Aktuelt

Re-Naa etterlyste is-smakere: Fikk 456 søknader

Fredag samlet 40 barn seg foran den nye isbaren til Renaa Xpress på Sølvberget.

Sven Erik Renaa gir Line Folgerød (6) en smakebit. Hun gikk for grapefrukt-varianten. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– 456 søknader?!

– Ja, fem minutter etter artikkelen var ute, så smalt det, forteller Torill Renaa.

I slutten av mai kom nyheten om at Re-Naa hadde investert en halv million kroner i nytt utstyr.

En av landets meste kjente restauranter skulle satse på is, og etterlyste derfor kompetente prøvesmakere: Barnehagebarn.

Totalt fikk restauranten 456 søknader!

– Vi hadde til og med ei lita jente som ringte oss og sa at hun ville søke på jobben som is-smaker, sier Renaa og ler.

To vinnere

Men dessverre har ikke restauranten nok is til 456 barnehageavdelinger.

Derfor ble det rigget til en trekning mandag formiddag.

Alle søknadene ble lagt oppi ei krukke. Barnehagesjefen i Stavanger kommune, Monica Stenseth, fikk oppdraget med å trekke ut en tilfeldig vinner.

Navnet som kom opp fra krukka, var Rennesøy barnehage, avdeling Sola.

Her kan du se trekningen:

– Det var utrolig moro, og det ble en veldig annerledes dag for oss. Vi fikk oss en bytur, har vært på lekeplass og koser oss nå med is, sier avdelingsleder ved barnehagen, Olesia Kloster til Byas.

I tillegg fikk de eldste barna fra Hannes Lekestue på Tjensvoll ta turen innom og smake på delikatessen.

De sendte inn en svært spesiell søknad som restauranten satte ekstra stor pris på.

(Se den spesielle søknaden i videoen over)

Ida Sofie Kaada Larsen (6) peker på isen hun vil ha. Totalt fikk 40 barn prøvesmake isen til Renaa Xpress på Sølvberget. Til høyre står Lene Johansen fra Hannes Lekestue. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Barna først

– Kan jeg få den? spør Lina Folgerød (6).

– Ja, det kan du, men vil du smake på den først? spør innehaver Sven Erik Renaa.

– Det er grapefrukt, har du smakt det før? fortsetter han.

– Det har falt i smak, ser det ut til?

– Ja, ja, ja, virkelig, sier Renaa.

Køen blir bare lengre og lengre. Is-sultne barnehagebarn i, halvparten i gule refleksvester, venter spent på neste servering.

Klokka 13 fredag var barnehagebarna de første som fikk smake på isen til Renaa.

Resten av publikum måtte vente en time ekstra.

– Blir det like lang kø når du åpner for alle klokka 14?

– He he, det spørs, da er det i alle fall ikke nok is til alle, humrer Renaa.

Maila Tangen (6) og Lotte Samuelsen (6) spiste og spiste og spiste. Og ja, det smakte godt! FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Is og topping

De siste dagene har det gått med 150 liter melk, 50 kilo bær og frukt, samt 25 kilo sukker.

For øyeblikket har Renaa Xpress nå seks typer kule-is, i tillegg til to typer softis. 18 av 40 toppinger er klare, noen litt mer spesielle enn andre.

Baconkrokan, appelsinmarmelade, cookie dough, og frysetørka frukt er noe av hva du kan få på isen.

– Men, klassikeren over alle klassikere, sjokoladepulveret...?

– Jo, den står der, sier Renaa, og klasker pekefingeren på en gjennomsiktig toliters-boks ved siden av kassen.

– Vi har selvsagt noen av klassikerne også, betrygger sjefen.

Men det var ikke bare barna som fikk noe ut av fredagen. Renaa har fått noen konstruktive tilbakemeldinger fra 6-åringene.

– Jeg var spent på om vaniljeisen ville bli for kjedelig, men den falt virkelig i smak. Derfor forsvinner nok ikke den med det første, sier han.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Nå kan du bestille mat syklet hjem av Foodora!

LES MER:

Hvor mye bør vi tipse når vi spiser i Sandnes og Stavanger?

LES MER:

Stjernestatus har sørget for fulle bord flere måneder fram i tid

LES MER:

Sju Stavanger-restauranter på prestisjefull liste

Publisert:

  1. Sven Erik Renaa
  2. Stavanger
  3. Iskrem
  4. Restaurant

Nå skal Re-Naa satse på is – ber barnehager om hjelp

– Vi kokker kan si hva vi vil, men ja, det er barna som er ekspertene, sier Sven Erik Renaa.