Anmeldelse av Spiseriet: Fortsatt en av byens beste

Man må ikke ha billett for å få gode opplevelser i Stavanger konserthus. Et besøk i Spiseriet gjør også susen.

Publisert:
  • AV: Kine Hult
HOLDER STAND: Du får det du betaler for på Spiseriet, ifølge anmelderen.

Totalkarakter: 5/6

Prisnivå:

Lunsj: 155-315 kroner, toretters lunsj til 345 kroner

Dessert: 105 - 125 kroner

Middag: Full pakke til 845 kroner, toretters til 425 kroner

SPISERIET, Stavanger konserthus, Sandvigå 1, Stavanger.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Åpner en helt ny type hurtigmatrestaurant på Mariero

Det var en kald og forblåst kveld at vi oppsøkte denne røde kassen på kaien. I den innledende runden kunne det se ut til at de fleste andre hadde søkt tilflukt i lunere strøk inne i sentrum, men etter hvert som konsertsalene tømtes, fyltes stadig flere border opp, og slutten av kvelden bar da også preg av at de ansatte fikk det i travleste laget.

Det taklet de heldigvis fint, for alt tyder på at det er en kompetent gjeng som både serverer og kokkelerer.

Om kvelden byr kjøkkensjef Andreas Myhrvold på en seksretters meny (man kan også velge å bestille færre retter), samt dagens kjøtt, fisk og dessert. Til spesielt medspiserens store glede oppdaget vi at man i tillegg til den klassiske vinpakken kan få en ølpakke, noe han selvsagt slo til på.

I KONSERTHUSET: Spiseriet finner du i Stavanger Konserthus.

Sprøtt og saftig

Mens vi nippet til hvert vårt glass cava, behagelig priset til 85 kroner, kom vår trivelige servitør med en liten appetittvekker, frityrstekt kveitefett med aioli og ristede gresskarkjerner. En både sprø, saftig og rustikk introduksjon til et måltid som fortsatte i samme stil.

Den første retten på menyen var krabbekake med chilimajones. Kaken var fantastisk sprø og fin på utsiden, mens innsiden besto av saftig, velsmakende krabbekjøtt. Denne herligheten ble servert med sprø grønnsaksstaver, koriander og bok choy, og de små, karrismakende tapiokaperlene på toppen utgjorde prikken over i-en. I glasset fikk undertegnede herlig, frisk riesling mens medspiseren fikk et glass av mesterkokk Ferran Adrias Inedit Damm. Vellykkede kombinasjoner begge deler.

KRABBEKAKE: Sprø på utsiden og saftig inni. Akkurat slik at det skal være!

Neste rett var en perfekt tilberedt skogsopprisotto, toppet med sprøstekt kyllingskinn. Dermed fikk retten også i konsistensen en fin kontrast som kjennetegner all mat jeg har fått servert på Spiseriet både denne gang og ved tidligere besøk. Her har man ikke bare sørget for at de fem grunnsmakene balanseres godt, bruk av ulike teksturer spiller også inn for å gi perfekt komponerte retter.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Her åpner tacorestauranten Los Tacos

Perfekt andelår

Til risottoen fikk han med ølmenyen en belgisk wit, og lot seg imponere av kelnerens kompetente skjenking. På den andre siden av bordet dukket det opp new zealandsk sauvignon blanc. Begge deler var friskt og fruktig nok til å hamle opp med den italienske sikringskosten på tallerkenen.

...saftig kjøtt som datt av beinet hvis man så litt strengt på det, og sprøtt, deilig skinn.

Før hovedretten fikk vi en frisk og leskende hylleblomstgranité, før servitøren igjen dukket opp med nydelig Crozes Hermitage og Ægirs Rallar og en melding om at dagens lammerett hadde blitt til andelår.

Det gjorde absolutt ingenting, det konfiterte andelåret som ble servert i stedet for lammet var perfekt tilberedt, saftig kjøtt som datt av beinet hvis man så litt strengt på det, og sprøtt, deilig skinn.

Dette ble servert på rustikt, fransk bistro-vis med linser og biter av bakt gresskar. Medspiseren hadde holdt seg til den faste menyen, noe som medførte en utmerket kalveculotte, servert med krokett, dampet tomat og jordskokkpuré.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Craig-sønner satser på food truck i Stavanger

UTSIKT: På kjøpet får man dessuten nydelig panoramautsikt over Byfjorden.

Får det du betaler for

Før desserten fikk vi tre perfekt tempererte oster (chevre, brie og Kraftkar), sammen med klassisk tilbehør av aprikos og fiken og nydelig hjemmebakt rugbrød og knekkebrød. Kveldens siste rett var en seig, mørk bit brownie med vaniljeis iblandet solbær. En nydelig, mektig avslutning på et glimrende måltid, som var både rustikt og sofistikert.

På kjøpet får man dessuten nydelig panoramautsikt over Byfjorden.

To ganger fem retter, aperitiff, en vinpakke, en ølpakke og kaffe kom på 2900 kroner. Det er selvsagt en del, men like fullt mindre enn det man bruker på mange tilsvarende steder, og det oppfattes absolutt som om man får det man betaler for. På kjøpet får man dessuten nydelig panoramautsikt over Byfjorden.

Enkelt, velgjort, velsmakende. Slik oppsummerer Spiseriet seg selv på sin hjemmeside. Jeg kunne ikke vært mer enig.

Flere anmeldelser:

LES MER:

**Amici: Solid og hjemmelaget mat**

LES MER:

Hall Toll: Smell på Skansen

LES MER:

Big Horn Steak House: Utrivelig, uinspirert biff

LES MER:

**Egget:**

LES MER:

Byens beste deal?

LES MER:

**City Bistro:**

LES MER:

Veldig god mat til hyggelige priser

LES MER:

**XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle**

LES MER:

Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale

LES MER:

**Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake**

LES MER:

**Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene**

LES MER:

Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?

LES MER:

Charles & De holder fortsatt formen

Publisert:

Anmeldelse Eg & Du: Ærlig mat av lokale matvarer

Eg & Du på Eiganesveien lager god, ærlig mat av glimrende, lokale råvarer. Noen ganger trenger man ikke mer enn det.

Publisert:
  • Kine Hult