Aktuelt

Klart for Sørlandets første lovlige pokerturnering

På lørdag braker det løs med Sørlandsmesterskapet i Poker på Caledonien Hotel, med plass til 500 deltakere.

Oppdatert:
  • Kristian Hole

Fra østlandsfinalen i poker for noen uker siden. Foto: Lina Olofsson

Siden 1. januar har det vært lovlig å holde private pokertreff med inntil ti spillere med et maksinnskudd på 1000 kroner per deltager, så lenge det ikke har et organisert eller profesjonelt preg. Ifølge lotteriforskriftens §8 ble det også åpnet for at en organisasjon eller flere kan arrangere et årlig, offentlig Norgesmesterskap med tilhørende kvalifiseringsrunder, noe Sørlandsmesterskapet i Poker plasseres under. I dette tilfellet er det Blodkreftforeningen som er organisasjonen, og arrangementet er et samarbeid med Global Poker Tours.

– Det har vært bra interesse rundt sørlandsmesterskapet. Akkurat nå er det 65 påmeldte som har betalt, men våre erfaringer er at det blir stappfullt. Folk kommer nok i siste liten og fyller opp lokalet. Hittil er det både folk fra Sørlandet og Østlandet som har meldt seg på, forteller talsperson og leder av Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland.

Gullbillett til norgesfinalen

Johnny Lodden og leder av Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland i resepsjonen på Caledonien. Foto: Kristian Hole _Johnny Lodden og leder av Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland i resepsjonen på Caledonien. Foto: Kristian Hole_

Poker er for alle som har pengene klar

Sørlandsmesterskapet har 1500 kroner i innkjøp, altså inngangspenger til potten, og fungerer som en kvalifisering til Norgesmesterskapet i poker på Gardermoen fra 18. til 24. november. Maksimalt antall spillere i sørlandsmesterskapet er 500. Turneringen har 18-års aldersgrense og begynner lørdag klokka 12, mens registreringen starter 9. Turneringen avsluttes søndag ettermiddag etter finalerunden.

– Hva får vinneren i premie?

– Vinneren får en pokal og innkjøpet dekket i de tre NM-turneringene verdt 10.000 kroner tilsammen, sier Eskeland.

Men det er ikke bare den ene vinneren som går videre til Gardermoen. Rundt en fjerdedel får en billett til hovedturneringen i NM, verdt 5000 kroner.

– De får en sikret plass før det blir fullt. Kvalifiseringsrundene består av totalt fem regionsfinaler som foregår i Kristiansand, Bodø, Oslo, Trondheim og Bergen. Men alle kan melde seg direkte på finalen, så lenge man har pengene klar og det er ledige plasser i norgesfinalen. Det er sånn poker er, det er for alle som har pengene til det! sier Eskeland.

Håper på utvidet legalisering

Profesjonell pokerspiller Johnny Lodden og leder av Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland. Foto: Kristian Hole _Profesjonell pokerspiller Johnny Lodden og leder av Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland. Foto: Kristian Hole_

Målet er at folk over hele landet skal ha egne pokerklubber

– Jeg håper at arrangementer som sørlandsmesterskapet skal bidra til at poker blir enda mer legalisert. Jeg håper at det kan fungere som et utstillingsvindu der folk kan se at dette er helt greit å holde på med! Målet er at folk over hele landet skal ha egne pokerklubber, hvor de betaler skatt. Nå må alle arrangementer knyttes opp til et norgesmesterskap, det vil si at det ikke kan arrangeres så ofte, sier Eskeland.

Det er enda ikke rigget opp for turneringen på Caledonien, men Eskeland mener at det kommer til å se sånn ut:

Fra østlandsfinalen i poker. Foto: Lina Olofsson _Fra østlandsfinalen i poker for noen uker siden. Foto: Lina Olofsson_

– Har hatt årslønn på fire millioner

30 år gamle Johnny Lodden fra Jørpeland har hatt poker som jobb siden han var 18 år. Foto: Kristian Hole _30 år gamle Johnny Lodden fra Jørpeland i Rogaland har hatt poker som jobb siden han var 18 år. Foto: Kristian Hole_

På fem dager cashet jeg inn 469.000 euro

Johnny Lodden har vært profesjonell pokerspiller siden han var 18 år gammel. Det er både hans levebrød og lidenskap, men samtidig en veldig usikker inntektskilde.

– Det er absolutt ustabilt, og noen år tjener jeg ikke mye. Men jeg har hatt noen veldig bra turneringsår hvor årslønnen har vært rundt 4 til 5 millioner. Så alt i alt lever jeg bra. Jeg kommer til å holde på med poker så lenge jeg kan i livet, sier Lodden.

– Hva er ditt beste pokerminne?

– Det må være da jeg kom på fjerdeplass i finalen i Monte Carlo i 2013. På fem dager cashet jeg inn rundt 469.000 euro. Der fikk jeg spille mot noen av verdens beste pokerpersonligheter, og det var veldig givende for meg, sier Lodden.

– Likevel tror noen at man kun går i pluss når de ser de store summene man kan vinne. Men man må huske på at man bruker veldig mye også på å være med. Noen turneninger i verdensklasse har innkjøp på 80.000 kroner, avslutter Lodden som gleder seg til sørlandsmesterskapet i helga.

Fra østlandsfinalen i poker. Foto: Lina Olofsson _Fra østlandsfinalen i poker. Foto: Lina Olofsson_

Publisert:
Oppdatert:
  1. Caledonien

Første lovlige sørlandsmesterskap – pokerproff endte på Telfords

Det ble skrevet historie på Caledonien da tidenes første lovlige sørlandsmesterskap i poker startet lørdag. For den største profilen gikk det dårlig.

Publisert: