Bris med årets første artistslipp

Arif står på scenen når musikkfestivalen Bris arrangeres for tredje gang, i studiestartuka 2017.

Oppdatert:
Til sommeren opptrer Arif Salum i Kristiansand for andre gang. Foto: Kristian Hole

For kort tid siden ble det klart at Bris arrangeres for tredje gang. Til den student-drevne festivalen, som finner sted 17. august, kommer artisten Arif Salum, også kjent som «Arif».

Arif har gjestet Kristiansand tidligere,

LES MER:

da med konsert på Aladdin for Trashpop i 2015.

Da Arif entret scenen den gang var det «kom så tok ferdiih». Forhåpentligvis blir det alt annet enn «Lowkey» når artisten igjen kommer til byen.

Det har ikke lyktes KRSby å komme i kontakt med Arif i forbindelse med slippet.

LES MER:

LES MER:

Arif fikk Aladdin til å koke

Arif med Unge Ferrari på Trashpop-scenen i 2015. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Hiphop, pop og EDM

– Vi valgte å booke Arif siden vi mener han er det beste som har skjedd hiphop-Norge siden Karpe Diem, og på grunn av hans kvaliteter som live-artist, forteller daglig leder i Bris, Christoffer Bergsted.

I tillegg til hiphop, satser arrangørene på musikk av norske artister i sjangrene pop og EDM (electronic dance music), uten at de ønsker å røpe så mye utover det – annet enn at Arif ikke er årets headliner.

LES MER:

Arif er en del av Nora Collective (F.v.: Unge ferrari, Tomine Harket, Philip Emilio, Mona Berntsen og Arif), som opptrådte på Spellemannsprisen 2017. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Bak festivalen står ti UiA-studenter fra studentforeningen «Lagunen», som alle arbeider på frivillig basis. Festivalplanleggingen kommer ved siden av studier i markedsføring og økonomi og administrasjon.

LES MER:

LES MER:

UiA-studenter bak ny musikkfestival

Satser på lokale besøkende

Målet for året er å doble antall besøkende, fra 1050 i 2016, til 2000. I tillegg ønsker arrangørene å bedre sceneproduksjonen, siden artister krever større rigg enn tidligere.

– I år satser vi på å tiltrekke oss mer av lokalbefolkningen. Tidligere har vi brandet dette som en studentfest, men vi har funnet ut at vi ønsker å være et samlingspunkt, sier festivalsjef Mergim Berisha, som grunnla Bris med Christoffer.

På festival-området kommer det til å være to scener – den ene for artistene, og på den andre vil en dj spille mellom slagene.

LES MER:

Slik så det ut på Bris i fjor, da hadde de solgt 1000 billetter på forhånd. Foto: Maren Hald Bjørgum

– Hva har dere lært av tidligere erfaring?

– Ikke bit over mer enn du kan tygge. Det lærte vi særlig etter første året, da det ble «helt søppel», med øsregn. I fjor gikk det ti ganger bedre. Da var vi også heldige med at vi gamblet på Julie Bergan, som fikk suksess med låta Arigato før festivalen. I år prøver vi på noe av den samme strategien, forteller Mergim.

– Hvordan har det gått økonomisk tidligere år, og hvor stort billettsalg trenger dere for å gå i pluss i år?

– Økonomisk går det bra. Sammenlignet med første år går økonomien nå på skinner. Likevel har vi fortsatt mye å gå på, og forbedringspotensialet er enormt. Hvor mange billetter vi må selge i år, er vanskelig å si noe om nå, ettersom vi ikke er helt i mål med bookingen av artister ennå, svarer arrangørene.

LES MER:

Publisert:
Oppdatert:

Bris mot ny besøksrekord

For tredje året på rad, er det igjen klart for Bris Festival.

Publisert: