– Folk kan ikke oppføre seg på shopping

Kaisa Jakobsen er gravid, og ble dyttet til side av tilbudsjegere.

Publisert:
Karoline Moe (t.v.) og Kaisa Jakobsen ble overrasket over pågangen, men tok det hele med godt humør. Alle bilder: Magnus Nødland Skogedal

– Jeg skulle ha meg en kjøkkenmaskin, og det tok litt av. Jeg ble dyttet til siden, selv om jeg er gravid. Jeg ble sjokka, og flau på deres vegne, sier Kaisa til KRSby. Hun og søsteren Karoline Moe møtte opp tidlig torsdag morgen for å sikre seg en kjøkkenmaskin.

– Folk kom seg jo forbi oss, så vi fikk ikke kjøpt. Det er ikke noe stort tap, men jeg blir jo flau på de andres vegne når de oppfører seg slik. Det er jo amerikanske tilstander, sier Karoline.

LES MER:

100 personer i kø før 07.00

Nora Moseid (t.v.) og Julie Aamodt sier at mange sniker i køen når de shopper på salg. Nora Moseid (t.v.) og Julie Aamodt sier at mange sniker i køen når de shopper på salg.

Sniker i køen

Nora Moseid og Julie Aamodt var også ute på shopping torsdag morgen, og forteller om manglende folkeskikk.

– Folk kan ikke oppføre seg på shopping. Mange sniker i køen. Det blir jo lange køer både til kassen og til prøverom, og det er varmt i butikkene, så folk vil komme seg raskt ut, sier Julie.

Se livet i Markens live her!

De mener også at mange kjøper ting de ikke trenger.

– Folk blir helt gale, spesielt på 3 for 2-tilbud. Da kjøper mange ting de ikke trenger, kun for å få noe ekstra, sier Nora.

LES MER:

– Etter 15 minutter er det kø i kassa!

Slik så det ut da Lillemarkens åpnet dørene 07.00 i morges. Slik så det ut da Lillemarkens åpnet dørene 07.00 i morges.

Hoppet over disk

Jernias tilbud på kjøkkenmaskiner førte til at enkelte kunder ble kreative i sin fremgangsmåte, forteller butikksjef Reidar Aamdal.

– Det var tilløp til klatring over disk, rett og slett fordi det var den korteste veien for noen. Vi hadde 50 kjøkkenmaskiner til tilbudspris, og de hadde nye eiere i løpet av fem minutter. Det ble en veldig intens start, sier han.

– Regnet dere med en slik interesse for salget?

– Det er vanskelig å beregne hva som vil treffe, men akkurat kjøkkenmaskinene hadde vi en anelse om at ville gå godt, sier han.

LES MER:

Slik unngår du bomkjøp på «Handelens dag»

Anna Hadland er butikksjef på Bikbok, og har en travel dag foran seg. Anna Hadland er butikksjef på Bikbok, og har en travel dag foran seg.

Rev ned klær

Utenfor Bikbok ved Nedre Torv var det satt opp en egen liten butikk utenfor hovedbutikken. Butikksjef Anna Hadel fikk knapt henge ting ifra seg i stativene.

– Vi rekker ikke å henge ting opp før kundene har tatt tak i det. I starten var det mye som ble revet ned, men nå har det roet seg litt. For oss er det litt kaos, men det er veldig gøy, sier hun.

Publisert:

Handelens dag: Kø, men ikke kaos

Markens begynte å fylles med folk fra sjutiden, men det store salgskaoset slo ikke til fra starten i år.

Oppdatert: