Ekspertene om Mablis-programmet: – deLillos i ettermiddagssola kommer til å bli en klassiker

Disse artistene bør du få med deg under årets Mablis-festival i Vålandskogen.

Publisert:
GOD STEMNING: Fra Mablis-festivalen i fjor.

Denne helgen er det en ting man i hvert fall ikke bør gå glipp av hvis man er musikkinteressert, nemlig Mablis-festivalen i Vålandskogen i Stavanger.

8. og 9. juni skal forhåpentligvis massevis av feststemte mennesker samles i fint vær foran Ajax- og Bajasscenen som skal bære flere folkekjære artister gjennom helgen. I fjor ble antallet som tok turen til festivalen doblet sammenlignet med 2016.

Disse skal skape «magisk stemning» i skogen kommende helg:

deLillos, Halie, Kjartan Lauritzen, Sivert Høyem, I Am K, Shame, TØFL, EMIR, No. 4, Beachheads, Sløtface, Cezinando, Vicereine, nylenda, Stavanger Kartell og Dårlig Vane.

Tradisjonen tro spurte vi også i år våre eksperter, hvem de mener man bør få med seg og hva de tror blir festivalens høydepunkt.

Følg Byas.no på Facebook!

I AKSJON: Kjartan Lauritzen under fjorårets Mablis-festival.

Leif Tore Lindø: - Høydepunktet blir kombinasjonen av fint vær, og Kjartan Laurizen som drar til!

Hvem: Kulturjournalist og musikkanmelder i Stavanger Aftenblad.

– Hva synes du om årets program?

– Jeg synes programmet ser ganske bra ut. De artistene kombinert med fint vær, kan gi folk mange ganske hyggelige timer oppe i skogen. Det ser ut for meg som om de har siktet seg til et litt eldre publikum nå enn i starten. Artister som deLillos, Sivert Høyem og No. 4, er mest populære blant den litt eldre gruppa, sier han og utdyper:

– Da tror jeg det er en del folk som trenger barnevakt under festivalen, men det er også en blanding av artister for alle aldersgrupper. Festivalen har jo tidligere siktet mot et yngre publikum enn nå, men Cezinando og Kjartan Lauritzen er jo artister som nok treffer de litt yngre.

– Hva er absolutte «må sees»?

– Hvis jeg tar på meg de mest ungdommelige klærne, vil jeg si at Cezinando vil bli veldig bra, og Kjartan Lauritzen vil bli veldig underholdende. Det er også et par andre kjekke band som Beachhead, og Sivert Høyem er jo alltid bra, sier Lindø.

– Hva tror du blir det største høydepunktet under årets Mablis?

– Det er et godt spørsmål. Høydepunktet blir nok kombinasjonen av fint vær, og veldig god stemning når Kjartan Lauritzen drar til. I fjor kokte det veldig godt under Kjartan Lauritzens opptreden.

KLASSIKER: deLillos kommer til årets Mablis-festival. Her opptrer de under Blinkfestivalen 2017 i Sandnes.

Espen Yung Svendsen: - deLillos i ettermiddagssola kommer til å bli en klassiker

Hvem: Festivalsjef for Utopia

– Hva synes du om årets program?

– Jeg synes Mablis programmet er fint. Det er variert og går i de samme banene som i tidligere år. Det er fint at de fronter lokale artister, og det er jo en del av de artistene som er i et punkt rett før de bryter gjennom. Bredde i sjangere, størrelse og geografi vil nok gjøre festen veldig bra.

– Hvem er absolutte «må sees»?

– Personlig er jeg veldig fan av No. 4 som skal spille på lørdag. Så opptrer jo Halie på fredag. Jeg er en stor fan av litt nostalgi, og deLillos i ettermiddagssola kommer til å bli en klassiker! De skal synge på fredag, sier Yung Svendsen.

– Man må jo få med seg det aller meste, det er jo viktigst. Det vil nok bli mange artister som vil overraske uten at man kjenner navnet på artisten fra før.

– Hva tror du blir det største høydepunktet under årets Mablis?

– Jeg vil nok tro at deLillos er den perfekte artisten i helgen som kommer. Det å kunne være på en god festival i Vålandskogen på en junikveld er jo et høydepunkt i seg selv.

PÅ VEI OPP: Bandet TØFL er et av høydepunktene under årets Mablis-festival, ifølge Daniel Engen.

Daniel Engen: - Kvart på ti på fredagskvelden blir det magisk stemning

Hvem: Festivalsjef for Musikkfest i Stavanger.

– Hva synes du om årets program?

– Jeg synes det er kjekt å se at det er en solid lokal forankring i programmet. Det er et positivt og fint program. Kvart på ti på fredagskvelden blir det magisk stemning, og de lokale bandene er av høy kvalitet, sier Engen.

– Sjangermessig så blir det jo ganske bredt med alt fra allsangen til deLillos til hiphopen til Stavanger Kartell. Mange kommer i hvert fall til å bli overrasket over det høye nivået til de lokale artistene.

– Hvem er absolutte «må sees»?

– Den er vrien. I Am K er en solid figur, og TØFL er et solid band som er veldig på vei opp. Vicereine skal opptre klokka 15.00 på lørdag, mens I Am K spiller klokka 16.00 samme dag.

– TØFL er jo et band som er ganske kult, og Stavanger Kartell vil sikkert lage et fantastisk show. Dette er noe av det beste Stavanger har å by på. Beachheads og Slutface er andre navn å legge merke til.

– Hva tror du blir det største høydepunktet under årets Mablis?

– Det er vanskelig å spå. Det er mange artister her som kan trø frem. I hvert fall fem-seks av dem.

Publisert:

Dette er siste band ut til Mablis-festivalen. Her er hele lineupen!

Lokale Tøfl kommer til Vålandskogen. Nå er alle artistene spikret til festivalen 8. og 9. juni.

Oppdatert: