Aktuelt

Bob Stylister 20 år: – Det har vært turbulent

I år fyller Bob Stylister, selve starten på Fargegata, 20 år. Det har vært litt av en reise.

Publisert:
 • Ingebjørg Iversen
PARTNERE: Tom Ur Kjørsvik og Ingvild Lindås driver Bob Stylister sammen. Det kaller de en livsstil.

1. august 1998 startet Tom Ur Kjørsvik Kicks Hårstudio, frisørsalongen som senere skulle bytte navn til Bob Stylister. Han var 21 år, visste ingenting om Stavanger og hadde lyst til å gjøre noe helt nytt.

På den tiden, var Øvre Holmegate ikke slik den er i dag. Grå og trist, og veldig lite besøkt, er noen stikkord om gata som nå er en av Stavangers mest populære turistattraksjoner.

Ur Kjørsvik var derimot sikker på at det var nettopp i Øvre Holmegate salongen skulle ligge. Han hadde en kompis i Bergen som hadde en salong i Nygårdsgaten, som er sentral, men ikke midt i sentrumskjernen. Han tenkte at en slik plassering var det han ønsket seg.

Den unge frisørens ankomst til oljebyen gikk ikke upåaktet hen. Stavanger Aftenblad kjørte dobbeltside om den unge frisøren, som til tross for å være 21 år, allerede hadde jobbet i ti år i bransjen. Han startet nemlig som ryddegutt.

– Jeg ville ha et sært konsept, ikke en salong der du ser drop-in-skiltet utenfor. Det klarte vi fint, sier Ur Kjørsvik.

Følg Byas på YouTube!

DA TOM KOM TIL BYEN: Flere fikk med seg at den unge bergenseren hadde store ambisjoner for hva han ville gjøre med oljebyen.

– Skiller oss ut

Gründeren sier at det er vanskelig å sammenligne salongen med andre i bransjen. De føler seg mer hjemme i kulturmiljøet, enn i frisørmiljøet.

– All respekt til andre frisørsalonger, men vi skiller oss veldig ut. Vi bruker helt andre teknikker - vi bruker med kniv, vi bruker saks som kniv, og skulpturerer håret på en annen måte, sier han.

Ett år etter oppstarten, ble Ingvild Lindås med på laget. Hun er i dag daglig leder for salongen.

De første årene var det temmelig dødt i Øvre Holmegate, og Ur Kjørsvik hadde ti innbrudd i salongen bare det første året. Han kunne ikke forstå hvorfor gaten med så gode solforhold var så lite populær.

– Så slo ideen meg som lyn fra klar himmel. Hvorfor ikke male hele gata i crazy farger?

BYTTET NAVN: På midten av 2000-tallet byttet salongen navn fra Kick Hårstudio til Bob Stylister. Navnet bob kommer av den kjente bob-frisyren.

«Fargegatas far»

Jo mer Ur Kjørsvik tenkte på ideen, jo mer overbevist ble han om at det var en god idé. En gate litt utenom det vanlige kom til å tiltrekke seg nisjebutikker, og kanskje var det noen med en drøm i magen, som plutselig så sin sjanse dersom gaten ble litt friskere i fargepaletten.

Og dersom det ikke gikk veien, var det jo bare maling. Det kunne jo reverseres.

Det tok derimot fem år før drømmen om Fargegata ble til virkelighet, og i 2005 var gata ferdigmalt. Det er altså derfor Tom Ur Kjørsvik kalles Fargegatas far.

FARGEGATAS BEGYNNELSE: Aftenbladet fikk også med seg da første strøk ble tatt i den nå kjente Fargegata.

– Blir en livsstil

Lindås beskriver de siste 19 årene som turbulente, men sier at det har vært «steinkjekt».

– Det er som en livsstil. Det er ikke en dag at jeg ikke vil på jobb. Jeg identifiserer meg veldig med det stedet. Det er som halve meg, sier hun.

Hun legger ikke skjul på at det ikke er bare-bare å drive en liten frisørsalong. De har møtt på utfordringer på veien, for eksempel den gangen da de hadde to vannlekkasjer på to år - og de inntraff på akkurat samme dato hver gang. Første året stengte de 1,5 måned og andre gangen tre måneder.

– Men det gjør ikke at vi har mindre lyst til å få det til, sier hun.

KLAR FOR FEIRING: Lørdag 18. august feires 20-års-jubileet.

– Brukt jungeltelegrafen

Salongen har ikke vært veldig opptatt av markedsføring. For dem har jungeltelegrafen vært viktigste verktøy for å skaffe seg nye kunder.

– Vi har kunder i alle aldre, fra tenåringsalder til 70 år. Flere tror at det kun er de som skal ha ekstreme hårstiler som kan komme hit, men det stemmer ikke. Selv om at det selvfølgelig er for dem også, sier Lindås.

Både hun og Ur Kjørsvik prøver alltid å utfordre seg selv. De er opptatt av å bygge tillit til kunden, og leve opp til forventningene kunden har.

– Du kan ikke ha en dårlig dag. Du må være skjerpet. Men det går av seg selv, sier Lindås.

20-års-jubileet feires lørdag 18. august. Det feirer de med Café Kafaen, som skal ha to bordsettinger med seks retters måltid - en klokken 15.30 og en klokken 18.00. Det blir konsert med Ørsta-bandet Pikekysz, og på kvelden flytter festen over til Hanekam, hvor Doc Lello spiller. Overskuddet de får fra bordsettingene, skal de gi til veldedigheten New Chance Foundation.

LES OGSÅ:

LES MER:

Dette er mannen som får hele Fargegata til å danse

Fortsetter 20 år til - minst

Lindås og Ur Kjørsvik er takknemlige for de 20 årene de har fått med Bob Stylister, og takker kundene for der de er i dag. De har ikke tenkt å gi seg enda.

– Målet er at vi skal drive dette en generasjon til, sier Ur Kjørsvik.

Publisert:
 1. Veldedighet
 2. Fargegata
 3. Stavanger sentrum
 4. Tom Ur Kjørsvik
 5. Markedsføring

De nominerte til #byasbeste frisør er klare.

#Byasbeste-kåringene ruller videre. Nå kan dere bestemme hvilken frisørsalong som fortjener tittelen #byasbeste frisør 2019!

Oppdatert:
 • Stella Marie Brevik
 • Pernille Filippa Pettersen

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Her er vinneren av #byasbeste frisør!
  2 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Her er de nominerte til #byasbeste frisør
  3 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Åpnet Kristiansands eneste reindyrkede barbersalong
  3 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Ombré ble kåret til #byasbeste frisør
  3 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Camilla (27) fra Forus har åpnet Brow Studio i Østervåg
  3 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Stor pop up-sommer: – Positivt at vi får fylt opp lokaler som ellers står tomme
  4 ÅR SIDEN