Aktuelt

Rekordmange restauranter vil la deg spise for 100

For 7. gang går restaurantnæringen sammen om «Spis for 100». Aldri før har like mange restauranter deltatt.

Publisert:
  • Julie Sørensen Molvik
Brasserie C ble for to år siden stemt fram som folkets favoritt av våre lesere. Hvem blir mest populær i år? Foto: Spis for 100, Tor Erik Schrøder.

– Nå har det blitt sånn at nesten alle restauranter er med. I tillegg har vi fått nye spisesteder i byen i 2016, så da er det naturlig at det blir ny rekord. Det er vi veldig glad for , sier Henning Ross Vestavik, prosjektleder for «Spis for 100».

Initiativtaker Henning Ross Vestavik satser på å slå fjorårets rekord på antall solgte retter. Foto: Vegard Nekstad

– Det har blitt en slags happening her

«Spis for 100» er et konsept hvor spisesteder velger ut en eller flere matretter til en hundrelapp. Det går av stabelen første uken i februar, 6. – 12. februar.

– Vi vet at mange gleder seg til denne uka. Det har blitt en slags happening her, som black friday, forteller Vestavik.

Årets «matfestival», som arrangørene kaller det, har i år rekordmange restauranter som har meldt seg på. Nøyaktig antall er enda ikke klart, men over 50 restauranter har bekreftet at de vil tilby billig mat i én uke.

– Siden 2010 har vi økt hvert år, første året var vel rundt 20 påmeldte og nå er det over 50 påmeldte.

LES MER:

Fra fjoråret: Aldri har flere spist ute under «Spis for 100»

Trine Lohne på Bønder i byen var blant dem som hadde travle dager under fjorårets «Spis for 100». Foto: Magnus Nødland Skogedal.

– Vi jobber for å slå rekorden i år også

I 2016 hadde de rekord på antall solgte retter. Da gikk det nesten med 72.000 retter for 100-lappen.

– Hvor avhengige er dere av været denne uken?

– Vi er veldig spente på antall solgte retter, for vi har hatt ny rekord hvert år på antall solgte retter. Vi jobber for å slå rekorden i år også, og det er klart at det er enklere hvis det er oppholdsvær.

Vestavik forteller at det ikke er noe nytt rundt årets «Spis for 100».

– Det er et enkelt og godt konsept som fungerer. Så det er opp til hver restaurant å bestemme retter selv, og vise seg frem. Så det er de som har muligheten her.

Publisert:

Ny «Spis ute»-rekord – solgte 80.900 retter

Omprofilering av konseptet og regnvær nesten hele uka til tross. «Spis ute-uka» satte ny rekord med minst mulig margin.

Publisert: