfordret på så mange ulike områder, men det er en utrolig givende jobb. Jeg kjenner Cathrine fra engasjertmiljøet og vet at hun er ei dyktig dame. Jeg gleder meg til å følge med henne og resten av StOr-gjengen, sier Jalali.

Verv, verv og verv

Begynnelsen på frivillighet-maratonen til Sønvisen på UiS begynte da fadderne hennes nevnte Økonomistudentenes Forening for tre år siden. Her, samt studentsamskipnaden og studentidrettslaget, har hun hatt flere forskjellige verv og lederstillinger, men nå tar hun steget opp.

23-åringen ler litt når hun forteller at StOr virket stort, men samtidig sier hun:

– Hva er det verste som kan skje?

– Ja, hva er det?

– Nettopp.

Publisert:

Får over 50 millioner kroner til nye studentboliger

De nye boligene skal bygges på Gosen og står forhåpentligvis klare innen august 2020. Prislappen er på 124 millioner kroner.

Oppdatert: