Morten skal drive den nye restauranten i Kirkegata
Da Morten Birkeland skulle åpne sin favorittrestaurant, måtte navnet bli Foodloose - inspirert av favorittfilmen hans og beskrivende for konseptet, som skal være løs og ledig streetfood.
Morten Birkeland elsker mat. Nå har han stått på i tre måneder og investert et sted mellom halvannen og to millioner kroner i en ny streetfood-restaurant, som han håper vil ta Stavanger med storm.
Han liker godt å reise, og for ham er streetfood en stor favoritt. Han berømmer fisketacoen i Los Angeles, men dersom han må velge et sted i verden med best gatemat, er han klar i talen:
– New Orleans. Uten tvil.
Nå åpner han sin egen restaurant i Kirkegata, inspirert av restauranter han har besøkt på ulike deler av kloden. Interiøret er inspirert av New York og burlesk.
– Det skal være koselig her. Her kan du ta med hele familien. Prisene skal være folkelige, sier han.
– Det skal være et sted mellom hvite duker og fast food, supplerer Erlend Rihm, daglig leder på House of Fingerfood Charlottenlund.
At maten skal være så fin å se på, er de ikke så opptatt av. Det viktigste er at den smaker godt.
– It looks like hell, but it tastes like heaven, sier Birkeland.
Foodloose by House of Fingerfood er en del av House of Fingerfood Charlottenlund, og navnet er ikke tilfeldig:
– Footloose er yndlingsfilmen min, og jeg elsker linedance. Jeg er den sprekeste linedanceren i byen, avslutter Birkeland med glimt i øyet.
14 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
Har du fått testet dem ut ennå?
Relaterte artikler
- AKTUELTMorten måtte slå til da nabolokalet plutselig sto ledig3 ÅR SIDEN
- AKTUELTMilliardær har kjøpt Charlottenlund-lokalet ved Breiavatnet2 ÅR SIDEN
- AKTUELTSpis så mye du orker og betal det du vil4 ÅR SIDEN
- AKTUELTTakeaway-uke i mars: Disse restaurantene blir med1 ÅR SIDEN
- AKTUELTDisse restaurantene er med på «Spis Ute Ugå» i Stavanger2 ÅR SIDEN
- AKTUELTLokale krefter slår seg sammen og åpner i Hillevåg3 ÅR SIDEN