Aktuelt

Åpningsdato for det nye pub- og matkonseptet til denne gjengen er klar

«På kornet» åpner i Neros gamle lokaler i Øvre Holmegate rett over nyttår.

Oppdatert:
  • Ulrikke Valvik Mitchell

MAT OG ØL: Gunnar Ellingsen (fra venstre), Helge Andre Hafstad og Mike Murphy åpner nytt konsept i de gamle Nero-lokalene. FOTO: Ivar Vasstveit

LES MER:

I sommer ble det kjent at gourmetrestauranten Nero skulle servere siste måltid i september, etter ni år i drift i Øvre Holmegate.

Men lokalet fikk ikke stå tomt lenge.

LES MER:

Folk fra både The Shack, Øst og Lervig sto klare til å ta over , og 3. januar er det klart for åpning av den rykende ferske gastropuben «På kornet».

Den er det Helge Andre Hafstad fra Øst, Lervigs bryggmester Mike Murphy, The Shack-eier Gunnar Ellingsen og mangemillionær Kristian Fredrik Kleppa Stensrud som står bak. Mens Hafstad skal fungere som daglig leder av På kornet, skal ikke de andre være involvert i den daglige driften.

Det er verken The Shack, Lervig eller Øst som står bak konseptet, men folk fra disse tre stedene. På privat initiativ.

Sist vi tok en prat med gutta bak konseptet, var det ennå så blodferskt at det var vanskelig for dem å si så mye. Nå er alt spikret og klart:

– Det er en gastropub med et utvalg av både mat og drikke, med fokus på håndtverksprodukter. Vi kjører det ganske enkelt og ujålete, i gammel nordisk stil, sier Hafstad.

20 tappelinjer

På menyen finnes mye spekemat og god ost, og menyen skal byttes ut ofte, i takt med hvilke råvarer som er tilgjengelige.

– I baren blir det 20 tappelinjer med roterende utvalg. Det blir det beste av de lokale og fra resten av verden. Og så blir det vin og spritservering, sier Hafstad og fortsetter:

– Det skal være lav terskel for å komme inn her, vi stiller ingen krav til kundene. Dette er ikke «fine dining», dette skal være for alle.

Etter at de overtok lokalet i midten av september har de jobbet og stått på for å få alt på plass. De har gjort lokalet litt «varmere» og mer ujålete, fikset nye møbler og fått på plass ny bar og bedre isolering i taket som fører opp til Victoria Hotel. Nå nærmer det seg åpning.

– Nå gjenstår bare siste touch så er vi klare!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Sjekk ut Marits utradisjonelle godsaker til jul

LES MER:

* Snart åpner en amerikansk «diner» midt i Stavanger

LES MER:

* Astrid og Hilde skal åpne kafé i dette lokalet i Stavanger sentrum

Publisert:
Oppdatert:
  1. Stavanger
  2. Restaurant

Kort vei mellom vannhullene

Du trenger ikke gå langt for å drikke godt øl i Stavanger.

Oppdatert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Naboene Craig og John brygget øl i hver sin kjeller på Storhaug. Nå har de startet «Yeastside Brewing» sammen.
    3 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Så mye koster mat og drikke på Mablis
    2 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    True North Brew Pub: – Vi kommer ikke til å satse videre
    2 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Her er de nominerte til #byasbeste utested
    2 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Tango legger ned nattklubben: Dette er planene til Jesper som tar over lokalet
    4 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Nå åpner dette nye bar- og matkonseptet i Stavanger sentrum
    4 ÅR SIDEN