Dette kan du gjøre i helga

Trolljegeren og Nordsjørittet skjer denne helga. Denne guiden er kanskje mest for deg som IKKE skal drive med det. Snakk om super-helg!

Oppdatert:
MAAAAABLIS! Festivalen arrangeres i Vålandskogen for fjerde gang i år. Byas vil selvfølgelig være til stede hele festivalhelgen.

Denne guiden gjelder fra torsdag 13. juni til søndag 16. juni 2019.

Lag din egen festival-T

Hva: Verksted Hvor: Sølvberget, 3. etasje Når: Torsdag, kl.15

Nå kan du mekke din egen T-skjorte til fritt bruk - enten du skal på festival, vennetur eller korpsarrangement! Sølvberget inviterer til verksted hvor du kan lage dine helt unike skjorter og bærenett, melder arrangøren.

Du vil blant annet få tilgang til utstyr som fotoprinter, t-shirt transfer paper og vinylkutter - eller hiv deg i gang med buttonmaskinen og lage dine personlige buttons.

Alt du trenger å gjøre er å ta med en t-skjorte eller et bærenett og ta turen opp i Verkstedet i 3. etasje. Arrangementet er gratis, men ta gjerne med eget fotopapir til tekstil, skriver arrangøren. Åpent for alle.

Mambo Kurt @Folken

Hva: Hits på orgel Hvor: Folken, Stavanger Når: Torsdag kl.21, dørene åpner kl.20

I 20 år har kultfenomenet Mambo Kurt begeistret sine fans med bossa nova, samba- og polkaversjoner av velkjente pop, rock og metal hits spilt på det magiske stueorgelet sitt, skriver arrangøren.

Her får du høre låter på stueorgel du aldri hadde trodd kunne spilles på stueorgel. Hva med litt Slayer, Dr. Alban og Abba, med en dæsj av Rage Against the Machine?

Sandnesugå og Siddisdagene

Hva: Sentrumsdager Hvor: Sandnes sentrum Når: Til og med lørdag

I Sandnesugå er for første gang Lunds Tivoli til stede. I tillegg til ekstra gode tilbud, blir det også utdeling av gratis is og fotballer til barna.

I Stavanger arrangeres også Siddisdagene i sentrum, med bl.a. langåpent på torsdag og annet på programmet, som Havnelangs og Marked på Torget (se egne punkter).

BATS Theatre @Grottene

Hva: Friteater Hvor: Folken, Stavanger Når: torsdag, fredag og lørdag , kl.19, dørene åpner kl.18

Den internasjonale friteatergruppa BATS solgte ut alle forestillingene i slutten av mai, og nå er det derfor satt opp ekstraforestillinger denne uka.

Gruppa har vært aktiv i Stavanger siden 1985, og forestillingen som settes opp denne gangen heter «Creases» og er skrevet av Wendy Pagler. Stykket spilles på engelsk.

The Kvednabekkjers @Petite

Hva: Konsert, køntri Hvor: Petite, Sandnes Når: Fredag, kl.20

Det blir en koselig og intim atmosfære på Petite, lover arrangøren! Bandet tar for seg de helt lokale I-landsproblemene - med låter som Ferjefritt, DAB og eventuelt Kjøre Vekk Livet mitt og Kvednapop.

Bruktmarked Nytorget

Hva: Second hand-marked Hvor: Nytorget, Stavanger sentrum Når: Lørdag kl.10

Hver lørdag fra midten av april til slutten av september arrangeres det tradisjonsrike bruktmarkedet på Nytorget i Stavanger sentrum. Vinn-vinn for miljøet og lommeboka!

Havnelangs

Hva: Havneaktivitetsdag Hvor: Stavanger havn, sentrum Når: Lørdag, kl.11

Det er duket for maritim moro under Havnelangs på lørdag. Du kan blant annet prøve kajakk, seiling og roing, eller se tollhundene i aksjon. I tillegg til en haug med stilige veteranbåter. Alt er gratis.

Marked på Torget

Hva: Marked med lokale produsenter Hvor: Torget, Stavanger sentrum Når: Lørdag kl.11

Lokale produsenter, håndverkere og kunstnere trommer sammen marked på Torget. Det blir både spiselige produkter, foodtrucks og nips!

Mablis

Hva: Festival Hvor: Vålandskogen Når: Fredag og lørdag

Festivalen i Vålandskogen arrangeres i år for fjerde gang. Vi krysser fingrene for godvær - topp stemning blir det nok uansett! Her får du oversikt over lineupen!

Byas vil - tradisjonen tro - være til stede hele festivalhelgen. Tips oss gjerne om smått og stort på tips@byas.no!

I tillegg til «vanlige Mablis», kan de som har kids gå på Barnas Mablis (gratis) og de som er helt uten kids gyve løs på Mablisnatt.

Noen highlights fra sistnevnte er bl.a. Sassy Kraimspri i Akvariet på fredag 23.30, Warlocks på Sportscaféen kl.23 og Undergrünnen på Cementen kl.22.30.

Et halvt liv med Ingenting

Hva: Premierefest og visning Hvor: Tribute, Sandnes Når: Lørdag kl.21, dørene åpner kl.20

Lørdagkveld blir det premierefest og visning av dokumentaren «Et halvt liv med Ingenting»: en film om Ove-Morten «Mobby» Grødeland og Ingenting.

Official TedX Stavanger event

Hva: Foredrag Hvor: Stavanger konserthus Når: Søndag kl.14

Hvis du skulle være oppesen for litt mental føde når søndagen siger på, er Konserthuset stedet å være.

Du har kanskje hørt om TED? TED står for Technology, Entertainment og Design og er en årlig konferanse i USA. Målet er å spre ideer ved hjelp av foredrag og opptredener innenfor disse tre hovedområdene.

TedX er uavhengige events lignende til TED i presentasjon, og har også en Stavanger-avdeling, altså. På talerlista står blant annet Jan Egeland og det 18 år gamle ledertalentet Sunniva Muren.

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver uke presenterer vi et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

Publisert:
Oppdatert:

Kjekke ting som skjer i helga

Gøy helg i sikte! 🔥

Publisert: