Eirin (31) leder Mablis-festivalen for fjerde år på rad: – Jeg forholder meg iskaldt til været

– Hvilepulsen begynner å ta seg litt opp, men vi ligger godt an, sier daglig leder i Mablis, Eirin H. Sandstad (31).

Publisert:
Eirin H. Sandstad (31) er klar til å ta i mot festivalklare gjester i Vålandskogen fredag.

Det er en litt stille-før-stormen-følelse i Vålandsskogen. Varmt i lufta, men litt dryppregn. Scene, telt og gjerder er i ferd med å komme på plass.

Fredag og lørdag braker det løs: Fjerde versjon av Mablis-festivalen!

Sandstad har foreløpig ikke møtt på noen uforutsette siste-liten-hindringer, og er derfor nokså avslappet.

– Etter fire år så har jeg lært å ikke ta sorgene på forskudd. Enn så lenge er formen på topp!

Fredagen har solgt best

Sandstad kan røpe at årets festival har rekord i antall forhåndskjøpte billetter.

– Før har publikum vært litt treige, men i år har vært over all forventning. Særlig fredagen har solgt bra, og ligger muligens an til å bli utsolgt. Så vi blir flere folk i år, men det skal fortsatt være behagelig, lover hun.

Travelt å lede festival! Bare i løpet av intervjuet hadde Eirin Sandstad fått tre ubesvarte anrop.

– De som fortsatt er i tenkeboksen, hvorfor skal de komme til Mablis?

– Fordi det er en helt spesiell stemning, det er noe unikt vi lager her i skogen. Det er helt særegent for regionen, frister Mablis-sjefen.

Hun kan ikke si nøyaktig hvor mange billetter som er solgt, men anslår at kanskje 60–70 prosent av festivalpassene er solgt til nå. Totalt har de en kapasitet på 3500 personer per dag.

Sikter mot unge etablerte

Etter tre år med festival, har Mablis-gjengen blitt mer kjent med publikummet sitt. En av lærdommene var at snittalderen var noe høyere enn forventet, og derfor har de gjort noen justeringer for å tilpasse seg dette.

– Nå er hovedmålgruppen unge etablerte, fra 25 år og oppover. Men Mablis er for alle, både Kaja på åtte og Vigdis på 70. Alle skal få!

Dette har blant annet hatt innvirkning på valg av artister, som i år blant annet er Kvelertak, Razika og Boy Pablo.

LES OGSÅ:

LES MER:

Festivalguide: Alt du trenger å vite før Mablis

– Det er mange jeg gleder meg til personlig, så håper jeg får tid til å nyte litt også. Jeg gleder meg enormt til Kurt Vile og ekstremt mye til Kriminell Kunst. Fay Wildhagen er jeg også veldig glad i. Jeg kunne egentlig ramset opp hele lista, sier hun diplomatisk.

Fredagen lover sol og 18 grader, så en stemning som dette er ikke langt unna! Her fra fjorårets festival.

Annet som er nytt av året er en utvidelse av Tou-loungen, som tilbyr blant annet låtskriverprat med Kvelertak, pop-up-bibliotek og DJer.

I tillegg vil det være en kunstinstallasjon i samarbeid med Nuart, hvor publikum kan være med og sette sitt kreative preg på festivalen.

LES OGSÅ:

LES MER:

5 festivaler litt utenom det vanlige

Har ikke sjekket værmeldingen

Fredagen er også den mest lovende dagen værmessig, og skal man tro Yr blir det stort sett sol og temperaturer på riktig side av 15-tallet. Lørdagen melder det noe mer regn utpå kvelden.

Mablis-sjefen kan love at de er beredt, uansett om det blir strålende sol, regn, hagl, snø eller vind. Man vet jo aldri i Stavanger...

– Jeg forholder meg iskald til været. Jeg har som prinsipp at jeg ikke sjekker værmeldingen lenge i forveien, for det kan jo endre seg uansett, sier hun.

– Har du sjekket den i dag?

– Nei, men jeg får stadig høre oppdateringer fra andre!

Det har meldt litt regn på lørdag. Men noen dråper trenger ikke å legge demper på stemningen, bare se på disse! Fra Mablis 2017.

Skyndter seg langsomt

Festivaler er som venner: De kommer og går.

Mablis gikk med underskudd de to første årene, og havnet omtrent i null i fjor. Taktikken er å ikke gape over for mye på én gang.

– Vi har hatt en jevn stigningskurve. Prinsippet er at vi skyndter oss langsomt, i takt med byen. Kjerneverdien vår er å bli jækla gode på det vi gjør før vi tar skrittet videre. Det er helt sinnssykt mye vi har lyst til å gjøre, men vi gjør det i et fornuftig tempo, sier Sandstad.

– Hvor ser du Mablis om ti år?

– Samme stemning, bare i større format!

Publisert:

Festivalguide: Alt du trenger å vite før Mablis

Nå nærmer det seg festival i Vålandsskogen!

Oppdatert: