Aktuelt

Snadder for fansen

I et mylder av TV-serier og filmer om superhelter er antihelten Deadpool ett friskt pust.

Oppdatert:
 • Studentradioen

Det er ingen tvil om at Deadpool er ett friskt pust i en tid med nok av superheltfilmer. Foto: 20th Century Fox.

Grade: 3 out of 5

Superhelter er big-business om dagen. De siste årene har den ene filmen etter den andre dukket opp, og spesielt Marvel-universet blir hyppig brukt. Det er også tilfellet her, men denne gangen er helten noe mer spesiell enn vanlig.

Dette er historien om den tidligere SEAL-soldaten Wade Wilson, som ble sparket ut av Forsvaret. Han får kreft og lar seg rekruttere til Weapon X-prosjektet. Jepp, det samme som Wolverine gjorde i sin tid.

En blanding av skumle kjemikalier og en spiseskje tortur gjør Wade om til en superhelt. Eller mutant om du vil. Med noen stygge bieffekter.

Sjekk ut Deadpool sin video sammen med spillere fra Man Utd!

X-Men universet

Du har allerede lest mutant og Wolverine så du tenker helt sikkert: X-Men. Det gjør du korrekt i. De er i samme univers, og i løpet av filmen dukker to av dem opp på skjermen. Men Deadpool står litt på siden av X-Men, han er en «merc».

Han er ingen bad-guy, men en person med superkrefter som synes det er helt i orden å drepe. Så lenge det er bad-guys.

Drepe gjør han til gangs, blod og kroppsdeler flyr over skjermen, og man kan forstå at filmen har fått aldersgrense 18 år. Det er mange heftige scener i løpet av filmen.

Det kommer fram i filmen at Deadpool har fått tilbud om å joine X-Men, men trives bedre med å drepe bad-guys. Foto: 20th Century Fox Det kommer fram i filmen at Deadpool har fått tilbud om å joine X-Men, men trives bedre med å drepe bad-guys. Foto: 20th Century Fox

Oppreisning for Reynolds

Deadpool spilles av Ryan Reynolds, som virkelig får oppreisning etter den håpløse Green Lantern (2011) filmen. Reynolds spiller rollen som denne rappkjeftede helten helt nydelig, og er med sine kommentarer nesten alene grunnen til at filmen er ganske morsom.

Han er håpløst forelsket i den tidligere prostituerte stripperen Vanessa, som spilles av vakre Morena Baccarin (Homeland, Gotham).

Det som også er morsomt med filmen er at Deadpool vet at han er en fantasifigur på lerret. Han snakker med kamera, og kommer med kommentarer som: «I guess the set couldn`t afford another X-Man«.

Han lager flere jokes på at dette er en film som langt fra har hatt samme budsjett som større superhelt-filmer. Det er i det hele tatt mange interne kommentarer i løpet av filmen som fansen kommer til å kose seg med.

Ryan Reynolds og Ryan Reynolds og Morena Baccarin gjør begge gode jobber i Deadpool, og vi får se flere hete scener dem i mellom. Foto: 20th Century Fox.

Litt tynn handling

Handlingen går ut på at Deadpool ønsker hevn mot de han mener ødela livet hans under Weapon X-prosjektet, og det er i grunn det. Litt tynt, men vi får jo også innsyn i livet som bare Wade Wilson og hvordan han fikk kreftene sine. I tillegg til kjærlighetshistorien som vi får servert.

Filmen kan til tider være litt forutsigbar, og det er ikke umulig å gjette seg fram til hva som vil skje, men det hele er underholdende nok.

deadpool 4 Bli sittende i kinosetet også etter at filmen er ferdig, kanskje får du litt mer valuta for pengene etter rulleteksten. Foto: 20th Century Fox.

Dersom du liker ideen av en superhelt som ikke er så super, mye action, morsomme kommentarer og Reynolds og Baccarin uten en trå opptil flere gangen, så kom deg på kino!

Og som alltid med Marvel-filmer, sitt helt ut. Og med helt ut mener jeg til etter rulleteksten.

Anmeldt av: Kristoffer Arnesen

Publisert:
Oppdatert:
 1. Film
 2. Filmanmeldelse

Disse 5 superhelt-filmene gleder vi oss til i 2016

Superhelt-sjangeren har tatt helt av de siste åra, og har ingen planer om å gi seg enda.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  6 gode grunner til å se «Deadpool» på kino
  5 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Det virker som om superheltkilden er utømmelig. Nå har nok en Marvel-film premiere!
  4 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  5 superhelt-filmer vi gleder oss til i 2016
  5 ÅR SIDEN
 4. KULTUR
  Disse 10 filmene gleder vi oss til i 2018
  3 ÅR SIDEN
 5. KULTUR
  Disse superheltfilmene kan du vente deg i 2017
  4 ÅR SIDEN
 6. KULTUR
  Disse filmene bør du få med deg i sommer
  2 ÅR SIDEN