Derfor går alle tredjeklassinger kledd slik i dag

I dag skal russen døpes inn i russetiden, og tradisjonen tro går de fleste med russebuksa vrengt i forkant av feiringen.

Oppdatert:
Har du lagt merke til at flere har tatt på seg buksa feil vei i dag?

Fredag 6. april starter den fem ukers lange feiringen av at 13 år med skolegang omsider er over.

Følg Byas.no på Facebook!

På de videregående skolene i Stavanger og Sandnes kan du i dag se flere blåkledde og rødkledde med buksa, eventuelt dressen, på vranga, og i dag kan de omsider vrenge buksene og markere at starten på russetiden endelig er i gang.

Mathias Bue-Olsen er russepresident ved Randaberg Videregående Skole, og han forteller at russen der kommer til å vrenge buksene etter dåpen klokken 16.00 i dag.

– Det er tradisjon at russen går med buksa på vranga fram til dåpen, før vi vrenger dem og feirer at russetiden er i gang.

Mathias Bue-Olsen er russepresident på Randaberg videregående skole.

Bue-Olsen har gledet seg til russetiden i mange måneder. Han er med på en russebuss, og har lagt mange timer ned i å få bussen fin.

I Stavanger og Sandnes har russen tradisjon for å dekorere buksene nøye, i motsetning til andre deler av landet, hvor de bare smeller på noen klistermerker. Det synes Bue-Olsen er fint, og viser at folk gleder seg.

Byas kårer Stavanger og Sandnes’ fineste russebukse! Send inn et bilde av den fineste russebuksa du har sett (kan være din egen) til tips@byas.no og skriv RUSSEBUKSE i emnefeltet, så er du kanskje heldig nok til å stikke av med en liten premie!

MER FRA BYAS:

LES MER:

Maurice West kommer til Utopia-festivalen

LES MER:

Denne piercingen skremmer vettet av tannlegen

Publisert:
Oppdatert:

Klamrer seg til håpet om å feire russetiden til sommeren

Russens hovedstyre i Sandnes og Stavanger oppfordrer alle til å vente med å ta på buksene. Dersom koronapandemien fortsetter, blir den organiserte feiringen avlyst.

Publisert: