Andreas (26) fra Byhaugen var bilselger. Nå åpner han restaurant i de gamle Tango-lokalene

Mat og musikk står på menyen når Diablito åpner dørene på Strandkaien i Stavanger i 2019.

Oppdatert:
Andreas Koll Svensen er daglig leder i den nye restauranten Diablito.

I desember 2017 flyttet Tango ut av lokalene sine på Strandkaien. Siden det har det vært tomt, men nå er et nytt konsept klart.

Det er Diablito som har overtatt lokalene, med Andreas Koll Svensen (26) fra Byhaugen i spissen.

Restaurantnavnet lyder kanskje kjent for dem som har feriert på Mallorca eller i Abu Dhabi - for der finnes det nemlig Diablito-restauranter.

Kjeden ble startet av faren til Koll Svensen, Heming Holen, i Palma, Mallorca for 32 år siden. Siden den gang har det åpnet fem restauranter til - og den syvende blir altså i Stavanger.

– Her er det genuin, spansk tapas som står på menyen, ikke dadler med bacon eller kyllingvinger, men kjøttstykker og croquetter.

Diablito har lokalene i første etasje - og takterrassen i fjerde etasje.

Investerer mellom fire og fem millioner kroner

Lokalet som tidligere tilhørte Tango er ikke til å kjenne igjen. Koll Svensen forteller at de investerer mellom fire og fem millioner i restauranten for å få den slik de ønsker.

Akkurat nå ser lokalet ut som en byggeplass, men den daglige lederen vet godt hva han ønsker seg.

– Dette er et veletablert Tango-lokale på godt og vondt. Jeg ønsker at folk skal forstå at det er noe nytt med en gang de går inn døra, sier han.

I tillegg til matservering, skal det være musikk og drinker på kveldstid i helgene. Det blir en slags lounge med 20-årsgrense. De skal også ha bar og takterrasse i fjerde etasje.

Dette området har tidligere blitt brukt som en slags gjennomgangspassasje til takterrassen. Koll Svensen ville heller bruke området til å lage en bar.

– Vi er mer samarbeidspartnere enn konkurrenter

Koll Svensen mener Stavanger mangler et konsept som er et sted mellom Fargegata og nattklubb.

– Det er veldig flinke folk som driver de lowkey-stedene i Fargagata og nattklubbene med hæla i taket, men det finnes ikke en mellomting. Her skal du både kunne danse og slappe av.

Han tror konkurranse mellom utestedene er sunt. Han liker egentlig å beskrive konkurrentene som samarbeidspartnere.

– Jo flere som bidrar til at folk går ut og spiser, jo bedre.

Andreas Koll Svensen viser frem det som vil bli restaurant-biten av Diablito.

Vært en den av kjeden hele livet

Koll Svensen har vært en del av restauranten, både «frivillig og ufrivillig», hele livet. Da han var yngre, kan han huske at han så faren i aksjon og tenkte at det kunne så kult ut. Kanskje det kunne være noe for ham?

Men så ble han voksen, og så ble han bilselger. Han har jobbet med salg av biler i seks år, før tilfeldighetene førte ham tilbake til Spania og til Diablito.

Etter to år der, returnerte han til hjembyen igjen for å starte Diablito i Stavanger. Han tror at mye av erfaringen han fikk som bilselger, er nyttig i restaurantbransjen også.

– Det er en veldig spennende utfordring, men selv om at det er to forskjellige ting å selge bil og mat, så er det service det går på. Jeg tror at det å ha vært bilselger er en styrke, sier han.

Den 160 kvadratmeter store restauranten tar sikte på å åpne i løpet av første kvartal 2019.

LES OGSÅ:

LES MER:

Fortou utvider med nytt bar- og matkonsept på Storhaug

Publisert:
Oppdatert:

Ny restaurant i de gamle Tango-lokalene: – Det blir et sted hvor du kan planlegge en helaften

I helgen åpner Diablito Food & Music på Strandkaien. Restauranten skal være en mellomting mellom nattklubb og «stiv» restaurant.

Oppdatert: