Dere har bestemt: Dette er #byasbeste klesbutikk!

Med en tredjedel (!) av stemmene stakk Kant av med seieren.

Publisert:
Lokalene hadde stått tomme i ti år før Frode Goa for tre år siden startet Kant-butikken.

– Crazy! Så kult! Dridkult, sier Frode Goa om at butikken hans i Øvre Holmegate er #byasbeste klesbutikk.

Han er fornøyd med å ha vunnet, etter å ha blitt nummer 2 i kåringen for to år siden.

– Bare å være blant de nominerte var en fjær i hatten. Dæven, så kult! Jeg hadde liksom håpet på det, men ... Jeg har jo vært flink og bedt folk om å stemme, sier Frode.

Det resulterte i 1674 stemmer på Kant, hele 33 prosent av alle stemmene. Totalt kom det inn 5125 stemmer! På andre plass kom Syvende Himmel, mens Rolfsen fikk tredjeplassen.

Følg Byas.no på Facebook!

Diplomet skal også få plass i butikken, sier Frode.

– Bruk byen!

Frode skryter av de andre nominerte, som i likhet med Kant også er nisjebutikker.

– Folk må bruke de lokale butikkene, de er sykt bra for byen. Så må folk bruke litt mer tid i sentrum, selv om det ikke alltid er praktisk når det regner. Vi må backe opp Stavanger! sier han.

Folk kan bruke timesvis på å bare gå rundt og kikke på alle tingene i klesbutikken.

I butikken selger Frode klær han designer og trykker selv, i tillegg til egendesignede kopper og sølvtøy! Her henger et utstoppet hjortehode på veggen, en ørn står i vinduet, mens tipp-tipp-oldeforeldrene hans (eller noe sånt) er innrammet og hengt opp. En hylle, som er lik logoen til butikken, er laget av drivved.

– Jeg prøver å lage en kjekk butikk, sier Frode, som faktisk er utdannet interiørkonsulent.

Han har også forsøkt å finne ut om det er mulig å lage kaffe av tang og tare fra Jærstrendene!

Hjortehodet har fått hedersplassen.

Dro på silketrykk-kurs

Utdanning innen salg har han ikke, men allerede som 16-åring begynte han å jobbe i butikk, og han drev også Shit Skateboard Company AS, men meldte oppbud i 2011. I de to årene etter det, gjorde han «masse rart».

– Gravde grøfter til rør med far min, for eksempel. Så en dag spurte en kompis om jeg ville være med på et silketrykk-kurs, sier Frode.

Han lot seg til slutt overtale, og lærte alt man trenger å vite om silketrykk på papir. På kurset maste han om å få trykke på t-skjorter, og siste dagen fikk han endelig lov. Han laget et superenkelt design, trykket det på t-skjortene, som han etterpå solgte til venner og kompiser for 150 kroner. Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg, og Frode fikk blod på tann. Det startet for alvor med festivalen Lydbølger.

– Jeg satt uti sjøen på surfebrettet en dag og ventet på bølger sammen med Lydbølger-sjef Per Arne. Han sa jeg måtte ha stand på festivalen. Da hadde jeg ikke noe navn, bare trykket «Frode Goa» i nakken på klærne, sier Frode.

Frode er utdannet interiørkonsulent, det viser igjen i butikken.

Inspirert av Jæren

Siden har han både fått butikk og navn. Han fant lokalet i Øvre Holmegate, som hadde stått tomt i rundt ti år, og fikset en god deal med huseieren. Det var egentlig bare tenkt som en pop-up-butikk, men Kant har nå altså vært der i snart tre år. Og hvorfor akkurat Kant? Jo, for Frode er sykt glad i Jæren. Og «Jæren» stammer fra det norrøne ordet for «kant».

– Butikken er veldig lokalt forankret. Klærne designes og silketrykkes her. Jeg bruker Jæren som inspirasjon, sier Frode.

Hyllen som er laget av drivved, er lik logoen til butikken.

Frode, som opprinnelig er fra Randaberg, har til og med flyttet til Jæren, sånn at han kan surfe hver dag, hvis det er bølger. Åpningstidene i butikken er faktisk justert etter hobbyen og livsstilen hans.

– I utgangspunktet er jeg sykt disiplinert, og er i butikken når det skal være åpent. Men nå om vinteren må jeg utnytte friheten jeg har når jeg driver for meg selv. Ellers får jeg jo ikke vært ute mens det er lyst, sier han.

Derfor kan kundene bli møtt med beskjed om at han er i butikken en time senere enn ordinær åpningstid hvis bølgene er bra.

Dette skiltet kan møte deg hvis det er bra surfeforhold.

– Kanskje hadde jeg tjent mer på å ha «vanlige» åpningstider. Jeg har drevet butikk før, og vet hva jeg potensielt kan selge for. Det er et stykke igjen dit. Men hvis det skal være solid og bærekraftig, er det bedre å vokse organisk, sier Frode.

Han har derfor vært superstreng med seg selv, og lovet å aldri bruke en krone på markedsføring.

– Det er bedre at folk finner utav butikken via jungeltelegrafen, eller av seg selv, sier han.

En gammel sofagruppe har også fått plass i lokalene.

Turistene elsker det

Slik gjerne turistene gjør om sommeren. De kan bruke timevis i butikken, på å gå rundt og kikke på alle de spesielle tingene.

– Amerikanerne er ekstra gira. De har gjerne slekt i Norge, eller en tipp-tippoldefar herfra som kom med båt til Amerika. Noen har sagt at jeg burde åpne butikk på Venice Beach, og jeg var faktisk der i mars og gjorde research. Det hadde vært kult med en pop-up der, men det koster mer enn det smaker, sier Frode.

Kant skiller seg ut på en koselig måte, tror Frode.

Han har imidlertid tatt med Jærstrendene til stand på Tysklands største motemesse i Berlin.

– At vesle Kant fra Stavanger og Jæren blir invitert til en slik messe kan gjøre at flere for øynene opp for merket, både lokalt og internasjonalt, sa Frode til Byas den gang.

Han tror butikken hans skiller seg ut på en koselig måte.

– Kant er absolutt ikke en vanlig butikk, og ikke det folk forbinder med en klesbutikk. Det som er fett, er at alt jeg bruker, hentes fra Jæren. Man kan ikke kødde med Jæren!

Husk forresten å stemme på det du mener er #byasbeste frisør!

Publisert:

Her er alle #byasbeste-vinnerne

Rekordmange har stemt i denne runden av #byasbeste. Her er alle vinnerne i de ulike kategoriene.

Publisert: