Sniktitt på Lervigs nye bar på Eiganes
I dag åpner Lervig sin første bar i Stavanger.
Det er enda litt kaos i lokalene på Eiganes. Kabler skal kobles, vegger skal males og en siste hånd skal legges på verket.
Byas er på plass tjuefire timer før Lervig åpner sin første bar i Stavanger. Her kan det brygges 40.000 liter øl i året. Om du vil ha et bilde på cappuccinoen din, så har de kaffe-printer. Er du tidlig ute så er det åpent fra 9 om morgenen til 11 om kvelden.
– Folk kommer til å elske det, forteller Piers Laverick, en av de hovedansvarlige for Eiganes sitt nye vannhull.
Piers Laverick fra York er glad i brune, britiske puber. I de nye Lervig-lokalene må han bli vant til lysere omgivelser, i kombinasjon med andre ting enn bare øl. Fokuset vil også rettes mot mat og kaffe på dagtid.
– Når vi først sitter her ute med plantene i sollyset, så endrer jeg mening. Vi har fantastiske folk på øl, og nå har vi også folk med gode ideer på matfronten. Vi åpner klokken ni om morgenen, så vi håper å få inn studenter og folk som trenger et kontor også, sier Laverick.
– Her skal vi eksperimentere
Den nye Lervig-baren vil ha plass til 160 gjester og selger mer enn bare øl. Juice, kaffe og mat i generell forstand står på menyen. Men hovedfokuset er jo øl, skal vi tro bryggerimester Mike Murphy.
– Her skal vi eksperimentere, proklamerer han.
Bryggmester Mike Murphy romsterer mellom fire-fem tanker på tusen liter like bak bardisken. Om ideen er for risikabel for giga-tankene på Hillevåg, så kan bryggerne kjøre en test på Eiganes. Når eksperimentet er ferdig, så er veien kort til baren.
– Vi har makskapasitet på ca. 40.000 liter i året, men vi vil ligge på rundt halvparten tenker jeg, smiler Murphy.
Det er en lang vei til Hillevåg, hvor det i fjor ble brygget rundt tre millioner liter øl.
Chevy’s går fra rockebule til nattbar: Sjekk forvandlingen
Destinasjon Eiganes
To år har gått ned i arbeidet med den nye puben i det tidligere overklasse-nabolaget på Eiganes. Nå er målet å trekke alle typer folk til Eiganes.
– Vi håper å trekke studenter, arbeids- og bransjefolk vestover fra bykjernen. Samtidig ønsker vi ikke å stjele plassen til andre steder i byen. Vi håper dette kan være et sted hvor folk både kan sette seg ned med kaffe og jobb, og venner med øl, sier Laverick.
– Vi har jobbet med dette lokalet i to år og planene har forandret seg underveis. Vi skulle gjerne åpnet tidligere, men det har tatt lengre tid enn antatt på grunn av koronasituasjonen, sa daglig leder i Lervig, Anders Kleinstrup da Byas var på besøk for noen uker siden.
Nå ligger planene klare for det som skjer fremover, utdyper Laverick.
– Jeg er en stor fan av tap-takeovers, så vi får inn flere kule øl- og matprodusenter fremover. Mike kjenner alle, så det er ikke vanskelig å få inn de virkelig kule nye bryggeriene, avslutter han.
Lervig bygger pub og bryggeri på Eiganes med plass til 160 gjester
Tirsdag rullet de første tankene inn i lokalet. Målet er å åpne 1. august.
Relaterte artikler
- AKTUELTDette er vinneren av #byasbeste utested!1 ÅR SIDEN
- KULTURKjekke ting å finne på i helga2 ÅR SIDEN
- AKTUELTDisse er nominert til #byasbeste utested!2 ÅR SIDEN
- AKTUELTDen nye baren åpner ett år på overtid: – Det var sinnssykt deilig2 ÅR SIDEN
- AKTUELTTusenvis av stemmer og åtte vinnere: Vi oppsummerer #byasbeste 20211 ÅR SIDEN
- AKTUELTBydelsrestaurant kommer også til Stavanger sentrum2 ÅR SIDEN