Morten skal drive den nye restauranten i Kirkegata

Da Morten Birkeland skulle åpne sin favorittrestaurant, måtte navnet bli Foodloose - inspirert av favorittfilmen hans og beskrivende for konseptet, som skal være løs og ledig streetfood.

Oppdatert:
Erlend Rihm (til venstre) styrer avdelingen på Charlottenlund og Morten Birkeland har ansvar for det nye konseptet Foodloose. Den nye restauranten i Kirkegata blir en del av House of Fingerfood Charlottenlund.

Morten Birkeland elsker mat. Nå har han stått på i tre måneder og investert et sted mellom halvannen og to millioner kroner i en ny streetfood-restaurant, som han håper vil ta Stavanger med storm.

Han liker godt å reise, og for ham er streetfood en stor favoritt. Han berømmer fisketacoen i Los Angeles, men dersom han må velge et sted i verden med best gatemat, er han klar i talen:

– New Orleans. Uten tvil.

Følg Byas.no på Facebook!

Restauranten ligger i Kirkegata 36.

Nå åpner han sin egen restaurant i Kirkegata, inspirert av restauranter han har besøkt på ulike deler av kloden. Interiøret er inspirert av New York og burlesk.

– Det skal være koselig her. Her kan du ta med hele familien. Prisene skal være folkelige, sier han.

– Det skal være et sted mellom hvite duker og fast food, supplerer Erlend Rihm, daglig leder på House of Fingerfood Charlottenlund.

Følg Byas.no på Instagram!

Morten Birkeland er opptatt av interiør, og brukte mellom tre og fire måneder på å pusse opp lokalene. – Alt måtte gjøres fra scratch, sier han.

At maten skal være så fin å se på, er de ikke så opptatt av. Det viktigste er at den smaker godt.

– It looks like hell, but it tastes like heaven, sier Birkeland.

Foodloose by House of Fingerfood er en del av House of Fingerfood Charlottenlund, og navnet er ikke tilfeldig:

– Footloose er yndlingsfilmen min, og jeg elsker linedance. Jeg er den sprekeste linedanceren i byen, avslutter Birkeland med glimt i øyet.

Publisert:
Oppdatert:

14 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk

Har du fått testet dem ut ennå?

Oppdatert: