Aktuelt

Onsdag blir dette rommet et stort bruktmarked hvor alt går til inntekt for flyktninger

- Jeg hadde aldri trodd interessen skulle bli så stor!

GJØR KLART: Renate Schilling bruker tirsdag ettermiddag og kveld på å gjøre klart for onsdagens bruktmarked. FOTO: Ivar Vasstveit

Det sier 20 år gamle Renate Schilling fra Sola.

\- Da vi fikk ideen var vi redd det ikke skulle dukke opp noen og at ingen kom til å donere noe, men vi har fått inn kjempemye klær. Nesten for mye!

Til daglig studerer Renate økonomi, men for anledningen har 20-åringen tatt seg bittelitt fri for å lasse store poser med klær ut av bilen, og inn i menighetssalen til den katolske kirken i Stavanger.

Vi er minst 15 som har jobbet for å få det til. Minst!

\- Men altså. Ikke få det til å høres ut som om det bare er meg, for det er det ikke. Jeg skal ikke ha æren for alt. Jeg hadde aldri klart å få det til uten hjelp. Vi er veldig mange som har jobbet for å få til dette klessalget.

**Fikk du med deg dette? Både

LES MER:

restauranten Zouq

og

LES MER:

Brødrene Fevangs Barberstue har gitt store bidrag

til Flyktninghjelpen.**

Svært bruktmarked i Stavanger

Onsdag ettermiddag arrangerer blant annet Renate (med god hjelp altså) et stort bruktmarked i kirkebyggetmellom Løkkeveien og teateret, fra klokken 16.00 til 20.00.

Når en vet at det kan gjøre nytte for noen andre, er det bare kjekt å gi.

Der kan du finne klær og interiør. Veldig mye veldig fint, ifølge Renate, men prisnivået skal være fornuftig. Alt fra en tier til en tohundrelapp. Fem hundre hvis det er skikkelig fint. Alt er donert til klessalget av privatpersoner. Og alle inntektene går til å hjelpe flyktningene fra Syria-krisen.

Blir noe ikke solgt blir det uansett gitt til en organisasjon som kan gi det videre, for å hjelpe andre. Alt skal komme til nytte.

\- Jeg har gitt mye selv også. Ting som har ligget i hylla og tørket støv, som jeg av en eller annen grunn ikke har brukt. Når en vet at det kan gjøre nytte for noen andre, er det bare kjekt å gi.

Det er organisasjonen Caritas som skal hjelpe Renate og de andre med å sørge for at bidragene gis til de som trenger det.

**Fått med deg at

LES MER:

verdens høyeste mann kommer til Stavanger

?**

LOKALE: - Selv om bruktmarkedet er i en kirke er ikke dette et kristent arrangement, sier Renate Schilling. Lokalet var det en av hjelperne som foreslo. FOTO: Ivar Vasstveit

Enorm interesse

Responsen har vært enorm siden de la ut arrangementet på Facebook. I skrivende stund har 1000 stykker trykket attending.

\- Det virker som interessen er stor, ja. Salen har god plass, så jeg tror vi skal klare oss. Forresten. Få med at vi bare tar kontanter. Og at vi skal selge saft og lapper.

- Hvor mye håper dere å få inn?

\- Så mye som mulig, selvfølgelig. Jeg håper vi får inn en brukbar sum, uten at jeg helt vet hva det skal være. En tier her og en tier der, det blir fort litt!

**Det er forresten mye spennende som skjer i Stavanger om dagen.

LES MER:

Sjekk ut disse 5 som snart åpner dørene

!**

Publisert:

Oppdatert:

 1. Stavanger
 2. Forbrukerspørsmål

Klesbyttedag på Østsia: – Helt genialt

Ingen gikk tomhendte hjem fra studentavisen Unikums klesbyttedag på Østsia.

Relaterte artikler

 1. AKTUELT

  Har du, eller trenger du, en hjelpende hånd i jula?

  2 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL

  – Her kan du få fylt opp en leilighet for 3000 kroner

  2 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT

  Cechell (28) åpner dagsenter for gatebarn i Manila

  3 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT

  Russens aksjon gikk viralt: Samlet inn en halv million kroner på en uke

  2 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT

  Cechell (28) åpner dagsenter for gatebarn i Manila

  3 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT

  13 ting du kan gjøre denne helga!

  3 ÅR SIDEN